Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Individuele rondreis met privé gids / chauffeur: Zuid-Afrika

Rondreis: Zuid-Afrika 

Laat u verleiden tot een heerlijke rondreis in het meest zuidelijke deel van Zuid-Afrika. Een aaneenschakeling van hoogtepunten langs zuidelijke kustgebieden en Nationale Parken. Van een safari in het Addo Elephant Nationaal Park tot de ongerepte Tuinroute, wandelen in het Tsitsikamma Nationaal Park, een struisvogelfarm in Oudtshoorn en lekker wijn proeven in Stellenbosch. En vanzelfsprekend ook voldoende tijd voor het mooie Kaapstad en zijn befaamde Kaap van de Goed Hoop.


Programma : Zuid-Afrika 

11 dagen / 10 nachten

Dag 1 Kaapstad — Stellenbosch (M/A)

Aankomst en onthaal op de luchthaven van Cape Town. Het wijngebied in de West-Kaap kent haar oorsprong in de 17e eeuw. Het wijngebied in de driehoek Stellenbosch-Franschhoek-Paarl is het meest gekend en ligt op nog geen uur rijden van Kaapstad. U komt aan in Stellenbosch en bezoekt enkele wijngaarden en wijnhuizen waarbij lekker proeven niet zal ontbreken. Inclusief een lichte lunch. Stellenbosch is een gezellig dorp, dat stamt uit de tijd van de VOC. Veel van de oude boerderijen en bouwwerken in ‘Cape Dutch’-stijl zijn nog intact en geven Stellenbosch een idyllische sfeer. Verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 2 Stellenbosch — Oudtshoorn (O/A)

U rijdt vandaag naar Oudtshoorn, ‘de verenhoofdstad van de wereld’. Een mooie route dwars door het ruige landschap van Zuid-Afrika. Een bezoek aan een struisvogelboerderij, waar u een rondleiding krijgt met uitleg over de grootste vogel op aarde. Hierna bezoekt u de Cango grotten. Ze zijn gelegen in een kalkstenen bergkam en u ziet er de mooiste druipsteengrotten met uitgestrekte zalen en indrukwekkende steenformaties. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 3-4 Knysna (O/A)

Op weg naar Knsyna, een klein stadje dat deel uitmaakt van de Tuinroute. Het stadje wordt omgeven door prachtige bossen en ligt aan de rand van een lagune. Deze ligt ingeklemd tussen twee grote zandstenen kliffen, de ‘Heads’, en is een ideale locatie om heerlijk tot rust te komen. De tweede dag in Knysna is er een toffe excursie naar Featherbed Nature Reserve. Dit reservaat is privé-eigendom en is een uniek stukje natuur gelegen op het westelijk puntje van de toegang naar de oceaan vanuit de lagune. Met de boot gaat u over de lagune om vervolgens met een 4WD en aanhanger naar boven te gaan voor werkelijk prachtige uitzichten over de oceaan, de lagune en Knysna. Op deze tour is ook de lunch inbegrepen.

Dag 5-6 Addo (O/A)

De Tuinroute strekt zich uit van het Tsitsikamma kustpark in het oosten tot Mossel Bay in het westen en is ongeëvenaard door de landschappelijke verscheidenheid, flora en charmante kustplaatsjes. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden en een uitbundig vogelleven zijn kenmerkend voor dit gebied. In het Tsitsikamma National Park bezoekt u de Woodville Big Tree van meer dan 800 jaar oud. U logeert nu twee nachten in het logement van uw keuze in het Addo gebied. U zal met uw privé vervoer hier enkele safari ritten doen om vooral olifanten en leeuwen te spotten.

Dag 7 Albertinia (O/A)

U rijdt nu verder naar een private game reserve waar men in een afgesloten gebied ervoor gezorgd heeft dat u met open jeeps een safari kan doen waarbij u olifanten, neushoorns, giraffen, leeuwen en antilopen kan zien. Met de Langeberg Mountain Range in de achtergrond hebt u in Albertinia een schitterende zonsondergang. Verblijf in uw privé lodge.

Dag 8 Swellendam — Hermanus (O/M/A)

Na het ontbijt gaat het richting Swellendam voor een bezoek aan het unieke Drostdy museum. Tijd voor de lunch. Nadien stopt u aan Cape Agulhas oftewel de naaldrots die het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent is. Het kustplaatsje Hermanus is gelegen in Walker Bay, in de Overberg regio. Elk jaar vindt hier tussen juni en november een spectaculair schouwspel plaats, wanneer honderden walvissen naar de baai terugkeren om te paren. Verblijf in het hotel van uw keuze.

Dag 9 Kaapstad (O/A)

En zo komt u terug aan in Kaapstad, uw vertrek- en eindpunt van deze rondreis. Maar uiteraard valt hier eerst nog veel te bezoeken. Bezoek aan het centrum van Kaapstad met de fel gekleurde huizen van Bo-Kaap, de Company Gardens en enkele nabijgelegen stranddorpjes. Daarna als absolute must natuurlijk ook een bezoek aan de majestueuze Tafelberg. Verblijf in het gekozen hotel.

Dag 10 Kaapstad (O/M/A)

Ganse dag uitstap inclusief lunch naar de Cape Peninsula. U passeert kleine vissersdorpjes op weg naar het Kaap de Goede Hoop-natuurpark. Met het funicular treintje ‘The Flying Dutchman’ kan u naar de oude lichttoren voor een schitterend vergezicht. Op de terugweg naar Kaapstad passeert u nog Simon’s Town met de pinguïns op Boulder’s Beach, het surfstrand Muizenberg en het wijndorp Constantia, met de nodige haltes en fotostops uiteraard.

Dag 11 Kaapstad (O)

Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

 

INBEGREPEN:

  • Privé rondreis met alle vermelde bezoeken, safari’s en maaltijden.
  HOTELS STANDARD* HOTELS DELUXE*
Stellenbosch Stellenbosch Lodge Dorpstraat Boutique Hotel
Oudtshoorn Oue Werf Country House Buffelsdrift Game Lodge
Krysna Lagoona Inn The Turbine
Addo Cosmos Cuisine Amakhala Game Reserve
Albertina Garden Route Game Lodge Garden Route Game Lodge
Hermanus The Windsor The Marine
Kaapstad The Cape Diamond The Commodore
*verblijf in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 
Verblijf tussen Dubbel standard Single standard Dubbel deluxe Single deluxe
15/01/17 — 30/04/17 € 3.340,00 € 3.675,00 € 5.120,00 € 6.280,00
01/05/17 — 30/11/17 € 3.390,00 € 3.725,00 € 5.220,00 € 6.390,00
*berekening volgens wisselkoersen december 2016
print
Waarom onze rondreizen?
  • Individuele rondreizen
  • met privé gids/chauffeur (Engelstalig)
  • vermelde bezoeken, inkomgelden en maaltijden inbegrepen
  • à la carte aanpasbaar
  • exclusief verkrijgbaar bij De Reisspecialist

Interesse?

Verblijf tussen Prijs vanaf
15/01/17 — 30/04/17 € 3.340,00
01/05/17 — 30/11/17 € 3.390,00