Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Bali - Java - Sulawesi

Rondreis Bali - Java - Sulawesi - "Tempels, sawa’s en palmenstranden"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Bali - Java - Sulawesi. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Bali - Java - Sulawesi.

Een klassieker met veel tevreden klanten is deze heerlijke rondreis in Indonesië waarbij wij de drie mooiste eilanden combineren. U ontdekt de hofcultuur van Java, bent getuige van de indrukwekkende dodencultuur op Sulawesi en geniet van het bijzondere Godeneiland Bali. Onderweg passeert u het prachtige landschap en hebt u vaak contact met de lokale bevolking. Op Java bezoekt u hoogtepunten als de Borobudur en de stad Yogjakarta. Op Sulawesi reist u naar Tana Toraja, bekend om haar mysterieuze dodencultuur, zeer bijzonder! Na uw indrukwekkende verblijf op Sulawesi kunt u gaan genieten van het Godeneiland Bali dat voor u na een prachtig circuit geen geheimen meer zal hebben. Pak de koffers maar in en reis mee naar de Gordel van Smaragd.


Programma : Bali - Java - Sulawesi "Tempels, sawa’s en palmenstranden"

Dag 1    Brussel – Denpasar

Vertrek vanuit Brussel richting Denpasar wat ook de hoofdstad is van de provincie Bali. Wist u dat Indonesië eigenlijk het grootste moslimland ter wereld is met meer dan 200 miljoen inwoners maar dat Bali een uitzondering is met het Hindoeïsme en het daaraan gepaard gaan van offerandes en tempelfeesten.

Dag 2    Denpasar – Tabanan (A)

Aankomst in de namiddag op de luchthaven van Denpasar en feestelijk onthaal met bloemenkrans, cold towel en fris water. U reist naar de zuidwest kust van het eiland meer bepaald naar Tabanan waar u zal logeren in het luxe 5 sterren resort Pan Pacific Nirwana. Avondmaal in het hotel.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 3    Tabanan – Tanah Lot (O/A)

Voor de middag hebt u wat vrij om voluit te genieten van dit magnifiek hotel maar even na de middag zal u al worden opgehaald voor een fijne tour naar de zeetempel van Tanah Lot. Deze beroemde 16e eeuwse tempelsite ligt op een van het vasteland gescheiden rots en is één van Bali’s meest gefotografeerde tempels. Bij eb kan u er te voet op geraken. Bezoek aan de tempel in Sangeh. Vanavond een heerlijke diner met Balinese rijsttafel in Puri Taman Sari Umabian.

Dag 4    Land Rover Tour (O/M)

U wordt bij het hotel opgehaald want vandaag is er een tocht per jeep (Land Rover 4x4) doorheen het hart van de Tabanan regio. Eerste stop in Pejaten, waar de helft van de dorpelingen actief is in de productie van dakpannen. In een ander dorp bezoekt u een keramiek fabriekje en zet dan onze tocht verder met een stop in Kerambitan aan een authentieke markt die niet persé voor de toeristen bedoeld is. Van hier gaat de reis verder naar het binnenland langs cacaoplantages, tuinen met allerlei lokale groenten en rijstvelden. U leert meer over de Subak; een landbouw coöperatie die het ingewikkelde systeem van kanalen en aquaducten beheert en die voorziet in de bevloeiing van de rijstvelden. U passeert mooie rijstterrassen en na de koffiestop in Pesagi, doet u een wandeling naar de Beji Pingit bron en bezoekt u nadien de tempel Tamba Waras. Na een Balinese lunch bij een lokale familie, rijdt u door idyllische dorpjes langs smalle wegen met prachtig uitzicht op rijstterrassen en keert in de late namiddag terug naar het hotel. Bali zo puur mogelijk vandaag.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 5    Tabanan – Denpasar-Yogyakarta (O/A)

Na enkele dagen de tradities van Bali geproefd te hebben is het tijd voor een ander stuk van de Indonesische cultuur en reist u verder naar Java. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Yogyakarta. Java is het economische hart van Indonesië en totaal anders. Onthaal en transfer naar uw prima 5 sterren hotel Hyatt Regency. Avondmaal in het hotel.

Dag 6    Yogyakarta (O/A)

Drukke dag voor de boeg met een pak interessante bezoeken. In de stad zelf is de drukke Malioboro Street het middelpunt. U zal een ritje met de becak doen naar het Kraton Paleis van de nog steeds regerende Sultan. Op wandelafstand vindt u het waterpaleis Taman Sari en ateliers van de verfijnde batik stoffen. Dan een hoogtepunt namelijk bezoek aan de statige Prambanan tempels. Het tempelcomplex bestaat uit niet minder dan 200 grote en kleine gebouwen. Op de centrale binnenplaats staat de imposante 47 meter hoge Shiva tempel. Vanavond buffet-diner en voorstelling van de Ramayana Ballet dansen in Puriwisata.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 7    Yogyakarta (O/M)

Een ander hoogtepunt van uw reis is het bezoek aan het wereldvermaarde tempelcomplex van Borudbudur. Ontdekt te midden van de jungle staat hier dit immense bouwwerk met etages die omzoomd zijn met stoepa’s en Boeddhabeelden. Een absoluut meesterwerk! Nadien een bezoek aan de Mendut tempel. Na het middagmaal een leuk bezoek per paardenkarretje aan het dorpje Candirejo.

Dag 8    Yogyakarta – Makassar (O/M/A)

Transfer naar de luchthaven voor de volgende binnenlandse vlucht, nu naar Makassar. Het vroegere Ujung Pandang is de grootste stad van Oost-Indonesië. Vroeger werd hier veel gehandeld in o.a. kruiden uit landen als China en India. Ook met Nederland heeft deze stad een koloniaal verleden. Stadsbezoek Makassar met aandacht voor het Fort Rotterdam dat nu een museum is en in de Paotere haven kan u de typische Phinisi zeilboten zien. Tenslotte nog een bezoek aan het Somba Opu Art Center. Overnachting in hotel Santika.

Begeleide rondreis: Bali - java - Sulawesi

Dag 9 Makassar – Torajaland (O/M/A)

In het hart van Sulawesi ligt een heel bijzonder gebied, de thuisbasis van de Tana Toraja’s. U rijdt vandaag enkele honderden kilometers richting binnenland met onderweg zicht op de typisch huizen van de Boeginezen, lunch en stop in Puncak Lakawan Hill in de regio waar het Buttu Kabobong bergvolk woont. Aangekomen in Toraja checkt u in voor drie nachten in het keurige hotel Heritage. Torajaland is uiteraard zeer bekend omwille van zijn huizen met zogenaamde zadeldaken.

Dag 10-11 Torajaland (O/M/A)

In Centraal- en Zuid-Sulawesi leeft de Toraja bevolkingsgroep, die bekend staat om hun rijke cultuur. Dit kun je o.a. zien aan de traditionele kleding die zij dragen, de rituelen die zij uitvoeren bij bijzondere ceremonies. Het grootste deel van het volk woont in de bergen en is Christelijk. Een kleiner deel van het volk is Moslim. U kunt deze bevolkingsgroep kennen van de uitgebreide uitvaart- rituelen. Overledenen worden na overlijden gebalsemd en voor langere tijd opgebaard. Vele rituelen worden vervolgens uitgevoerd, waterbuffels en varkens worden ter ere van de overledene geslacht. De gids zoekt uit waar zo’n ceremonie plaatsvindt zodat u dit cultureel spektakel kan volgen. U bezoekt deze twee dagen dorpjes zoals Lemo, Kete Kesu, Naggala, Londa, Pallawa, Sa’dan To Barana en Marante. Vanop Batu Tumonga hebt u een prachtig panoramisch zicht over de streek.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 12  Toraja – Denpasar – Ubud (O/M)

‘s Ochtends neemt u afscheid van het mysterieuze Torajaland en rijdt u naar Pare Pare om te lunchen. Nadien door naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bali. Onthaal en dan rechtstreeks naar Ubud dat in het binnenland gelegen is. Ubud is het kunst- en cultuurstadje van Bali met overal schilderkunst en ambachten. Rondom Ubud liggen verschillende ambachtsdorpen en in de stad zelf worden vele soorten traditionele dansvoorstellingen gegeven. Het is toeristisch maar met een heel ontspannen en lieflijke sfeer. Er zijn prachtige rijstvelden en uitstekende wandelmogelijkheden in de omgeving als je het winkeltjes kijken zat bent. Hier zal u twee nachten verblijven in het fraaie hotel Kori Ubud.

Dag 13    Ubud (O/M)

Het zal een sportieve voormiddag worden met keuze uit een spetterende Sobek White Water Rafting op de Ayung rivier of een fietstochtje tussen de rijstvelden. Lunch na de activiteit. Na de middag bent u vrij om lekker te rusten aan het zwembad of om op ontdekking te gaan in het centrum van Ubud waar u de dagelijkse drukke markt zeker niet mag missen. Bij de grote tempel in Ubud de Puri Saren Agung kan u met een beetje geluk ook kinderen zien die hard aan het oefenen zijn om de Balinese danskust aan te leren.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 14    Ubud – Lovina (O/M)

Geweldig mooie rit vandaag langsheen de vele rijstterrassen naar de noordkust doorheen het vruchtbare gebied van Bedugul over de berg heen naar de kustplaats Lovina. Onderweg bezoeken aan de Royal Taman Ayun, een lokale fruitmarkt en de beeldige Ulun Danu tempel die op het Beratan meer gelegen is. Na een laatste stop aan de Gig Git watervallen komt u toe in Lovina waar u zal overnachten in het heerlijke hotel Puri Bagus.

Dag 15    Lovina – Candidasa (O/M)

Vroeg opstaan om een attractieve dolfijntocht te gaan doen. Ontbijt als u terugkomt in het hotel. Tijdens dit heerlijke circuit krijgt u een totaalbeeld van dit goddelijke eiland Bali. Het gaat nu richting oostkust met onderweg bezoeken aan de Beji tempel, Kintamani met zicht op Mount Batur. Bezoek aan Besakih, de moedertempel van Bali. Overnachting in het zusterhotel Puri Bagus Candidasa. Zowel in Lovina en Candidasa zijn er in en om het hotel veel mogelijkheden om ’s avonds heerlijk en prijsgunstig te gaan dineren.

Begeleide rondreis: Bali - java - SulawesiDag 16    Candidasa – Sanur (O/M)

Wie wat cultuur wil snuiven mag zeker een bezoek aan Tenganan niet overslaan. Veel bewoners leven nog volgens de oude regels van het Aninisme. Een fort uit de 11e eeuw omringt het woongebied van Tenganan. Met een wandeling van Tenganan naar Tirtaganga kom je langs een zeer mooi waterpaleis uit 1947. Bezoek aan Goa Lawah. U doorkruist het dorpje Klung Kung waar men mooie beschilderde parasols maakt. In Kertagosa bezoekt u het oude Balinese gerechtshof. Dan wacht de badplaats Sanur u op als laatste verblijfplaats voor twee nachten in het zeer mooie hotel Segara Village. In Sanur hebt u een mooi strand met rif waarlangs een fijn wandelpad loopt. Anderzijds hebt u een drie kilometer lange winkelstraat waar u zich een laatste souvenir kan aanschaffen. Ook wat restaurants betreft is er keuze te over.

Dag 17    Sanur (O/A)

Vrije dag om lekker te luieren en te bekomen van twee spannende en heerlijke weken vakantie. Wie nog wil kan altijd nog een bezoekje brengen aan het zeer drukke Kuta dat maar op een twintig minuten rijden gelegen is. Ofwel een partijtje golf gaan spelen in Nusa Dua. Avondmaal in het hotel.

Dag 18    Sanur – Denpasar (O)

Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht naar België.

Dag 19    Brussel

Aankomst in Brussel en einde van een schitterende reis naar de indrukwekkende archipel Indonesië.

Prijzen en afreisdata rondreis in Bali - Java - Sulawesi

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
3 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4990.00
Nu boeken
3 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3990.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Volledig nieuw programma met zeer goede hotels en lovende kritieken
  • Succesformule van de drie bekendste eilanden

 


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
19 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
03/10/2017 19 € 3990
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Bali - Java - Sulawesi

Extra informatie

  • Nieuw programma met zeer goede hotels
  • Succesformule van de drie bekendste eilanden
  • Met de uitstekende zorgen van onze Vlaamse lokale agent

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Bali - Java - Sulawesi

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs