Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in China - Grote Rondreis

China - Grote Rondreis - "De diepe uitstraling van de Minderheden"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar China - Grote Rondreis. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar China - Grote Rondreis.

Een 20-daagse rondreis die zowel belangrijke historische plaatsen als de mooiste landschappen samenbrengt. Als bakermat van één van de oudste beschavingen ter wereld biedt China zijn bezoekers een grote culturele verscheidenheid, een wonderlijke natuur en een waaier aan artistieke schatten die getuigen van een roemrijk verleden. Extra aandacht zal er zijn voor de Minderhedencultuur in de provincie Gui-Zhou. Ook de pandabeer wordt in het zonnetje gezet. Het succes van deze reis heeft de afgelopen jaren bewezen dat het wellicht één van de beste op de reismarkt is.


Programma : China - Grote Rondreis "De diepe uitstraling van de Minderheden"

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 1    Brussel – Beijing

Per lijnvlucht vanuit Brussel naar Beijing, het vroegere Peking, de hoofdstad van de Volksrepubliek China.

Dag 2    Beijing (M/A)

Aankomst en onthaal op de luchthaven van Beijing. Transfer naar uw hotel om u op te frissen en te rusten na de lange vlucht. Tegen de middag bezoek aan de imposante Hemel Tempel, symbool van de stad. Geniet nadien op het Tien-an-men plein van het dagelijkse leven. Het Plein van de Hemelse Vrede is één van de bekendste plaatsen van Beijing. Iedere Chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend op zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld. In het verleden was het onderdeel van de vele poorten naar de Verboden Stad, maar vandaag de dag is het omgeven door kolossale bouwwerken die de communisten hier een halve eeuw geleden hebben laten neerzetten. Buiten China is het plein vooral bekend als strijdtoneel van politieke opstanden in de vorige eeuw. Dan een heerlijk ritje per riksja door de Hutongs. U zal drie nachten verblijven in het verzorgde hotel Shenzen.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 3    Beijing (O/M/A)

De vroege vogels onder u kunnen een kijkje gaan nemen naar de Tai-Chi sessies in het park. Een bezoek aan de Grote Muur is één van de hoogtepunten uit deze reis. Iedereen heeft wel eens gehoord van de meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden. Ook heeft bijna iedereen wel eens een foto gezien van deze verdedigingsmuur, gebouwd in een typisch Chinese stijl, over de steile, rotsachtige bergen van een ruig landschap aan de horizon verdwijnend. Verder een bezoek aan een cloissonné atelier. Halte aan de Heilige Weg, een laan omzoomd met uit steen gehouwen beelden van reële en mythische dieren en Confucianistische ambtenaren. Vanavond als extraatje een mooie show over de Kongfu legende.

Dag 4    Beijing (O/M/A)

Zeer uitgebreid bezoek aan de Verboden Stad. Een gigantisch keizerlijk paleis vanwaar vierentwintig keizers tot in 1911 China bestuurden van achter de dikke muren. Na de middag brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis. Een ommuurd complex aan het beeldige Kunmingmeer. Bezoek aan een atelier van zoetwaterparels. Fotostop aan het Vogelnest Olympisch Stadion uit 2008. Dan is het tijd om de reuzepanda te gaan bezoeken in de schitterende dierentuin van Beijing. Een apart gedeelte van de Zoo is educatief uitgebouwd om een aantal van deze dieren comfortabel te kunnen zien onder de beste omstandigheden. Speciaal Peking Duck diner.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 5    Beijing – Lanzhou (O/M/A)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lanzhou, hoofdplaats van de provincie Gansu. Bezoek aan het provinciaal museum en stadsbezoek. Heerlijk avondmaal met de lokale specialiteiten van Gansu. De overnachting is gepland in hotel Jinjiang Sun.

Dag 6    Lanzhou – Xiahe (O/M/A)

Vandaag gaat uw aandacht naar het befaamde Binglingsi klooster dat op de rotsen is gebouwd en enkel toegankelijk is per boot. Nadien is er een rondrit naar de grasvlakten van Sangke waar de nomaden verblijven met hun fotogenieke yaks. Aankomst in Xiahe met logies in het hotel Labrang Civil Aviation.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 7    Xiahe – Lanzhou – Xi’an (O/M/A)

Zeer bijzonder bezoek aan het prachtige klooster Labuleng dat ook nog de Woonplaats van de Verlichte wordt genoemd. Dit serene complex is het tweede grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet. Bijzondere architectuur in een decor om u tegen te zeggen. Na het avondmaal is er de transfer richting station voor de nachttrein in Soft-Sleeper 1e klasse naar de stad Xi’an. Veel comfortabeler dan u zal verwachten en gewoon uniek om te verbroederen met andere reizigers op weg naar Xi’an.

Dag 8    Xi’an (O/M/A)

Transfer naar het nieuwe hotel Grand Metropark voor ontbijt en opfrissing. U zal hier twee nachten verblijven. Xi’an is een oude stad die volledig omwald is door een 12 meter hoge stadsmuur. Vandaag een zeer uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde terracotta leger bij de graftombe van keizer Qin Shi Huangdi dat pas ontdekt werd in 1974. Hij was de eerste keizer van China en zij bewaakten meer dan 2000 jaar zijn graf. De duizenden levensgrote strijders uit de Qin-dynastie zijn samen één van ‘s werelds belangrijkste archeologische vondsten. Doodstil staan ze op een rijtje, de 8.000 strijders uit Xi’an. Ze lijken allemaal in gedachten verzonken en zich te concentreren op de veldslag die gaat komen. De één heeft een hoofddeksel op, de ander draagt zijn haar in een staartje. Elke soldaat is uniek, maar één ding hebben deze mannen gemeen: ze zijn gemaakt van klei. U zal verbluft zijn hoe groot en mooi dit immense museum is en samen met uw reisgenoten voelen dat u op een schat staat waarvan slechts een gedeelte is bovengehaald. A masterpiece!

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 9    Xi’an (O/M/A)

Deze stad vraagt extra tijd. Eerst een wandeling over de stadswallen. Naast een werkplaats voor jade is er een leerrijk bezoek aan de Grote Moskee gelegen in het hart van de Islamitische wijk. In het park aan de kleine pagode van De Wilde Gans kan u als u geluk hebt de Tai Chi meester bewonderen met zijn bewegingen van de Taiqiquan. Leer wat bij over de Chinese schilderkunst en vanzelfsprekend de kalligrafie. Vanavond een speciaal Dumplings banket met nadien het bijwonen van het beroemde zang- en dansspektakel uit de Tang-dynastie.

Dag 10    Xi’an – Guiyang – Anshun (O/M/A)

Met een binnenlandse vlucht reist u nu verder naar Guiyang en van daaruit per bus door naar Anshun dat ooit het centrum van de opiumhandel was. Onderweg een absoluut nieuw hoogtepunt, namelijk de majestueuze en mega grote waterval van Huangguoshu gelegen in een schitterend karst-landschap. Overnachting in hotel Magical Fuyun.

Dag 11    Anshun – Kaili (O/M/A)

Deze dag begint met het Dixi spektakel in Yunfengtunpu. Na een heel mooie rit met sublieme uitzichten bereikt u het stadje Kaili. Hier wonen de Miao en Buyi minderheden. Bezoek aan het centrum van de Miao minderheid in Matang dat bekend is om zijn sublieme batik stoffen. Overnachting in hotel Jinguan waar u twee nachten zal logeren.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 12    Kaili (O/M/A)

U bezoekt deze intrigerende regio wat breder met een bezoek aan de Datang Miao (korte rok). In het dorpje Jidao is er dan weer een andere vertakking van de Miao minderheid te ontdekken. Aansluitend nog een heel interessant bezoek aan het Ethnic Museum. Terug naar Kaili voor de logies.

Dag 13    Kaili – Zhaoxing (O/M/A)

Heel wat brochures pretenderen de minderheden te bezoeken maar u zal zich na deze reis als een echte kenner mogen beschouwen. Vandaag bezoekt u het pittoreske dorpje Huanggang waar de Dong minderheden wonen. Hier komen heel weinig toeristen en zowel de stammen als uzelf zullen hier een attractie zijn. In Zhaoxing zal de avond worden opgeluisterd door een lokale show van zang en dansen maar zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Hier zijn de logies voorzien in hotel Zhaoxing Indigo Lodge.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 14    Zhaoxing – Sanjiang – Longsheng (O/M/A)

Vervolgens op weg naar de stad Sanjiang. Hier bevinden zich prachtige houten huizen en de Wind- en Regen Bruggen. Een toffe wandeling doorheen het dorp waar u begroet zal worden door de lokale bevolking met muziek en dans. De bus brengt u dan verder naar Longsheng waar u zal overnachten in hotel Ping’an.

Dag 15    Longsheng – Guilin (O/M/A)

Hier in Longsheng zijn de panorama’s weergaloos. Met zijn spectaculaire rijstterrassen nodigt het u uit voor een wandeling langsheen de kleine dorpjes. U zal er de Yao vrouwen ontmoeten die gekend zijn omwille van hun mooie kledij, zilveren juwelen en hun lange zwarte haren. Nadien een korte rit naar de stad Guilin waar een weldoende voetmassage op u wacht. Overnachten doet u in hotel Universal.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 16    Guilin – Yangshou (O/M/A)

Weeral een ander hoogtepunt met een boottocht op de Li rivier met lunch aan boord. Bewonder de kalksteenformaties langs de rivier die al eeuwenlang een bron van grote inspiratie zijn voor dichters en schilders. Ontscheping in Yangshou dadelijk gevolgd door een bezoek aan de bont gekleurde lokale markt. Overnachting in hotel Elite Garden.

Dag 17    Yangshou – Guilin – Shanghai (O/M/A)

In Guilin bezoekt u vandaag een simpel dorpsschooltje maar de persoonlijke ontmoeting met deze jonge studenten zal uw hart verwarmen. Na een bezoek aan een theeplantage en nog wat vrije tijd gaat het dan richting luchthaven voor de laatste binnenlandse vlucht naar de wereldstad Shanghai. Onthaal en transfer naar uw hotel Paradise waar u de laatste drie nachten zal verblijven.

Dag 18    Shanghai (O/M/A)

Kosmopolitische metropool en de machtigste economische omgeving van China. Tussen 1842 en 1942 bestuurd door buitenlanders met een architectuur die de stempel draagt van verschillende culturen. Ondanks de Westerse aanblik ligt de echte Chinese sfeer er nog verscholen tussen de moderne wolkenkrabbers. In het oude stadsgedeelte ligt de tuin van de Mandarijn Yu. De tempel van de jaden Boeddha herbergt twee prachtige boeddhabeelden. Ontdek de fijnheid van de Chinese stoffen uit zijde. Vanavond als bonus een schitterende cruise op de Huangpu rivier om de kleurrijk verlichte skyline van Shanghai gade te slaan.

Begeleide rondreis - China grote rondreis: Beijing - Lanzhou - Xiahe Dag 19    Shanghai (O/M/A)

Bezoek aan het uitmuntende Shanghai museum met schitterende historische collecties allerhande. Het Shanghai museum ligt in het centrum van de stad op People’s Square. Het is een groot museum met vele objecten die de oude Chinese kunst vertegenwoordigen. De stijl en presentatie van het museum laten de bezoekers oude wijsheid en filosofie zien. Het ontwerp van de ronde koepel en de vierkante basis symboliseert het oude idee van een ronde hemel en een vierkant land. Facultatief bezoek mogelijk aan de befaamde Pearl Tower. Vrije namiddag aan de Bund voor wat shopping op de befaamde Nanking Road. Grandioos afscheidsdiner als apotheose.

Dag 20    Shanghai – Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis per lijnvlucht naar Brussel waar u dezelfde dag nog toekomt en helaas het einde van een memorabele reis.Prijzen en afreisdata rondreis in China - Grote Rondreis

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
20 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4810.00
Nu boeken
20 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4280.00
Op aanvraag
print
Boek deze reis
 • Exclusief programma op de Belgische markt met enorm veel extra’s
 • Eerste drank + thee bij alle maaltijden inbegrepen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
20 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
20/10/2017 20 € 4280
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht China - Grote Rondreis

Extra informatie

 • Exclusief programma op de Belgische markt met enorm veel extra's
 • Eerste drank + thee bij alle maaltijden inbegrepen
 • Visum 140 euro pp inbegrepen
 • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

China - Grote Rondreis

Waarom onze rondreizen?

 • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
 • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
 • Unieke programma's
 • Een all-in prijs