Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: India - Rajasthan

Rondreis: India - Rajasthan 

Rajasthan is zonder twijfel het meest bekende deel van India en misschien ook wel het meest intrigerende. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de geuren en kleuren van deze betoverende deelstaat. Het hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal, maar u ziet ook andere rijk versierde paleizen en afgelegen woestijndorpjes. Een reis vol hoogtepunten langsheen Delhi, Agra, Jaipur en Jodhpur.


Programma : India - Rajasthan 

9 dagen / 8 nachten

Dag 1 Delhi (A)

Aankomst, onthaal en transfer naar het gekozen hotel waar u twee nachten zal verblijven.

Dag 2 Delhi (O/A)

In de voormiddag een stadsbezoek aan Old Delhi. Bewonder het Rode Fort, de moskee Jama Mashid en het Raj Ghat Memorial Park ter nagedachtenis van Mahatma Ghandi. U bezoekt een lokaal huis waar u de Indische keuken kan zien en proeven. Nadien een ritje per rickshaw doorheen de kleurrijke markt. In New Delhi ziet u in de namiddag het statige Parlementsgebouw, het Presidentieel gebouw, de India Gate, de Humayun’s Tomb en de Qutub Minar. Tenslotte bezoek aan de schitterende Bangla Sahib Gurudwara Sikhs tempel.

Dag 3 Delhi — Agra (O/A)

De reis gaat verder richting Agra waar u eerst het Agra Fort zal bezoeken. Van op deze plek hebt u al een machtig zicht op de wereldberoemde Taj Mahal die u in de namiddag zal bezoeken. De Taj Mahal is zonder twijfel hét symbool van India. In Agra liet keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden echtgenote dit volmaakte symmetrische praalgraf oprichten. De bouw duurde 22 jaar en er werd door meer dan 20.000 man aan gewerkt. Het bestaat volledig uit wit marmer ingelegd met halfedelstenen en smalle strepen zwart marmer. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 4 Agra — Jaipur (O/A)

Vandaag verder richting Jaipur met onderweg een bezoek aan de machtige site van Fatehpur Sikri. Deze koninklijke stad werd gebouwd in de heerschappij van Keizer Akbar. De bouw van de paleizen, pleinen, vijvers, harems, graven en moskee duurde 15 jaar. Al gauw bleek dat het in het droge en hete Rajasthan onmogelijk was om de stad te bewonen en de hele hofhouding verruilde de stad voor een nieuwe locatie vlakbij een rivier. In Jaipur zal u twee nachten verblijven in het gekozen hotel.

Dag 5 Jaipur (O/A)

Jaipur is een magnifieke stad, ook wel de Pink City genoemd omdat in de hoofdstraten alle gevels in roze pastelkleuren geschilderd zijn. Uitgebreid bezoek aan het Amber Fort waarbij u kunt kiezen tussen een tochtje per jeep of olifant naar boven. Na de middag bezoek aan enkele Maharadja paleizen zoals het City Palace Museum, de Hawa Mahal en het Jantar Mantar observatorium.

Dag 6 Jaipur — Jodhpur (O/A)

Vandaag een lange rit maar met voldoende stops. U reist verder naar de stad Jodhpur. Deze stad wordt ook wel de Blauwe Stad genoemd omdat veel huizen hier blauw zijn geverfd. Vroeger betekende de blauwe kleur dat de woning in bezit was van een Brahman, iemand van een hogere kaste. Tegenwoordig mag iedereen zijn huis blauw verven. Twee nachten verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 7 Jodhpur (O/A)

Na het ontbijt een mooi stadsbezoek. De topbezienswaardigheid van deze stad is het niet te missen Meherangarh Fort, op 125 meter hoogte gelegen op een rotsheuvel. Binnenin ziet u onder andere de Moti Mahal, Phool Mahal, Sheesh Mahal en een mooi museum. Nadien een bezoek aan de kleurrijke Sadar markt voor souvenirs of om wat Indiase lekkernijen te proberen.

Dag 8 Jodhpur — Delhi (O/A)

Om u de zeer lange terugreis over land te besparen is er vandaag een binnenlandse vlucht terug naar Delhi. Onthaal en transfer naar uw hotel Holiday Inn Aerocity. U hebt een keurige kamer om zich op te frissen en te rusten. Avondmaal in het hotel inbegrepen.

Dag 9 Delhi

Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, maaltijden en inkomgelden.
  • Binnenlandse vlucht Jodhpur-Delhi, inclusief taksen.
  HOTELS SUPERIOR* HOTELS DELUXE*
Delhi Vivanta by Taj Dwarka Le Meridien
Agra Ramada Plaza Courtyard by Marriott
Jaipur Holiday Inn City Center Marriott
Jodhpur Ranbanka Palace Welcom ITC
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel superior Single superior Dubbel deluxe Single deluxe
05/01/17 — 31/03/17 € 1.240,00 € 1.495,00 € 1.350,00 € 1.695,00
01/10/17 — 22/12/17 € 1.380,00 € 1.775,00 € 1.620,00 € 2.200,00
01/04/17 — 30/09/17 € 1.240,00 € 1.495,00 € 1.350,00 € 1.695,00
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
05/01/17 — 31/03/17 € 1.240,00
01/10/17 — 22/12/17 € 1.380,00
01/04/17 — 30/09/17 € 1.240,00