Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Baskenland

Rondreis Baskenland - "Gastronomie en cultuur in balans"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Baskenland. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Baskenland.

Tijdens deze reis doet u zich tegoed aan al het moois dat deze regio te bieden heeft en maakt u onder andere kennis met de rijke culinaire traditie van het Baskenland. Galicië, de ruige noordwesthoek van Spanje, is daarentegen met klippen en inhammen, landschappelijk gezien zo on-Spaans als het maar zijn kan. Noord-Spanje is een constante mix van kathedralen, tapa’s, kastelen en bodega’s. Ga mee op ontdekking naar dit groene deel van Spanje.


Programma : Baskenland "Gastronomie en cultuur in balans"

Dag 1 Brussel – Bilbao (A)

In de voormiddag vlucht en transfer naar uw hotel Ercilla in Bilbao waar u drie nachten zal verblijven. Deze Baskische havenstad heeft in de 21e eeuw een wonderbaarlijke metamorfose ondergaan en is een absolute toeristische topper geworden. In de namiddag bezoekt u het befaamde Guggenheim museum, ontworpen door de wereldvermaarde architect Frank Gehry. Daarna een wandeling langs de Nervionrivier en de Calatravabrug om zo in het historisch centrum of de Casco Viejo te belanden met zijn unieke sfeer in straatjes en pleinen.

Dag 2 Gatzelugatxe – Guernica – San Sebastian (O/A)

Daguitstap met als eerste halte Gatzelugatxe, een schiereiland met kliffen waar de schuimende golven rotsbogen en grotten uitgehold hebben. Daarna naar Guernica, ooit gebombardeerd door Hitlers Luftwaffe, ijzingwekkend vereeuwigd door Pablo Picasso. Nu een vredig modern stadje, maar destijds de rampzalige ouverture van de Spaanse burgeroorlog en de dictatuur onder Franco. Vervolgens naar San Sebastian, de culinaire hoofdstad van Baskenland en beroemd om zijn pinchos of tapas. Stadswandeling door het oude centrum en langs de vermaarde Concha, de schelpvormige baai met strand. Eén van Spanjes mondainste badplaatsen.

Dag 3 Burgos (O/A)

Vandaag naar Burgos met in de voormiddag een bezoek aan het Real Monasterio de las Huelgas, een schitterend cisterciënzerklooster en pantheon voor de eertijdse koninklijke familie van Castilië. Wandeling naar de historische universiteitsgebouwen. Na de middag bezoek aan de kathedraal die behoort tot de top drie in Spanje. Begraafplaats van de roemruchte El Cid. Daarna een stadswandeling langs alle bezienswaardige monumenten en misschien ziet u wel al de eerste pelgrims onderweg naar Santiago.

Dag 4 Bilbao – Altamira – Santander (O/A)

U verlaat Bilbao en het Baskenland om zo maar de regio Cantabrië binnen de glijden. Eerste halte wordt Altamira, waar u de beroemde préhistorische grot met muurschilderijen en het aanverwante museum kan bewonderen. Vandaar naar het charmante en laatmiddeleeuwse stadje Santillana del Mar. Dwalen in een ver verleden en snuisteren in leuke artisanale winkeltjes. Eindpunt vandaag wordt Santander waar u zal verblijven in hotel Silken Coliseum. Deze regiohoofdstad is gelegen aan een diepe, fraaie baai. Alles staat in het teken van de zee met één van de mooiste kustlijnen van Spanje. Uiteraard is er voldoende tijd voorzien om deze stad te verkennen.

Dag 5 Santander – Covadonga – Naranco – Oviedo (O/A)

Covadonga is één van de belangrijkste historische plaatsen in Spanje en ligt bovendien in een indrukwekkende omgeving. Beroemd ook om zijn veldslag en het begin van de reconquista, de herovering van het land op de Moren. Omwille van die overwinning is er nu een druk bezocht heiligdom. Dwars doorheen de Picos de Europa (waar jaarlijks de Vuelta betwist wordt) rijdt u naar het uitzichtpunt Mirador del Fito, met zicht op de bergen en de Costa Verde. Vervolgens naar de pré-romaanse heiligdommen van Naranco. Sobere maar unieke vroegmiddeleeuwse architectuur. Tenslotte naar uw hotel Silken Monumental Naranco in Oviedo. Verkenning van de heel aantrekkelijke oude stad. Een aaneenschakeling van mooie pleintjes en leuke wandelstraten, verfraaid met talrijke beelden.

Dag 6 Oviedo – A Coruna – Santiago de Compostela (O/A)

Vertrek in de morgen en via de Costa Verde naar Praia das Catedrais met opnieuw een overdonderend stukje natuur. Een ronduit schitterend strand met uitgesleten rotsen als kathedralen. Verder naar A Coruna met bezoek aan de Torre Hercules (een majestueuze vuurtoren die beklommen kan worden) en de Ciudad Vieja. Ondertussen bent u in Galicië beland en zo bereikt u dan ook het einddoel van deze reis, namelijk Santiago de Compostela. Twee overnachtingen in hotel Hesperia Peregrino.

Dag 7 Santiago de Compostela (O/A)

Gans de dag uitgebreide ontdekking van Santiago met bezoek aan de kathedraal en het graf van de Heilige Jacobus, de botafumeiro (immens wierookvat), het museum, het eindpunt van de pelgrimsroute, pleintjes en alle gebouwen met een verhaal. Samen met Jeruzalem en Rome vormt dit de middeleeuwse top drie van pelgrimstochten. In deze innemende stad is er voldoende ruimte om tijdloos rond te dwalen en om de specifieke sfeer op te snuiven.

Dag 8 Santiago – Cabo Fisterra – Brussel (O)

Verlaat uw hotel met een tocht naar Noia, een leuk havenstadje, en via Muros zo naar Cabo Fisterra. Dit is het westelijkste punt van het Europese vasteland en tevens het eindpunt van de camino. En zo wordt het dan stilaan tijd om naar de luchthaven te rijden voor de terugvlucht naar Brussel en einde van een bijzonder interessante week vakantie.Prijzen en afreisdata rondreis in Baskenland

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
21 augustus 2017 Single (10) - Half Pension € 2195.00
Nu boeken
21 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1795.00
Op aanvraag
print
Boek deze reis
  • culinaire en toeristische ontdekking van een bijzonder stuk Spanje
  • begeleid door eigen Nederlandstalige gids/reisleider

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
21/08/2017 8 € 1795
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Baskenland

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Baskenland

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs