Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Jordanië

Rondreis: Jordanië 

Een betoverend land met een boeiende geschiedenis, uitzonderlijke landschappen en een gastvrije bevolking. Het land van Lawrence of Arabia. Tijdens deze rondreis ziet u niet alleen Petra, de geheel uit steen gehakte Verborgen Roze Stad, maar per jeep bezoekt u ook de woestijn van Wadi Rum met zijn onwerkelijke stiltes. Bedoeïenen slaan hier al eeuwenlang hun tenten op. Eén week rondreis met de uitzonderlijke hoogtepunten van Jordanië. Uw gids en onze plaatselijke agent staan altijd garant voor jullie veiligheid.


Programma : Jordanië 

8 dagen / 7 nachten

Dag 1 Amman (A)

Aankomst op de luchthaven van Amman. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel van uw keuze.

Dag 2 Uitstap Aljoun — Jerash (O/A)

Laat u verrassen door Jerash, een indrukwekkende stad uit de Griekse en de Romeinse oudheid. In de achtste eeuw werd deze stad tijdens een aardbeving geheel onder zand bedolven, waardoor alle tempels goed bewaard zijn gebleven. In Ajloun ontdekt u het Al-Rabid Castle uit de 12de eeuw.

Dag 3 Citytour — Desert Castles (O/A)

Stadsbezoek aan de hoofdstad Amman met zijn bekende citadel, het Romeinse amfitheater, de oude moskeeën, de bazaar maar verder ook het moderne deel van de stad om u een mooi contrast te geven. Na de middag rijdt u in westelijke richting buiten de stad om een aantal woenstijnkastelen te bezoeken: Qasr Al-Mushatta, Quseir Amra en de Qasr A-Tuba. Deze ‘desert castles’ deden honderden jaren dienst voor de bedoeïenen als rust- en handelsplaats.

Dag 4 Amman — Dead Sea — Madaba — Nebo — Kerak — Petra (O/A)

Tijd om u te laten drijven op het zoute water van de Dode Zee. U bezoekt vandaag ook Madaba met zijn unieke Byzantijnse mozaïeken. Op de berg Nebo aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar voor het eerst het Beloofde Land. Geniet verder van de machtige Kruisvaarderburcht in Kerak. Door naar de bekende stad Petra voor verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 5 Petra (O/A)

Vandaag bezoekt u de legendarische roze stad Petra. Deze stad, gebouwd door de Nabateeërs, ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Via een prachtige nauwe kloof met steile wanden in de kleuren rood en oranje bereikt u de vallei. Voor u ligt een spectaculair aanzicht: een geheel uitgehakte, wonderlijk mooie stad, compleet met rotswoningen, straten, tempels en theaters. Het traject tot aan de kloof kunt u ook per paard afleggen.

Dag 6 Petra — Aqaba (O/A)

Wij laten u niet vertrekken alvorens u ook nog Little Petra uitgebreid bezocht hebt. Een paar kilometer buiten Petra ligt deze minder gekende archeologische parel verstopt in het centrum van een berg. Meer dan de moeite waard! Na de middag reist u verder naar de badplaats Aqaba alwaar u wat kan rusten of genieten van uw zwembad.

Dag 7 Aqaba — Wadi Rum — Amman (O/A)

Na het strand is het tijd voor woestijn. U zoekt de stilte op in Wadi Rum. Deze woestijn met zijn eeuwenoude droge rivierbeddingen en woeste rotsformaties in verschillende kleurschakeringen zorgt voor een uniek decor. Twee uur durende tocht per 4X4. Terugreis naar Amman voor een heerlijk afscheidsdiner in het gekende restaurant Tawaheen Al Awa. Verblijf in hotel van uw keuze.

Dag 8 Amman (O)

Helaas het einde van uw weekje rondreis in Jordanië. Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, maaltijden en inkomgelden.
  HOTELS SUPERIOR* HOTELS DELUXE*
Amman International Crown Plaza
Petra Panorama Movenpick Resort
Aqaba Aqaba Gulf Movenpick Tala Bay
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel superior Single superior Dubbel deluxe Single deluxe
05/01/17 — 30/11/17 € 1.560,00 € 1.795,00 € 2.035,00 € 2.840,00
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
05/01/17 — 30/11/17 € 1.560,00