Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Thailand

Rondreis: Thailand 

Dat men Thailand het ‘Land van de Glimlach’ noemt is misschien een cliché maar het is sowieso de meest populaire toeristische bestemming in Azië. En dat verdien je niet zomaar. Een combinatie van prachtige tempels, mooie stranden, bergvolkeren, een prima keuken plus de vriendelijke bevolking is voor de bezoekers een garantie op een uiterst geslaagde vakantie. Thailand is daarom ook de ideale plek voor een eerste reis naar het Verre Oosten.


Programma : Thailand 

10 dagen / 9 nachten

Dag 1 Bangkok (A)

Aankomst en onthaal door uw plaatselijke gids. De eerste dag al begint met een bezoek aan het Jim Thompson’s House. Een mooie collectie huizen van een beroemde zijdehandelaar. Om de stad te leren kennen is er dan een trip met ‘long tail boat’ over de klongs. Dat zijn kleine waterwegen waarlangs mensen wonen en handel drijven. Eindigen doet u in het backpackers district Khao San Road waar veel gezellige cafeetjes en restaurants zijn. Verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 2 Bangkok (O/M)

U bezoekt vandaag Bangkok als een echte ‘local’ gebruik makend van skytrain, metro, tuk tuk en riviertaxi’s. Bezoeken aan een mooie bloemenmarkt en de tempel Wat Pho met gouden Buddha beeld. Maak hier kennis met Thaise massage. Nadien uiteraard een bezoek aan de Grand Palace. De mooiste tempel van het land met veel kleuren, bladgoud en de wereldbekende Buddha in jade. Na de middag wat vrije tijd om zelf in te vullen of om suggesties van de gids te doen.

Dag 3 Bangkok — Kanchanaburi (O/A)

U reist verder naar het decor van de beroemde film ‘River Kwai’. Bezoek aan de bekende brug en het Allied War kerkhof om vervolgens een 90 min durende treinrit te doen over de ‘Death Railway’; door de gevangen zelf gegraven in opdracht van de Japanse heersers. Bezoek aan Hellfire Pass. Overnachting in het ‘drijvende hotel’ van uw keuze.

Dag 4 Kanchanaburi — Ayuthaya (O/M)

Na het ontbijt verder naar het Erewan National Park met zijn iconische en spectaculaire waterval. Bezoek met wandeling door de jungle (goed doenbaar voor iedereen) en mogelijkheid om te zwemmen. Dan tijd om door te reizen in oostelijke richting langs vele kleine dorpjes naar de stad Ayuthaya. Verblijf in het hotel van uw keuze. Voldoende mogelijkheden om te eten in het hotel of daarbuiten.

Dag 5 Ayuthaya — Sukhothai (O/A)

Bezoek aan de tempels van de oude hoofdstad Ayuthaya met de ruïnes van Wat Sri Sanphet en Wat Mahathat. Veel Buddha beelden zijn hier in een doek gehuld. Thailand kende in zijn geschiedenis meerdere hoofdsteden. Ook Sukhothai, waar u nu naartoe rijdt, was er zo eentje. Bezoek aan de prachtige site van Sukhothai per fiets. Verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 6 Sukhothai — Chiang Rai (O/M)

Nu gaat het noordelijk naar de stad Chiang Rai voor een bezoek aan de White Temple in de namiddag. Vanzelfsprekend mag hier een bezoek aan de drukke en bont gekleurde Nightmarket niet ontbreken. Ideale plek voor souvenirs en om uw onderhandelingstechnieken te verfijnen. Verblijf in het hotel van uw keuze. Veel mogelijkheden om te eten in het hotel of daarbuiten.

Dag 7 Chiang Rai (O/A)

Ganse dag bezoek aan de fameuze Golden Triangle, een regio die bekend werd om zijn opium handel. Bezoek aan het Hilltribe Center waar u de fotogenieke Longneck Tribe oftewel Karen kan bewonderen. Dan naar het dorpje Mae Sai/Tachilek op de grens met Myanmar. Oversteken is te betalen en visum is niet nodig. Dan naar een viewpoint met zicht op Myanmar en Laos waardoor u weet waarom dit gebied Triangle genoemd is. Bezoek aan het opium museum en het stadje Chiang Saen.

Dag 8 Chiang Rai — Chiang Mai (O/M)

Met een longtail boot vaart u eerst over de Kok rivier langs theeplantages. Nadien reist u door naar de grote stad Chiang Mai. Bezoek aan de zeer mooie tempel Doi Suthep. Het is een bedevaartsoord en één van de heiligste plekken van Thailand. Verblijf in het hotel van uw keuze. Veel mogelijkheden om te eten in het hotel of daarbuiten.

Dag 9 Chiang Mai (O/M/A)

Ganse dag bezoek aan het heerlijke Elephant Nature Park waar u alle facetten en kunstjes van deze giganten zal zien en leren. Olifanten groot en klein, houdt uw camera maar klaar. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 10 Chiang Mai — Bangkok (O/M)

Voor het ochtendgloren gaat u kijken naar de monniken van de omliggende tempels die op bedeltocht gaan bij de bevolking voor hun eten. Terug naar het hotel voor uw ontbijt. Nadien stadsbezoek in Chiang Mai met een ritje per riksja door het oude centrum. Stops aan lokale marktjes en enkele tempels. Nadien per boot over de Ping rivier naar een lokale farm (rijst en fruit) om er te genieten van een Khao Soi curry gerecht. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bangkok voor de connectie met de internationale terugvlucht rond middernacht.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, maaltijden en inkomgelden.
  • Binnenlandse vlucht Chiang Mai-Bangkok, inclusief taksen.
  HOTELS STANDARD* HOTELS DELUXE*
Bangkok Furama Silom The Muse
Kanchanaburi River Kwai Jungle Raft The Floathouse
Ayuthaya Krungsri River Sala Ayuthaya
Sukhothai Le Charme The Heritage
Chiang Rai Laluna Resort The Legend
Chiang Mai Raming Lodge Ratillana
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel standard Single standard Dubbel deluxe Single deluxe
01/02/17 — 30/11/17 € 2.495,00 € 2.795,00 € 3.120,00 € 3.895,00
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
01/02/17 — 30/11/17 € 2.495,00