Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Albanië - Kosovo - Macedonië

Rondreis Albanië - Kosovo - Macedonië - "De westelijke grens van de Byzantijnse cultuur"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Albanië - Kosovo - Macedonië. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Albanië - Kosovo - Macedonië.

Na de super commentaren van tevreden klanten in de voorbije jaren komt deze bijzondere reis vanzelfsprekend terug. Wij nemen u mee naar een regio met een woelig verleden maar ook een rijke geschiedenis. Drie landen zo verschillend van elkaar en nochtans verbonden door oude conflicten en volksverhuizingen. Doch nu zijn deze landen op zoek naar contact met het nieuwe verenigde Europa en zijn hun moderne hoofdsteden een spiegel van waar ze naartoe willen in de nabije toekomst. Een boeiende reis vol ontdekkingen naar drie bestemmingen waarvan wij tot op heden geen duidelijk beeld kregen. Albanië is ondertussen de belangrijkste toekomstbestemming in toerisme van gans Europa.


Programma : Albanië - Kosovo - Macedonië "De westelijke grens van de Byzantijnse cultuur"

Dag 1 Brussel – Tirana – Kruja (A)

Per lijnvlucht naar Tirana. Albanië dat jaren lang niet bezocht kon worden door toeristen is uiteraard ook langzaam aan het ontwaken. De vroegere leider Enver Hoxha had een streng communistisch regime en bouwde door het hele land kleine bunkers voor de burgers. De herinnering aan deze tijd zult u in het hele land tegen komen. De Albanese bevolking bestaat uit nog net geen 4 miljoen inwoners en in de bruisende hoofdstad Tirana woont daarvan ongeveer een kwart. Het is een prachtig bergachtig land, met vele leuke pittoreske stadjes en mooie natuur. Het is nu een democratie en langzaam aan stelt Albanië zich open voor het toerisme en mogen de eerste geprivilegieerden de 5.000 jaar oude geschiedenis van het land herbeleven in de archeologische sites, de kloosters en de middeleeuwse steden die het land rijk is. Het is de ontdekking van het laatste ongekende land van Europa. Onthaal en transfer naar Kruja waar u zal overnachten in het verrassend aangename hotel Panorama waar twee broers de leiding hebben en die ervoor zorgen dat u niets tekort komt. In Kruja bezoekt u het Fort, het museum van Gjergj Scanderbeg (de nationale held van Albanië), het etnografisch museum en kan u nog doorheen de oude bazaar flaneren die pal voor het hotel ligt. Als welkom een heerlijke folklore show speciaal voor onze groep!

Dag 2 Kruja – Prizren – Pristina (O/A)

Na het ontbijt rijdt u noordelijk en steekt u de grens naar Kosovo over. Kosovo is een onafhankelijke staat in Europa dat zijn onafhankelijkheid in 2008 heeft uitgeroepen. Deze onafhankelijkheid wordt niet door alle landen van de wereld erkend. Kosovo wordt door veel landen gezien als autonome provincie van Servië dat op zich vroeger dan weer tot het voormalige Joegoslavië behoorde. Kosovo is een gebied dat altijd in het teken heeft gestaan van oorlog. Op dit moment is het zeer rustig en compleet veilig maar de sporen van de vele oorlogen zijn nog overal te vinden. In het oude stadje Prizren bezoekt u de Sinan Pasha moskee, de Halveti Tekke, de Bajrakli moskee en ziet u de fotogenieke Ottomaanse brug. Heel wat Kosovaarse culinaire specialiteiten vinden hun oorsprong in Prizren. Na wat vrije tijd om een terrasje te doen begeeft de groep zich verder naar Pristina. Hier zal u logeren in hotel Parlament.

Dag 3 Pristina – Skopje (O/A)

De dag begint met een bezoek aan de hoofdstad Pristina. De bezienswaardigheden van deze stad zijn onder andere het pas gerenoveerde Kosovo Museum en het Etnografisch museum. Verder het beeld van Moeder Theresa, de kolossale 'Newborn' lettersculptuur en de Carshija moskee. U verlaat dan Kosovo en rijdt Macedonië binnen en begeeft zich naar de bekende hoofdstad Skopje. Macedonië is een prachtig land dat vroeger ook een deelstaat was van voormalige Joegoslavië. Het is bergachtig en zeer bosrijk en het zal u aangenaam verrassen. In Skopje bezoekt u in de namiddag het Moeder Theresa Huis, de Turkse Bazaar, de Mustafa Pasha moskee en de Daut Pasha Baths. In Skopje zal u overnachten in het Ibis hotel.

Dag 4 Skopje – Tetovo – Ohrid (O/A)

Op weg naar de stad Ohrid zijn er vandaag wel enkele markante dingen te bezoeken. Zo stopt u in Tetovo voor een bezoek aan de Sarena Dzamija moskee en de Arabati Baba Tekke. In het dorpje Jance kan u de lunch gebruiken waarna u verder rijdt doorheen het Mavrovo National Park. Hier is de Great Korab berg de hoogste piek van 2764 meter. En zo arriveert u uiteindelijk aan het bekende meer van Ohrid. U zal in Ohrid twee overnachtingen verblijven in hotel Millenium.

Dag 5 Ohrid (O/A)

Gans de voormiddag staat in het teken van Ohrid met een bezoek aan de prachtige kerken van St. Sofia, St. Bogorodica Perivlepta, St. Pantelejmon en tenslotte het Plaosnik klooster. In de namiddag is er vanzelfsprekend een fijne boottocht op het Meer van Ohrid voorzien wat u een andere kijk zal geven op deze prachtige plek in Macedonië. Tijdens de trip een bezoek aan het klooster van St. Naum.

Dag 6 Ohrid – Berat (O/A)

Na het ontbijt rijdt u door naar het stadje Berat waar u tijdens een wandeling oude forten, torens, kloosters en poorten zal zien die getuigen van 2500 jaar geschiedenis. U bezoekt onder andere het Fort, het Onufri Museum en de wijk Mangalem die nog pertinente elementen uit het oude Ottomaanse Rijk bevat maar daartegenover ook een nieuwe Orthodoxe kerk heeft. Overnachting in hotel Grand White City.

Dag 7 Berat – Vlora – Saranda (O/A)

De rondreis en ontdekking van Albanië gaat nu richting kust aan de Albanese Riviera waar het ene hotel na het andere wordt gebouwd. Op weg naar Saranda is een stop voorzien in Vlora op de Square of the Flag en ook om foto’s te maken van de Muradie moskee. En zie daar ligt de Ionische Zee op jullie te wachten. De nodige stops aan Porto Palermo en Himara Beach alvorens te gaan logeren in hotel Brilant.

Dag 8 Saranda – Butrinti – Gjirokastra (O/A)

Onvergetelijk bezoek aan de imposante Unesco site van het Butrinti National Park dat u een beeld geeft van de Romeinse macht en de Griekse mythologie. Bezoek aan de ruïnes, de Tempel van Aesculapius, de Doophuis, het Nympheum en de Poort met torens. Na de middag weer een ander bijzonder interessant bezoek aan het dorpje Gjirokastra waar een bezoek gepland is aan het kasteel, het etnografisch museum en het geboortehuis van de gevreesde Enver Hoxha. Overnachting te Gjirokaster in hotel Argjiro.

Dag 9 Gjirokastra – Durres – Tirana (O/A)

Op weg naar de hoofdstad Tirana komt u rond de middag toe in het stadje Durres waar u een leerrijk bezoek brengt aan het Romeinse Amfitheater en de Venetiaanse Toren. Wanneer u toekomt in de hoofdstad Tirana is er dadelijk een citytour voorzien met het Cultuur Paleis, de moskeeën van Haxhi Et’ Hem Bey en de bekende Klokkentoren. Bekijk en becommentarieer de ex-communistische gebouwen met vreemd kleurenpallet. Het statige beeld van Scanderberg te paard en Nationale Martelaren Boulevard zijn fotogenieke objecten. De logies zijn voorzien in hotel Lot.

Dag 10 Tirana – Brussel (O)

In de voormiddag nog een bezoek aan het bijzonder interessante Nationaal Museum van Albanië. Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel en einde van een bezoek aan drie bijzondere Balkan landen.Prijzen en afreisdata rondreis in Albanië - Kosovo - Macedonië

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
2 oktober 2017 Single (10) - Half Pension € 1990.00
Nu boeken
2 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1840.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Uniek circuit doorheen drie bijzondere landen
  • Zeer goede hotels en extra verzorgde maaltijden

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
10 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
02/10/2017 10 € 1840
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Albanië - Kosovo - Macedonië

Extra informatie

  • Internationaal paspoort vereist

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Albanië - Kosovo - Macedonië

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs