Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Argentinië

Rondreis: Argentinië 

Voorwaar is dit één van de mooiste rondreizen die er bestaan naar een land dat bij iedereen bovenaan zijn of haar verlanglijstje moet staan. Het machtig mooie en afwisselende Argentinië waar u van de warmte in de jungle van Iguazu op hetzelfde moment kan doorreizen naar het ijsdecor van het onwaarschijnlijk mooie Patagonië. Dit in combinatie met een schitterende hoofdstad Buenos Aires waar muziek, sfeer en geschiedenis in mekaar overvloeien.


Programma : Argentinië 

12 dagen / 11 nachten

Dag 1    Buenos Aires

Aankomst, onthaal en transfer in Buenos Aires. De stad van Maradona, Paus Franciscus, Evita Perron en de indringende tango muziek. Verblijf in het uitstekende Recoleta Grand hotel.

Dag 2 Buenos Aires (O/A)

Bezoek aan deze magnifieke wereldstad met oa. de Obelisk, de Plaza de Mayo, de Plaza San Martin, de Plaza Alvear, de Corrientes en uiteraard de rijke wijk Recoleta waar Evita Peron begraven ligt, de best bewaarde oude wijk Telmo en La Boca met zijn gekende Caminito waar talrijke schilders hun kleurrijke werkjes tentoonstellen. Uitzonderlijk bezoek aan de tunnels onder deze grote wereldstad. Vanavond een sublieme tangoshow met diner in La Ventana waar u niet de meest commerciële maar wel de meest pure tango muziek van de stad zal beluisteren. Zorgvuldig geselecteerd als perfecte stek voor een avond in het teken van de tango.

Dag 3 Buenos Aires — Iguazu (O)

Binnenlandse vlucht naar Iguazu. Onthaal en transfer naar uw heerlijk Panoramic Grand hotel. Na de middag bezoek aan de Braziliaanse zijde van de majestueuze Iguazu watervallen. Over een breedte van 3 km liggen maar liefst 275 watervallen waarvan sommige met een verval van 80 m. Langs de aangelegde paden zal u de watervallen benaderen.

Dag 4 Iguazu (O)

Vandaag is de Argentijnse kant van de watervallen aan de beurt. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station Cataratas. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station Garganta van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. U sluit af met een zodiac boottocht tot vlak bij de Falls.

Dag 5 Iguazu — Salta (O)

Binnenlandse vlucht naar de noordwest regio van Salta. Onthaal en transfer naar het schitterende hotel Design Suites. Er staat nog een begeleide wandeling in het centrum op het programma met 9de Julio Square, de Cabildo, de San Francisco kerk en vooral het Maam museum.

Dag 6 Salta (O/M)

Geweldig bezoek aan de Salinas Grandes in de regio Puna de Jujuy. De zoutvlaktes ontstonden door eeuwenlange ontginning en natuurlijk proces. Ook nu nog is zout de basis voor de dagelijkse inkomsten en levenswijze van de bewoners in dit uitzonderlijk gebied.

Dag 7 Salta (O/M)

Cafayate is een mooi koloniaal dorp in het hart van de Calchaquivallei, gekend om zijn lekkere witte Torrontes wijn. U komt vandaag alles te weten over het productieproces van deze wijnen met degustatie. Ook leidt de rit u vandaag door kleine dorpjes tot aan de kloof van de Conchas rivier. De roodbruine wanden van de kloof zijn van zandsteen en de erosie door wind en water heeft voor indrukwekkende surrealistische rotsformaties gezorgd. De bevolking heeft ze fantasierijke namen gegeven zoals de Duivelsnek, de Obelisk en de Kastelen.

Dag 8 Salta — El Calafate (O)

Binnenlandse vlucht helemaal naar het zuiden, helemaal naar het fenomenale Patagonië. Aankomst in Calafate en transfer naar uw prima hotel Xelena.Dag 9 El Calafate (O)De azuurblauwe gletsjer Perito Moreno is 60 m hoog en wel 4 km breed en daarom de topattractie van het nationale park Los Glaciares. Deze levende gletsjer geeft u een schouwspel van krakende ijsschotsen en gerommel van schuivende brokken sneeuw. De Perito Morenogletsjer is één van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, ‘s werelds derde grootste zoetwaterreserve. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder.

Dag 10 El Calafate (O/M)

Glaciers Gourmet is een ganse dag varen per zeilboot Leal Cruiser langsheen ijsbergen en gletsjers. U vaart over het Lago Argentino en passeert Boca del Diablo, de Upsala en de Spegazinni gletsjers. Er is ook een hiking voorzien in Puesto de la Vacas. Te doen voor iedereen met een basisconditie en materiaal aanwezig. Vanaf het dock in La Soledad terug naar uw hotel.

Dag 11 El Calafate — Buenos Aires (O)

Binnenlandse vlucht naar de hoofdstad met transfer naar uw hotel Recoleta Grand. Ideaal moment om één van de vele restaurants in de gerenoveerde havenzone van Puerto Madero uit te proberen.

Dag 12 Buenos Aires (O)

Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, maaltijden en inkom gelden.
  • Binnenlandse vluchten niet inbegrepen — prijzen op aanvraag.
  HOTELS DELUXE*
Buenos Aires Recoleta Grand
Iguazu Panoramic Grand
Salta Design Suites
Calafate Xelena
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel Superior Single superior Dubbel deluxe Single deluxe
01/01/17 — 30/09/17
€ 3.450,00
op aanvraag
01/10/17 — 31/12/17 € 3.650,00 op aanvraag
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
01/01/17 — 30/09/17 € 3.450,00
01/10/17 — 31/12/17 € 3.650,00