Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Centraal Spanje

Rondreis Centraal Spanje - "Als steden en stenen konden spreken"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Centraal Spanje. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Centraal Spanje.

Spanje. Zoveel meer dan zee en zon, costa’s en cerveza’s. Centraal-Spanje is het kloppend hart van een levendig en levenslustig land. Een wonderbare wandeling dwars doorheen twintig tintelende eeuwen gulle geschiedenis vol variatie en verrassingen. Spraakmakende steden waar stenen sfeervol vertellen over een ver verleden en een wervelend vandaag. Een verhaal van koningen en keizers, Visigoten en veroveraars, Moren en maniakken, Romeinen en Real Madrid, flamenco en Franco, toerisme en Toledo, Prado en Picasso, heiligen en helden, wonder en waanzin… Acht dagen lang nemen wij u mee op sleeptouw langs een schitterend snoer van tot de verbeelding sprekende steden en verborgen pareltjes. Een aaneenrijging van werelderfgoed en cultuur van de bovenste plank in een zonovergoten regio. En na de lovende kritieken in 2016 hernemen wij deze prachtreis dit jaar graag opnieuw in ons aanbod. España por favor!


Programma : Centraal Spanje "Als steden en stenen konden spreken"

Dag 1 Brussel — Madrid — Salamanca (A) 

Zaventem is het vertrekpunt van zovele reizen en dromen. Van hieruit vliegt u naar de luchthaven Barajas te Madrid waar de autocar staat te wachten om u naar Salamanca te brengen. Onderweg een eerste kennismaking met de Spaanse meseta, het boeiende binnenland met een bewogen geschiedenis. Aankomst in de universiteitsstad Salamanca en installatie in uw hotel Rona Dalba Silken, pal in de historische binnenstad. En meteen een verkennende wandeling in “het Brugge van Spanje”, de stad van het jonge volkje. U verblijft hier trouwens drie nachten om zo teveel in- en uitpakken te vermijden.

Dag 2 Salamanca (O/A)

Sluimerend in de morgen, spetterend in de avond. Een volle dag geniet u wandelend van alle bezienswaardigheden die zomaar op een zakdoek groot te grabbel liggen. De historische en architecturale gevels, de wereldvermaarde middeleeuwse universiteit, de oude en nieuwe kathedraal zusterlijk naast elkaar, het panoramische uitzicht vanaf de toren, verrassende art-nouveau in Casa Lis, de Romeinse brug over de Rio Tormes, de mysterieuze monasteria van Las Duenas en San Esteban, sfeervolle steegjes en plezante pleintjes en nog voldoende vrije tijd om op eigen tempo rond te slenteren en tijdloos te dwalen.

Dag 3 Tordesillas — Zamora — San Pedro (O/A)

Vandaag een uitstap in de wijde omgeving. In Tordesillas ontmoet u de geest van Johanna de Waanzinnige, moeder van onze Keizer Karel V in het Monasterio Santa Clara. In dit plaatsje heeft de paus de scheidingslijn tussen de Spaanse en Portugese kolonies en invloedsferen getrokken. Daardoor spreekt men nu in Latijns-Amerika Spaans maar in Brazilië Portugees. Zamora, een ingeslapen provinciehoofdstadje onder toezicht van talloze ooievaarsnesten. De Semana Sancta – de Goede Week – wordt in Spanje intens gevierd met processies en optochten. In het plaatselijk museum wordt deze passie duidelijk. De Romaanse kerkjes en de kathedraal vervolledigen het verweerde beeld van soms vergane glorie. Nadien terug naar de wortels van de Spaanse beschaving. De 7e eeuwse Visigotische kerk van San Pedro de la Nave behoort tot de oudste christelijke bouwwerken van Europa buiten Italië en heeft de Moren sterk beïnvloed. De hoefijzerbogen en figurenkapitelen zijn uniek in hun soort.

Dag 4 Avilla — Segovia (O/A)

Op weg naar de grootste ommuurde middeleeuwse site van Europa. Een verrassende kathedraal als onderdeel van de stadsversterking, de relikwieën en ziel van de heilige Theresia en Johannes van het Kruis. Dit alles maakt Avilla tot een speciale bestemming en een verplichte halte. In de namiddag neemt u de oude heirbaan naar Segovia. Het grootste resterende Romeinse aquaduct verwelkomt ons daar. Als een schip torent de oude binnenstad met kathedraal en alcazar boven de omgeving uit. Hier zal u vanavond verblijven voor één nacht in hotel Sercotel Infanta Isabel.

Dag 5 La Granja de San Ildefonso — Valle de los Caidos — San Lorenzo (O/A)

Het Palacio de La Granja de San Ildefonso werd gebouwd door de kleinzoon van Lodewijk XIV die als koning van Spanje heimwee had naar het Versailles van zijn jeugd. Tot eind 19e eeuw was dit de zomerresidentie van de Spaanse Bourbons. Het paleis en de heerlijke tuinen met fonteinen en waterpartijen zijn meer dan de moeite waard. Dwars door de Sierra Guadarrama rijdt u daarna naar Valle de los Caidos, een gigantisch monument in opdracht van Franco voor de slachtoffers van de Burgeroorlog. Indringend en indrukwekkend, verguisd en aanbeden. Een basiliek uitgehouwen in de rotsen met bloed van krijgsgevangenen en het graf van Franco. Tegen de middag belandt u dan in San Lorenzo waar u een ander kroonjuweel van de Spaanse geschiedenis, het Escorial, van onder tot boven gaat bezoeken. Grafplaats van de meeste Spaanse koningen. Maar terzelfder tijd klooster, paleis, kerk en bibliotheek. Nadien doorreis naar de hoofdstad Madrid voor avondmaal en voor uw reiscomfort drie overnachtingen in het keurige 4* hotel Catalonia Atocha.

Dag 6 Madrid (O/A)

Mooi en meedogenloos, magisch Madrid. De Plaza Mayor waar verbrandingen, ophangingen, schandpaal, corrida’s, theateropvoeringen en markten schering en inslag waren. De Plaza de la Puerte del Sol waar oudejaarsnacht gefuifd en afgeteld wordt, een bezoek aan het Palacio Real dat tot de indrukwekkendste in Europa behoort, kuieren in de diverse historische wijken van het centrum en daarmee is uw voormiddag alvast gevuld. In het Reina Sofia, museum voor moderne kunst, is de absolute blikvanger de Guernica van Picasso. Een scherpe aanklacht tegen de Burgeroorlog. Nadien is er nog voldoende vrije tijd voor de winkelstraten, de botanische tuin, het Park Buen Retiro, treinstation Atocha en enkele toffe terrasjes.

Dag 7 Toledo — Aranjuez — Chinchon (O/A)

Toledo is de voormalige hoofdstad van de Visigoten. Een boeiende versmelting van joden, moren en christenen. Toledo torent boven de Taag uit en hier is een indrukwekkend bezoek voorzien aan de kathedraal, kerk, moskee en synagoge. Ontmoeting met de schilder El Greco, dromen en dwalen in de stad tot in de late namiddag. Daarna naar Aranjuez gekend van het gitaarconcert en de mooie tuinen. In Chinchon mijmert u bij de ondergaande zon boven de pittoreske plaza die 's zomers tot stierenarena omgetoverd wordt.

Dag 8 Madrid — Brussel (O)

Praten over het Prado, één van de belangrijkste schilderijenmusea ter wereld? Ja, maar in Madrid ga je er gewoon naar toe. Voorwaar een beklijvende voormiddag. Als afsluiter van deze mooie reis rijdt u langs het Santiago Bernabeu stadion waar Real Madrid het mooie weer maakt. Naar de luchthaven van Madrid voor de terugvlucht naar Brussel. Ogen toe en nagenieten van een culturele top-reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Centraal Spanje

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
18 september 2017 Single (10) - Half Pension € 1910.00
Nu boeken
18 september 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1580.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Exclusief programma op de Vlaamse reismarkt
  • Volledig met eigen ervaren Nederlandstalige gids
  • Water en wijn bij de maaltijden inbegrepen
  • Alle bezoeken inbegrepen!

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
18/09/2017 8 € 1580
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Centraal Spanje

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Centraal Spanje

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs