Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Argentinië - Zuid-Chili

Rondreis Argentinië - Zuid-Chili - "A View With A Room"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Argentinië - Zuid-Chili. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Argentinië - Zuid-Chili.

Tijdens deze prachtige rondreis door Argentinië en Chili bezoekt u enkel absolute hoogte­punten zoals de hoofdstad Buenos Aires, de streek van Bariloche, de unieke Perito-Moreno­gletsjer en het nationaal park van Torres del Paine. Maak wandelingen in de uitgestrekte pampa’s en geniet van immense gletsjers en bergtoppen met eeuwige sneeuw in het spectaculaire landschap van Patagonia. Dit is een onwaarschijnlijk mooie reis die niet op uw lijstje van bezochte landen mag ontbreken. Een ware parel aan de kroon van Zuid-Amerika. Deze reis bevat weinig cultuur maar biedt des te meer een weergaloos pallet aan natuur- wonderen. Het zijn gewoonweg de mooiste natuurparken van Zuid-Amerika. Deze reis bieden wij al verschillende jaren aan en telkens wordt ze nog opgewaardeerd door kleine aanpassingen aan hotels en restaurants. Van deze reis komt u terug als een ander mens.


Programma : Argentinië - Zuid-Chili "A View With A Room"

Dag 1 Brussel – Buenos Aires

Vertrek per lijnvlucht vanuit Brussel naar het verre Argentinië; het land van Evita Perron, Maradonna, de heerlijke Argentijnse steaks, de volle Malbec wijn en het land waar de mystieke tango geboren werd.

 Dag 2 Buenos Aires (A)

Onthaal en transfer naar uw centraal gelegen hotel Kenton Palace. Eerste verkenning van deze nogal Europees aandoende stad die haar gloriejaren kende rond 1900 toen het één van de beste steden ter wereld was om te verblijven. Een zeer mooie stad gelegen aan de monding van de Rio de la Plata rivier. Door zijn vele Europese invloeden wordt het vaak terecht het ‘Parijs van het Zuiden’ genoemd. De stad die door de beroemde tangozanger Carlos Cardel zo pakkend werd bezongen. Vanavond een fijn diner in restaurant La Parolaccia gelegen in de vernieuwde havenzone Puerto Madero waar de oude pakhuizen werden omgebouwd tot trendy restaurants en winkels.

Dag 3 Buenos Aires (O/A)

Bezoek aan deze magnifieke wereldstad met oa. de Obelisk, de Plaza San Martin, de Plaza Alvear, de Corrientes en uiteraard de rijke wijk Recoleta waar Evita Peron begraven ligt op een bijzonder mooi kerkhof, de best bewaarde oude wijk Telmo en La Boca met de bont gekleurde Caminito wijk waar talrijke schilders hun pittoreske werkjes tentoonstellen. De tango muziek weerklinkt op de leuke terrasjes. Op de Plaza de Mayo bezoekt u de kathedraal waar de huidige paus vroeger bisschop was. Hier ziet u ook het beroemde raam waar Evita het volk toesprak. Buenos Aires is ook de thuishaven van de voetbalteams River Plate en Boca Juniors. Na de middag wat vrije tijd en ‘s avonds diner in restaurant La Bistecca.

Dag 4 Buenos Aires – Bariloche (O/A)

Binnenlandse vlucht naar Bariloche, één van de mooiste gebieden ter wereld. Bariloche is de ideale uitvalsbasis om het Argentijnse merengebied te bezoeken. Prachtige bergmeren, besneeuwde Andestoppen en groene naaldwouden kleuren de omgeving. De stad zelf heeft een typisch Zwitserse uitstraling met houten chalets, chocoladewinkels en kaasfondue-restaurants. Op het Plaza Indepencia ziet u Sint-Bernardshonden rondlopen met houten tonnetjes rond hun hals met als opschrift Beethoven en Mozart. Na aankomst is er dadelijk een uitgebreide rondrit die eindigt op Campanario Hill van waaruit u een waanzinnig zicht hebt op gans de streek. U zal overnachten in hotel Kenton Palace in San Carlos de Bariloche.

Dag 5 Bariloche – Peulla (O/A)

Rit naar Puerto San Carlos vanwaar u per catamaran vertrekt voor een tocht over het Nahuel Huapi Lake. Het betoverende Nahuel Huapi-meer met zijn vele zijarmen, eilandjes en baaien is de voornaamste toeristische trekpleister. Nadien een boottocht op het Frias Lake met zicht op Tornado Hill. U verlaat dan Argentinië in Puerto Frias en rijdt over de Vicente Pérez Pass naar Chili met aankomst in Peulla waar u zal logeren in hotel Natura.

Dag 6 Peulla – Puerto Varas (O/A)

Op de wateren van het Todos Los Santos Lake ziet u per catamaran de Mount Puntiagudo en de besneeuwde toppen van de Osorno vulkaan. Bezoek aan de schitterende Petrohué watervallen gelegen in het prachtige Vicente Pérez Rosales National Park. Verder naar Puerto Varas dat eigenlijk een ski-station is met als decor die majestueuze vulkanen. Hier de overnachting in hotel Cabanas del Lago.

Dag 7 Puerto Varas – Punta Arenas (O/A)

Deze unieke rondreis gaat verder zuidelijk per binnenlandse vlucht richting Patagonië van Tepual naar Prezs Ibanez. Bezoek aan het plaatselijke museum. Transfer naar uw hotel Cabo de Hornos in Punta Arenas.

Dag 8 Punta Arenas – Puerto Natales (O/A)

Rit door een waanzinnig mooie natuur met vandaag een bezoek aan het Seno Otoway Pinguïn sanatorium waar de Maggelan pinguïns zich nestelen. Pinguïns leven normaal gezien 25 tot 30 jaar en komen altijd naar de plek terug waar ze geboren zijn om later te paren. Goed dat wij als mens dat niet moeten nadoen. Verder naar Puerto Natales voor de logies in hotel Martin Gusinde.

Dag 9 Puerto Natales – Torres del Paine (O/A)

Twee dagen in Parcque National del Paine. Wellicht Zuid-Amerika’s mooiste en wildrijkste berggebied genoemd naar de drie scherpe pieken (graniettorens) die uit de steppe omhoogrijzen. Uniek gebied in Patagonia. U botst waarschijnlijk op nandu’s, vossen en guanaco’s. Dit fabelachtige natuurgebied laat niemand onberoerd. Twee nachten verblijf in Hosteria Cabanas del Paine.

Dag 10 Torres del Paine (O/A)

Opnieuw een volledige dag in dit schouwspel van meren, lagunes, bergen, gletsjers en watervallen. Wandeling en observatietocht om ten volle van deze onvergetelijke dag te kunnen genieten. Het nationale park werd opgericht in 1958 en kreeg pas in 1970 zijn huidige naam. Met een oppervlakte van 2.400 km2 heeft dit park een diversiteit aan fauna en flora die u qua schoonheid zullen verbazen.

Dag 11 Torres de Paine – El Calafate (O/A)

Vandaag maakt u een boeiende tocht doorheen het Andesgebergte terug naar Argentinië waar nog enkele andere natuurwonderen op u wachten. U logeert nu drie nachten in hotel Mirador del Lago in Calafate. Belangrijk: uit eigen ervaring en uit veel reacties van ervaren wereldreizigers hebben wij geleerd om geen Ushuaia meer aan te bieden omdat dit heel zelden aan de verwachtingen voldoet en meer een toeristenval is dan een bezienswaardigheid en bovendien erg prijzig. Geloof ons nu maar. Bovendien bespaart u hierdoor nog een aardig pak centjes. Calafate is een zeer aantrekkelijk stadje met geweldige sfeer gelegen in de provincie Santa Cruz. Het heeft een zeer apart karakter met veel leuke barretjes en restaurants. Fotogenieke bergtoppen, een strakke wind en de melkachtige kleur van het Argentinomeer maken de scene compleet.

Dag 12 Perito Moreno Glacier (O/M)

Patagonië in Argentinië is zowat de mooiste plek op aarde en met niets te vergelijken. Vandaag bezoekt u een echt wereldwonder. De azuurblauwe gletsjer Perito Moreno is 60 meter hoog en wel 4 kilometer breed en daarom de topattractie van het nationale park Los Glaciares. Deze levende gletsjer geeft u een schouwspel van krakende ijsschotsen en gerommel van schuivende brokken sneeuw. Een hard geluid in een eeuwige stilte. De Perito Morenogletsjer is één van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, ‘s werelds derde grootste zoetwaterreserve. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder door de immense druk. U doet een spectaculaire ‘Nautical Safari’ aan de voet van de gletsjer, gewoonweg een geweldige excursie. U zal ook verrast zijn hoeveel uitzonderlijke dieren u vandaag ziet. Het zal vandaag één van de meest onvergetelijke dagen in uw leven worden.

Dag 13 Icebergs Navigation (O/A)

U vaart doorheen de ijsvelden langs La Boca del Diablo tot bij de befaamde Uppsala gletsjer van 80 m hoog en 7 km breed. Hij is momenteel druk besproken omdat hij alsmaar kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De naam komt van de Universiteit van de stad Upsalla in Zweden, die de eerste glaciologische studies in het gebied financierde. Onderweg passeert u nog de 135 m hoge ijsmuur van de Spegazzini gletsjer. Het schip laveert tussen de azuurblauwe ijsschotsen die ronddrijven. National Geographic a-la-carte! Op de terugweg bezoek aan het Glaciarium waar onze reisleider u namens ons trakteert in de unieke Ice Bar.

Dag 14 El Calafate – Buenos Aires (O-A)

U zal vandaag dit paradijs van ijs en sneeuw helaas moeten verlaten en met weemoed terug drie uren noordelijk vliegen naar de hoofdstad Buenos Aires alwaar het spektakel nog niet ten einde is. Na zoveel natuurschoon zal u weer moeten wennen aan het stadsleven in de metropool van Zuid-Amerika. Andermaal twee nachten verblijf in hotel Kenton Palace. Terug in de stad is er deze avond een sublieme tango- en dinershow in La Ventana waar u niet de meest commerciële maar wel de meest pure tango muziek van de stad zal beluisteren. Deze plaats werd door ons zorgvuldig voor u geselecteerd als perfecte stek voor een avond in het teken van de tango in Argentinië.

Dag 15 Buenos Aires (O/M)

Daguitstap naar het Argentijnse binnenland voor een bezoek aan Fiesta Gaucha. De gaucho’s staan symbool voor het leven op de Pampa’s en hebben het imago van pionier en volksheld. Festival met paardrijden, folkloredansen, muziek en gaucho demonstratie plus een heerlijke barbecue. Een zeer vermakelijke dag.

Dag 16 Buenos Aires – Brussel (O)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Dat geeft de liefhebbers de kans om het Colon operagebouw of het voetbalstadion La Bombonera van de Boca Juniors te gaan bezoeken of een wandeling te maken langs de moderne Puerto Madero haven met zijn schitterende urbanisatie.

Dag 17 Brussel

Thuiskomst op de luchthaven van Brussel en slot van een waanzinnig mooie reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Argentinië - Zuid-Chili

20 november 2017 Single (10) - volgens programma € 7490.00
Nu boeken
20 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 6390.00
Nu boeken
28 februari 2018 Single (10) - volgens programma € 7490.00
Nu boeken
28 februari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 6390.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Tijdens deze prachtige rondreis door Argentinië en Chili bezoekt u enkel absolute hoogte­punten zoals de hoofdstad Buenos Aires, de streek van Bariloche, de unieke Perito-Moreno­gletsjer ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
17 dagen

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
25/10/2017 17 € 6390
20/11/2017 17 € 6390
28/02/2018 17 € 6390
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Argentinië - Zuid-Chili

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Argentinië - Zuid-Chili

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs