Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Chili - Paaseiland

Rondreis Chili - Paaseiland - "Het Mysterie van Rapa Nui"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Chili - Paaseiland. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Chili - Paaseiland.

Chili is zo ver weg dat het eigenlijk lijkt alsof Moeder Aarde hier ophoudt te bestaan. Tijdens deze rondreis ontdekt u de metropool Santiago, de havenstad Valparaiso, het gekende wijngebied van Maipo Valley en maakt u ook kennis met de extreem droge Atacamawoestijn. Maar hoofddoel van deze reis is vanzelfsprekend het mysterieuze vulkanische Paaseiland. Het staat bekend om de prachtige verfijnde beelden en andere overblijfselen uit de Moai cultuur. Wie waren deze mensen, die uit de zee zijn opgedoken en deze zwijgende reuzen hebben achtergelaten?


Programma : Chili - Paaseiland "Het Mysterie van Rapa Nui"

Dag 1 Brussel – Santiago de Chili

Vertrek vanuit Brussel naar de hoofdstad van Chili. Het is een land dat vooral door zijn lange, smalle vorm op de wereldkaart opvalt. Het is 4.500 km lang en maar zo’n 250 km breed en wordt langs de ene kant begrensd door de Atlantische Oceaan en langs de andere kant door het Andes Gebergte met daarachter Argentinië. De geschiedenis van dit land wordt vooral gekenmerkt door een komen en gaan van beschavingen en culturen, maar aangenomen wordt dat zo’n 15.000 jaar geleden de eerste mensen in het pre­-
columbiaanse ‘Vuurland’ van Chili aankwamen.

Dag 2 Santiago de Chili (M/A)

Aankomst en onthaal. Het bruisende Santiago de Chili heeft de tyische kenmerken van een drukke, moderne metropool gecombineerd met wereldklasse en koloniale charme. Deze stad ligt ingesloten tussen het kustgebergte en de Andes. Naast oude koloniale gebouwen werden hier ultramoderne wolkenkrabbers opgetrokken. Uitgebreid stadsbezoek met de artistieke wijk Bellavista gekend om zijn smalle straatjes. Rit naar de Cerro San Cristobal vanwaar u geniet van een panoramisch uitzicht over de vallei en de stad. Rondom het Plaza de Armas bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder vele musea en historische gebouwen. Ook een stop aan de centrale markt mag niet ontbreken. U zal logeren in hotel Atton El Bosque.

Dag 3 Santiago – Paaseiland (O/A)

Een binnenlandse vlucht van circa 6 uur brengt u naar het culturele hoogtepunt van deze reis: het Paaseiland of Rapa Nui. Deze ruwe diamant is slechts 117 km² groot en is één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Rapa Nui is vooral bekend omwille van zijn moais. Hoe, waarom en door wie deze gigantische beelden gebouwd en verplaatst werden, blijft een onopgelost mysterie. U vindt hier verder ook vulkanen, witte stranden en groene heuvels. Bij aankomst in Hanga Roa, de ‘hoofdstad’ van het Paaseiland is er de transfer naar het hotel Hangaroa Ecovillage & Spa.

Dag 4 Paaseiland (O/M/A)

Het van oorsprong vulkanische eiland is ongeveer zo groot als het Waddeneiland Terschelling. Het werd op eerste paasdag 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen en dankt daaraan zijn naam. De stenen reuzen, of Moai, zijn voorstellingen van voorouders die om vruchtbaarheid smeken. De Moai variëren in lengte van 7 tot 23 meter en wegen tot wel 60 ton. Dagtocht langsheen de Zuidoost- en Noordoostkust met bezoeken aan het archeologisch centrum Akanhanga, Nau Nau, Tangariki en Rano Raraku met zijn steengroeve waar al de moais-beelden van het eiland werden gebeeldhouwd en waar nog 300 beelden staan in de verschillende stadia van afwerking. Eindigen doet u aan het prachtige strand van Anakena waar koning Hotu Matua aan land kwam.

Dag 5 Paaseiland (O/M/A)

In de voormiddag een uitgebreid bezoek aan de grotten van Ana Kai Tangata. Wetenswaardigheid: de Moai staan vaak op een heilig platform (Ahu) en bijna alle Moai op Paaseiland kijken landinwaarts. Bezoek aan de uitgedoofde vulkaan van Rano Kau (diameter van 1,6 km) en zijn indrukwekkende concentratie van petrogliefen met voorstelling van Tangata Manu (vogelmens), de god Make Make en de Komari, symbool van de vruchtbaarheid. Vanop de krater heeft men een indrukwekkend uitzicht op de eilanden Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao. U bezoekt Orongo, een rituele nederzetting met ovaalvormige, leistenen huizen. Voor de kust liggen drie kleine eilandjes. Volgens de legende werd vanaf Orongo ieder jaar een wedstrijd georganiseerd onder de jonge mannen van het eiland. Hij die als eerste de steile kliffen afdaalde, naar het verste eiland zwom, daar het ei van een fregatvogel wist te bemachtigen, terugzwom, de brokkelige klif weer opklauterde en het ei heel in Orongo wist af te leveren werd als The Birdman verkozen.

Dag 6 Paaseiland – Santiago (O/A)

Tegen de middag transfer naar de luchthaven voor onze Lan Chile lijnvlucht met bestemming Santiago de Chile. Transfer en overnachting in het hotel Holiday Inn Airport.

Dag 7 Santiago – Calama – San Pedro de Atacama (O/A)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Calama in noorden. Bij aankomst transfer naar San Pedro de Atacama, een klein koloniaal stadje in het hart van de Atacama woestijn. Deze woestijn is één van de droogste plekken ter wereld. Drie overnachtingen in het hotel Alto Atacama Desert Lodge gelegen in een prachtig decor tussen de bergen.

Dag 8 San Pedro de Atacama (O/M/A)

Uitstap naar de Death Valley van Chili. U rijdt naar de bekende Valle de la Muerte en vandaar verder naar het intrigerende maanlandschap van de Valle de la Luna of Maanvallei. Grillig gevormde zoutkristallen zorgen voor surrealistische beelden. In de Maanvallei heeft een combinatie van wind, zout, zand en steen gezorgd voor enkele merkwaardige creaties met op de achtergrond enkele Andespieken. Door de droge lucht en de hoogte wordt u in San Pedro vaak beloond met miljoenen fonkelende briljanten aan de hemel.

Dag 9 San Pedro de Atacama (O/M/A)

Ten zuiden van San Pedro ligt het pittoreske dorpje Toconao gelegen in een oase en waar u het kerkje van St. Lucas zal bezoeken. En zo komt u toe in de befaamde Atacama zoutwoestijn. Salar de Atacama is één van de grootste zoutvlaktes ter wereld, bevolkt door duizenden flamingo’s wat het simpelweg uniek en mega fotogeniek maakt. De gigantische witte vlakte was ooit gewoon een zoutmeer maar duizenden jaren kurkdroge hitte hebben het water doen verdampen met als verbluffend resultaat een oogverblindende zoutmassa.

Dag 10 San Pedro de Atacama – Santiago de Chile (O/A)

Vandaag een vroeg vertrek naar de El Tatio geisers met schitterende demonstratie van de vulkanische activiteit op een hoogte van 4.000 meter. In de Altiplano regio bevinden zich meer dan 40 geisers en thermale bronnen. De geisers zijn het spectaculairst in de ochtend. ‘s Nachts koelt de temperatuur af tot circa min 15° C. Door de opwarming van de zon beginnen de warmwaterbronnen te borrelen en ontstaat er een gigantische druk die het kokende water makkelijk tot 10 m hoog kan doen opspuiten. Het is echt een aangrijpend schouwspel van springfonteinen die brandende stoom spuwen uit verschillende luchtgaten. Verder nog naar Machuca voor een fijn bezoek aan dit typische Altiplano dorpje met slechts vijftien huisjes. Na de middag transfer voor de binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad. Ook de drie laatste overnachtingen zijn in het keurige hotel Atton del Bosque.

Dag 11 Viña del Mar – Valparaiso (O/M/A)

Viña del Mar is een heel elegante badplaats met mooie parken en tuinen waardoor het ook wel de Tuinstad genoemd wordt. Nadien naar Valparaíso (Unesco Werelderfgoed) met zijn unieke architectuur en felgekleurde huizen. U bezoekt er één van de huizen van Pablo Neruda. Valparaíso is de grootste havenstad van Chili en bovendien ook de zetel van het parlement. Wat ooit begon als een klein haventje, is uitgegroeid tot de 3e grootste stad van Chili. Door plaatsgebrek werden nieuwe huizen gebouwd op de steile hellingen boven de haven en zo ontstond er een bonte verzameling van gekleurde houten huisjes.

Dag 12 Maipo Valley (O/M/A)

Heerlijk bezoek aan Concha y Toro, één van de belangrijkste en meest gekende wijnhuizen van Chili dat reeds gesticht werd in 1883. Het biedt een grote variëteit aan populaire wijnen zoals Explorer, Frontera, Sunrise en vooral de bekende Casillero del Diablo. U maakt een wandeling door de prachtige tuin en geniet van het mooie landschap en de wijngaarden. Geleid bezoek aan de wijnkelder gevolgd door een wijndegustatie. Op de terugweg passeert u de residentiële wijk Las Vertientes gelegen langs de Maipo rivier waar deze vallei zijn naam aan ontleend heeft.

Dag 13 Santiago – Brussel (O)

Ontbijt, gevolgd door vrije tijd en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 14 Brussel

Aankomst in Brussel met de wetenschap dat u vanaf nu het Paaseiland op uw palmares hebt staan.Prijzen en afreisdata rondreis in Chili - Paaseiland

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
10 november 2017 Single (10) - volgens programma € 8790.00
Nu boeken
10 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 7130.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Eindelijk op veler verzoek in ons aanbod opgenomen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
14 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
10/11/2017 14 € 7130
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Chili - Paaseiland

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Chili - Paaseiland

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs