Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Mexico

Rondreis: Mexico 

Reis doorheen het land van de Azteken die begint in één van de grootste metropolen ter wereld, Mexico City. Uiteraard bezoekt u hier ook de Azteken-stad Teotihuacán. Daarna doet u Oaxaca aan, een prachtige koloniale stad in een groene vallei. Van daaruit gaan we verder naar San Cristóbal de las Casas, in het hart van de Maya-cultuur. Via de mysterieuze Maya-ruïnes bij Palenque reist u naar het schiereiland Yucatán, met niet alleen veel cenotes en het prachtige witte strand van Cancun maar vanzelfsprekend ook de Maya-stad Chichén Itzá en het koloniale Mérida.


Programma : Mexico 

11 dagen / 10 nachten

Dag 1 Mexico City

Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel van uw keuze.

Dag 2 Mexico City (O)

Voor de middag stadsbezoek met uiteraard het immens grote Zocalo plein, de kathedraal en het National Palace. Via de Reforma Boulevard bereikt u het Independent Monument. Na de middag bezoek aan de grote site van Teotihuacan met oa de Piramides van de Maan en de Zon. Op de terugweg naar de stad bezoekt u het bedevaartsoord Guadalupe.

Dag 3 Mexico City — Puebla-Oaxaca (O)

Na het ontbijt verlaat u de hoofdstad met als doel de stad Puebla. Hier doet u een wandeling in het oude centrum. De stad is trots op zijn 2600 koloniale gebouwen. U bezoekt de Santo Domingo kerk, El Parian Market en Los Sapos. Verder richting Oaxaca voor verblijf in het gekozen hotel.

Dag 4 Oaxaca (O)

Rond de stad Oaxaca wonen vooral afstammelingen van de Mixteken en Zapoteken die honderden jaren geleden de indrukwekkende tempels Monte Albán, Mitla en Yagul gebouwd hebben. Na het bezoek aan Monté Alban is Oaxaca zelf aan de beurt. De wandeling door de stad begint altijd op de Zócalo, het centrale plein van Oaxaca. Hier bevinden zich de kathedraal en het gouvernementsgebouw. Het voornaamste monument is het Santa Domingo de Guzmán klooster.

Dag 5 Oaxaca — Mitla — Tehuantepec (O)

U ziet de Ahuehuete boom in het plaatsje Tule en dan volgt er een bezoek aan Mitla en zijn archeologische site. U ziet er de fijnste voor-Spaanse bouwkunst, met de mooiste mozaïeken. Bezoek aan een Mezcal fabriek, een likeur van de Agave plant. Dan daalt u af naar de tropische landengte van Tehuantepec, ook wel de “wespentaille van Mexico” genoemd en de kortste afstand tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 6 Tehuantepec — San Cristobal de las Casas (O)

s Morgens rijdt u naar de fameuze Cañon del Sumidero, de grootste canyon van Mexico. U maakt er een snelle boottocht langs de 1000 meter hoge rotswanden. Onderweg ziet u veel vogelsoorten en met een beetje geluk ook krokodillen. San Cristóbal vormt het hart van de Maya-cultuur in Mexico. U zal hier de oorspronkelijke bewoners in kleurrijke klederdracht zien en markten met handgemaakte souvenirs. De stad ligt op 2300 meter hoogte dus het is hier een stuk koeler. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 7 San Cristobal de las Casas (O)

Op een tiental kilometer van San Cristobal bezoekt u voor de middag de twee indianen dorpen San Juan Chamula, een Tzotzil-dorp, waar nog afstammelingen van de Maya’s wonen en verder ook Zinacantan. Na de middag vrij in San Cristobal. Op de pleinen in de stad zorgen schoenen- poetsers, kranten- en frisdrankverkopers voor de nodige levendigheid.

Dag 8 San Cristobal — Palenque (O)

Het gaat nu naar Palenque. Onderweg maakt u nog een stop bij de watervallen van Agua Azul. Wanneer het in de afgelopen dagen niet heeft geregend, kleuren de watervallen kristalblauw. Hier kunt u een heerlijke duik nemen in het verfrissende water. Aan het einde van de middag komt u aan in het tropische junglegebied waarin Palenque ligt. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 9 Palenque — Campeche (O)

Na het ontbijt uitgebreid bezoek aan de archeologische site van Palenque. Het voornaamste gebouw is het Paleis dat uniek is door zijn toren met vier verdiepingen en vooral beroemd om de versiering op de zijwanden. Vanuit Palenque op weg naar de enige ommuurde vestingstad van het land, Campeche. Vele huizen binnen de stadsmuren zijn in pastelkleuren geschilderd en versierd met smeedijzer of stukwerk. De stad werd in 1540 gesticht en was vanwege de ligging aan de kust een echte piratenstad. Verblijf in hotel van uw keuze.

Dag 10 Campeche — Uxmal — Merida (O)

Halverwege Campeche en Mérida ligt Uxmal, een archeologische vindplaats met indrukwekkende monumenten. Het is één van de meest bijzondere, maar minst bezochte tempelcomplexen. Het bekendste bouwwerk is de 38 meter hoge ‘Piramide van de Tovenaar’. Nadien naar de ‘Witte Stad’ Mérida, op het schiereiland Yucatán. Mérida was voorheen het centrum van de sisal-productie in Mexico, waardoor het een uiterst welvarende stad was. Fijne wandeling in de stad die vol staat met prachtige koloniale gebouwen. Verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 11 Merida — Chichen Itza — Cancun (O)

Vandaag naar Chichen Itza, de stad waar de Maya- en de Tolteken cultuur zich versmolten tot een laatste hoogtepunt. Het is de stad van de gevederde slang, Quetzacoatl voor de Tolteken, Kukulcan voor de Maya’s. De ellipsvormige piramide, El Castillo, is jaarlijks het toneel van een samenspel van zonlicht en schaduwen dat de illusie schept dat de gevederde slangengod de noordwestelijke trap afdaalt. Van hieruit reist u naar Cancun waar u de terugvlucht neemt of enkele dagen kan verlengen aan het witte strand in een hotel naar keuze.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, maaltijden en inkomgelden.
  HOTELS STANDARD* HOTELS DELUXE*
Mexico City Casa Blanca Krystal Grand Reforma
Oaxaca Oaxaca Real Quinta Real
Tehuantepec B.W. Calli B.W. Calli
San Cristobal Casa Vieja Mexicanos10
Palenque Nututun Quinta Chanab Nal
Campeche Castelmar Hacienda Puerta Campeche
Merida Mision Merida Casa Lecanda
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel standard Single standard Dubbel deluxe Single deluxe
08/01/17 — 05/04/17 € 2.840,00 € 3.140,00 € 3.690,00 € 4.790,00
24/04/17 — 26/10/17 € 2.840,00 € 3.140,00 € 3.690,00 € 4.790,00
06/11/17 — 19/12/17 € 2.840,00 € 3.140,00 € 3.690,00 € 4.790,00
andere periodes op aanvraag op aanvraag op aanvraag op aanvraag
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
08/01/17 — 05/04/17 € 2.840,00
24/04/17 — 26/10/17 € 2.840,00
06/11/17 — 19/12/17 € 2.840,00