Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Peru

Rondreis: Peru 

Exploreer het Land van de Inca’s. Door Peru reizen is voor talloze mensen een vurige wens. Met haar onschatbare culturele rijkdommen die dateren uit verschillende tijdperken is een rondreis door Peru voor cultuurfanaten onovertroffen. Het wonderlijke Machu Picchu en het Titicaca meer spreken tot ieders verbeelding. Koloniale steden als Cuzco, Arequipa en de hoofdstad Lima brengen u in de sfeer van de ‘Nieuwe Wereld’ in combinatie met een prima lokale keuken, die tot de lekkerste van het continent behoort. Hier kan u nog rondkuieren over pittoreske koloniale pleinen met historische panden en rijk bewerkte houten balkons. Door Peru reizen is een aaneenschakeling van culturele hoogtepunten.


Programma : Peru 

13 dagen / 12 nachten

Dag 1 Lima

Aankomst op de luchthaven van Lima. Onthaal, transfer en verblijf in uw gekozen hotel in de wijk Miraflores, het mondaine deel van de hoofdstad.

Dag 2 Lima — Arequipa (O)

Lima citytour met bezoek aan de Plaza de Armas, het klooster van San Fransisco en het antropologisch museum. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa. De stad wordt gedomineerd door drie hoge en actieve vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Picchu. De stad kreeg zijn naam van “Ari quioay – laten we hier stoppen” en werd gesticht in 1540. Transfer naar het hotel van uw keuze.

Dag 3 Arequipa (O)

Halve dag citytour met uitgebreid bezoek aan het klooster Santa Catalina, cultureel complex Chavez de la Rosa, huis Ricketts, de residentiele zone Selva Alegre, de toffe wijk Yanahuara (kerk en uitkijkpunt) en tenslotte het mooie uitzicht aan Carmen Alto. Na de middag vrije tijd.

Dag 4 Arequipa — Colca Canyon (O)

U reist vandaag privé verder naar de machtige Colca Canyon. Onderweg naar het hotel in Chivay bezoekt u de warmwaterbronnen La Calera (zwemkledij niet vergeten). Verblijf in hotel van uw keuze.

Dag 5 Colca Canyon — Puno (O)

In de morgen rijdt u naar de “Cruz del Condor” gelegen op de flanken van de Colca Canyon. Van hieruit zal u de schitterende vlucht van de condors kunnen bewonderen. Deze grote vogels laten zich op de thermiekbellen vanuit de 1200 meter diepe canyon naar boven zweven. U zal de Andescondor, die een spanwijdte heeft van rond de 3 meter, van nabij kunnen bewonderen. Op de terugweg naar Chivay bezoekt u nog enkele dorpjes. Daarna privé vervoer (maar zonder gids) van Chivay naar Puno waar u ’s avonds toekomt in het hotel van uw voorkeur.

Dag 6 Taquile (O)

Ganse dag excursie op het befaamde Titicaca meer in groepsverband met een bootexcursie. Het is het hoogst gelegen meer ter wereld, 8400 vierkante kilometer oppervlakte en het behoort toe aan twee landen. Westelijk is Peru en oostelijk Bolivia. U bezoekt de drijvende eilanden van de Uros indianen. Erg fascinerend! Nadien maakt u nog een leerrijke wandeling op het eiland Taquile dat ook wel ‘het eiland van de handwevers’ genoemd wordt. Terug naar uw hotel in Puno.

Dag 7 Puno — Cusco (O)

Transfer naar het busstation van Puno. Hier neemt u omstreeks 8u ’s morgens de comfortabele autocar van Cruz del Sur voor de rit naar Cusco waar u reeds in de vroege namiddag zal toekomen. Hier staat opnieuw een privé gids op u te wachten die u naar het gekozen hotel zal brengen.

Dag 8 Cusco (O)

Begeleide stadswandeling in deze schitterende koloniale stad. Veel authentieker en bonter van kleuren zal u zelden vinden. Onder andere een bezoek aan het interessante Koricancha museum en de prachtige kathedraal. Na de middag wat vrije tijd om verder te kuieren doorheen deze geweldige plaats en om een terrasje te doen langs het grote plein.

Dag 9 Uitstap Pisac (O)

Opnieuw ganse dag excursie met eigen gids. Een korte mooie rit brengt u daarna naar het dorp Pisac voor een bezoek aan de kleurrijke indianenmarkt en aan zijn Inca-ruïnes, die vooral een astronomische functie hadden. Houdt u klaar voor moeilijke namen als de ruïnes van Qenco, Saqsayhuaman, Puka Pakara en Tambomachay.

Dag 10 Uitstap Heilige Vallei (O)

Privé tour naar de Heilige Vallei die tot de verbeelding spreekt. Bezoeken aan de Inca ruïnes van Chinchero, Ollantaytambo en Moray. Verder een bijzonder bezoek aan de nog steeds operatieve zoutmijnen van Maras. Verblijf in het hotel van uw keuze in Ollantaytambo.

Dag 11 Machu Picchu (O)

Het koninginnenstuk van uw reis! Korte transfer naar het treinstation van Ollantaytambo waar u de trein Incarail neemt naar het dorpje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. Met uw privé gids hebt u een 2,5 u durend bezoek aan deze Unesco Werelderfgoed site. Met de trein terug naar Poroy. Van daaruit transfer naar uw hotel in Cusco.

Dag 12 Cusco (O)

In dit stadje heeft iedereen tijd te kort. En na zoveel moois van de vorige dagen is een dagje rust welgekomen.

Dag 13 Cusco — Lima (O)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Lima. Ideaal om enkele dagen te verlengen ofwel voor de connectie met de internationale terugvlucht.

 

INBEGREPEN:

  • Rondreis met alle vermelde diensten, bezoeken, inkomgelden.
  • Binnenlandse vluchten NIET inbegrepen, prijzen op aanvraag. (± 250 USD)
  HOTELS STANDARD* HOTELS DELUXE*
Lima Colon Belmond Miraflores Park
Arequipa Maison de Elise Casa Andina
Chivay Casa Andina Colca Casitas de Colca
Puno Royal Inn Titilaka
Cusco Munay Wasi Inka Terra La Casona
Ollantaytambo Hacienda Valle Belmond Rio Sagrado Lodge
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel standard Single standard Dubbel deluxe Single deluxe
01/02/17 — 30/11/17 € 2.590,00 op aanvraag € 5.290,00 op aanvraag
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
01/02/17 — 30/11/17 € 2.590,00