Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Baltische Landen

Rondreis Baltische Landen - "Mix van Litouwen, Letland en Estland"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Baltische Landen. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Baltische Landen.

Een reis naar deze voormalige Sovjet landen biedt inderdaad een perfecte mix van het hectische leven in de stad en de ontspannen rust van het platteland. De mooie oude binnensteden van Vilnius, Riga en Tallinn (ieder op zo'n 300 kilometer van mekaar gelegen) brengen u terug naar de tijd dat de kooplieden en adel hun rijkdom etaleerden door grote mooie huizen voor zichzelf te laten bouwen. Op het platteland bezoekt u de schitterend gelegen kastelen van Trakai en Rundale, de verrassende kruisberg en de zandduinen bij Nida. Deze drie landen zijn zo totaal verschillend getuige het feit dat ze onderling Russisch moeten spreken om mekaar te verstaan. De bewoners van deze drie landen zijn erg vriendelijk en kijken positief naar het Westen en hun toekomst. U verblijft in toffe hotels tijdens deze erg boeiende rondreis. En sinds 2015 kan u in alle drie landen ook met de Euro betalen. Wetenswaardigheid: het waren de Baltische Staten van de voormalige Sovjet Unie maar ze noemen zich nu fier en terecht de Baltische Landen.


Programma : Baltische Landen "Mix van Litouwen, Letland en Estland"

Dag 1 Brussel — Vilnius (A) 

Vlucht naar Vilnius, hoofdstad van Litouwen. Na aankomst dadelijk naar Trakai voor een bezoek aan de stad en het beeldige Trakai Castle. In het district Trakai bevinden zich ongeveer 200 meertjes. Het bekendste en grootste meer is Galve met een oppervlakte van 388 hectare. Op één van de vele eilandjes in dit meer is het prachtige kasteel van Trakai gebouwd. In Vilnius zal u logeren in het hotel Conti dat gelegen is in de oude binnenstad. Alle avondmalen tijdens deze reis worden altijd in de hotels zelf genomen.

Dag 2 Vilnius — Klaipeda (O-M-A)

Bezoek aan deze schitterende stad Vilnius met oa. St. Peter & Paul kerk, de oude stad met de St. Anna kerk, de St. Bernadine's kerk, oude universiteit en de Kapel v/d Dageraad met de Heilige Madonna van Vilnius. Nadien bezoek aan de Gediminas Toren (Upper Castle) met panorama over de stad. Middagmaal in restaurant Lokys. In de namiddag rijdt u naar de havenstad Klaipeda waar u twee nachten zal logeren in het Euterpe hotel.

Dag 3 Klaipeda — Nida (O-M-A)

Voor de middag een bezoek aan de oude stad gekenmerkt door de huizen in Duitse 'Fachwerk' stijl. Per ferry naar Smiltyne en dan transfer naar Nida, ook wel Nidden genoemd en gelegen op het smalle schiereiland Neringa. Het unieke dorp telt slechts 1650 vaste inwoners, maar tijdens de zomer komen er hier zo'n 50.000 inwoners bij. Het meest opvallende aan Nida is zijn prachtige natuur met hoge duinen. Middagmaal vandaag in restaurant Seklycia. Nadien een stop aan de Hill of Witches in Juodkrante. Tegen de avond terug naar Klaipeda.

Dag 4 Klaipeda — Rundale — Riga (O-M-A)

Onderweg naar Letland eerst nog een bezoek aan de wonderlijke Hills of Crosses, een pelgrimsoord op een heuvel waar duizenden kruizen werden achtergelaten als teken van geloof en boetedoening. In de namiddag een bezoek aan het prachtige Rundale Castle. Dit barokke paleis werd rond 1740 gebouwd door de wereldberoemde architect Rastrelli die ook het Winterpaleis van St. Petersburg ontwierp. Het middagmaal is voorzien in restaurant Velves onder de keldergewelven van het kasteel. Verder naar de mooie hoofdstad Riga waar u twee nachten zal logeren in het hotel Wellton Riga Centrum & Spa gelegen pal in de historische binnenstad.

Dag 5 Riga (O-M-A)

Uitgebreid stadsbezoek met bijzonder aandacht voor het Art Nouveau district en de oude stad met de Dome kathedraal, St. Peters Church, Swedish Gate, Three Brothers huizen, Freedom Monument, Large en Small Guilds en Riga Castle natuurlijk. Middagmaal in het restaurant Salve. In de namiddag een zeer interessante trip naar het nabij gelegen Ethnographical openluchtmuseum.

Dag 6 Riga — Turaida — Tallinn (O-M-A)

Vandaag gaat de reis verder noordelijk richting Estland. In het Gauja National Park bezoek aan de ruïnes van het kasteel uit de Duitse Orde te Sigulda en daarna een leerrijk bezoek aan het episcopaal kasteel van Turaida. Middagmaal in restaurant Kungu Rija. Voordat u in Tallinn toekomt nog tijd voor een fotostop en een korte wandeling op het strand in Paernu. In de hoofdstad Tallinn zal u twee nachten logeren in het hotel Euroopa.

Dag 7 Tallinn (O-M-A)

Waan u terug in de Middeleeuwen in Tallinn. Klanten noemen het wel eens Brugge op een berg. De oude Hanzehuizen, het prachtige raadhuisplein met het stadhuis en de zeshonderd jaar oude apotheek, ze ademen allen die typische sfeer van Tallinn uit. Groot is de stad niet, maar mooi des te meer. Ontdek de lange geschiedenis van Tallinn terwijl u gewoon door die oude stad wandelt. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Toompea, de Domberg, die overal boven uitsteekt. Vandaag een uitgebreid bezoek aan de culturele hoofdstad van Europa in 2011. U ziet in de middeleeuwse oude stad oa. de Dome kathedraal, Town Hall Square, Toompea Hill, Niguliste en Oliveste kerken en de orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal. Het middagmaal is vandaag in restaurant Maikravh. In de namiddag geleid bezoek aan het KUMU Art Museum, de ruines van St. Brigitta Convent en de Olympische jachthaven.

Dag 8 Tallinn — Brussel (O)

Vrije tijd voor wat shopping tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.Prijzen en afreisdata rondreis in Baltische Landen

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
29 augustus 2017 Single (10) - Vol Pension € 1960.00
Nu boeken
29 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - Vol Pension € 1690.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Uitmuntende Nederlandstalige lokale gids tijdens gans de rondreis
  • Topper in ons aanbod met veel tevreden klanten
  • VOLpension

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Vol Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
29/08/2017 8 € 1690
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Baltische Landen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Baltische Landen

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs