Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Costa Rica

Rondreis Costa Rica - "Het Aards Paradijs Van Kust Tot Kust"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Costa Rica. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Costa Rica.

Deze bijzondere eco-rondreis door Costa Rica laat u de veelzijdigheid zien van deze mooie bestemming. U bezoekt tropische regen- en nevelwouden met hun uitbundige flora en fauna. Sta versteld van de kleuren van een toekan of de schutkleuren van een kaaiman. En schrik niet als u oog in oog staat met een brulaap. Ook de imposante vulkanen van Costa Rica laten hun indruk na en eindigen doet u op het schitterende strand van Manuel Antonio. Overal waar u reist is er een immense biodiversiteit om van te snoepen. Dit land is eigenlijk één grote dierentuin maar dan zonder hekken…
Pura Vida!


Programma : Costa Rica "Het Aards Paradijs Van Kust Tot Kust"

Dag 1 Brussel – San José (A)

Vanuit Brussel de heenvlucht naar San José, hoofdstad van Costa Rica. Onthaal en transfer naar uw uitstekende hotel Crown Plaza waar u de volgende twee nachten zal logeren. Bovendien is het hotel uiterst centraal gelegen om ‘s avonds nog een wandeling te doen. Diner in het hotel. Op deze reis gaat geen begeleiding mee vanuit België omdat u gans de reis in Costa Rica met raad en daad wordt bijgestaan door een excellente lokale Nederlandstalige natuurgids. Dit is een serieuze meerwaarde!

Dag 2 Poas Volcano – Doka Coffee Estate – 
La Paz Waterfall Gardens (O/M)

De dag begint met een panoramische tocht naar de Poas vulkaan gelegen in de jungle en met twee zeer wijde en goed bereikbare kraters een must om te zien. Het zicht op het turkooisblauwe meer is onvergetelijk. Onderweg ziet u veel suikerriet- en koffieplantages waarvan u er één bezoekt. Nieuw in ons programma is een fijn bezoek aan de La Paz Waterfall Gardens met een hoge waterval te midden van het regenwoud. Hier wordt ook het middagmaal genomen.

Dag 3 San José – Veragua – Puerto Viejo de Limon (O/M)

U gaat op weg naar de Caribische kust en bezoekt het Veragua regenwoud. Ook hier ziet u hagedissen, slangen en vlinders om veel te weten te komen over de belangrijke rol van deze dieren. Tijdens een rit met een open kabelbaan wordt u ondergedompeld in de Costa Ricaanse natuur en hebt u een schitterend zicht op het La Amistad International Park. Terug op de hoofdweg komt u in Limon langs de haven en kan u genieten van een prachtig zicht op de zee. Twee nachten logies in het charmante Cariblue Beach & Jungle Resort..

Dag 4 Cahuita Nationaal Park (O/M)

Deze ochtend bezoekt u het Cahuita Nationaal Park. Cahuita werd in 1970 een nationaal park met de bedoeling het grootste koraalrif van het land te beschermen. Meer dan honderd soorten vis zijn hier geteld samen met verschillende variëteiten van koraal en andere ongewervelde dieren. Het park bestaat uit een mooi regenwoud en mangrove. Tijdens een natuurwandeling kan u genieten van de rijke biodiversiteit van deze omgeving. Onderweg ontmoet u vast en zeker brulapen, leguanen, vogels en kaaimannen.

Dag 5 Puerto Viejo de Limon – Tortuguero N.P. (O/M/A)

Vertrek naar Caño Blanco waar u aan boord gaat van een motorbootje richting het Tortuguero Nationaal Park. Onderweg bewondert u de unieke fauna en flora van dit regenwoud doorspekt met ontelbare waterwegen. Na de middag krijgt u een rondleiding in het pittoreske stadje Tortuguero dat slechts enkele honderden inwoners telt. U vindt er onverharde wegen, typisch Caraïbische houten huizen, winkels en bars. Hier zijn twee overnachtingen in de goede Evergreen Lodge van de gekende Pachira keten.

Dag 6 Tortuguero Nationaal Park (O/M/A)

Neem uw tijd en ontdek de pracht en praal van dit bijzondere natuurgebied. Geniet in de voormiddag van een boottocht langs het dichte woud en in de namiddag van een andere tocht langs de kleinere kanalen van het park. De motorboten hebben speciale stille motoren zodat u optimaal van de geluiden van het regenwoud geniet. Op de oevers van de riviertjes verrijzen talloze tropische planten en bomen die metershoge groene muren vormen. De weerspiegeling in het stilstaande water maakt van deze tocht een adembenemende belevenis. U maakt vandaag kennis met het leven in de jungle: kaaimannen, capucijnerapen, leguanen, kikkers en een groot aantal soorten vogels.

Dag 7 Tortuguero N.P. – Arenal (O/M)

Met de boot terug naar het vasteland en dan rijdt u naar La Fortuna de San Carlos, bekend om de vulkaan Arenal, de warmwaterbronnen, prachtige landschappen, wouden en meren. De rit voert u langs talloze vruchtbare velden vol bananen-, ananas en palmhartenplantages. Twee nachten logies in het uitstekende hotel Arenal Manoa & Hot Springs.

Dag 8 Arenal (O/A)

De Arenal heeft zijn naam te danken aan het zand (=Arena) dat jarenlang door de vulkaan werd uitgebraakt. Wandeling over een grindpad doorheen het park terwijl u de prachtige fauna en flora kan aanschouwen. Bij mooi weer ziet u de perfecte conische vorm van de vulkaan. De dag eindigt op een ontspannende manier in de warmwaterbaden van Tabacón. Hier hebt u vanavond ook een rijkelijk buffet-diner.

Dag 9 Arenal – Monteverde (O/A)

U reist verder naar Monteverde, het wereldbekende nevelwoudreservaat met een zeer gevarieerde fauna en flora: 400 vogelsoorten waaronder de wonderbaarlijke Quetzal vogel, 490 vlinders, 100 zoogdieren, 2.500 plantensoorten en honderden varens. In deze streek vestigden zich vele Quakers aangetrokken door het vredelievende karakter van het land. Twee overnachtingen in het karaktervolle hotel Monteverde Country Lodge.

Dag 10 Monteverde (O/A)

Na het ontbijt leidt de gids onze kleine groep langs mooie paden in dit unieke natuurreservaat. In het meer dan 10.000 ha grote park zijn er 1.500 soorten orchideeën, varens en andere tropische flora en fauna. Allicht kruist u het pad van de zwarte leguaan en de luiaard. De bomen zijn zwaar begroeid met mossen en epyphyten en dit park biedt uitstekende uitdagingen voor fotografen. In de namiddag in het Selvatura Park een wandeling op de hangende bruggen die soms 300m lang zijn en u een prachtig zicht bieden op het groene regenwoud.

Dag 11 Monteverde – Dominical (O/A)

Schitterende rit naar Dominical, gelegen aan de stranden van de Grote Oceaan. Onderweg zijn er vanzelfsprekend enkele fotostops voorzien. Onder andere ook in het stadje Jaco waar u vrij kan lunchen. Opnieuw twee overnachtingen in hetzelfde hotel zodat u niet te vaak moet in- en uitpakken. Ditmaal voorzien wij het prachtige 4 sterren boetiekhotel Cristal Ballena Resort & Spa.

Dag 12 Dominical (O/M/A)

Voor iedereen staat vandaag een schitterende dolfijn- en walvis watching tour op het programma. U vaart langs beeldige stranden zoals de Playa Matapalo tot u het Marino Ballena National Park bereikt. Op zoek naar de dolfijnen en eventueel zelfs walvissen passeert u de mooie rotsformaties van Roca Ballena. Er is ook een lunch voorzien tijdens deze tocht.

Dag 13 Dominical – Manuel Antonio (O/A)

Na het ontbijt gaat het naar één van de mooiste plaatsen van Costa Rica, Manuel Antonio. Het park is vooral gekend om zijn witte zandstranden waarlangs een groen woud groeit dat voor een beeldig decor zorgt. Hier in Manuel Antonio zal u twee nachten verblijven in het prestigieuze eco-hotel Parador.

Dag 14 Manuel Antonio National Park (O/A)

U kan vandaag genieten van het strand of meegaan op een natuurwandeling door dit beeldige park dat vooral gekend is als de thuis van de kapucijnapen, luiaards, brulapen en veel exotische vogelsoorten. Diner in het hotel.

Dag 15 Manuel Antonio – San José (O/M)

Ook de laatste dag zal lekker worden opgevuld met in de voormiddag nog een spannende krokodillen-safari. Per boot over de Rio Grande Tarcoles op zoek naar exemplaren die tot 4 meter lang kunnen worden. Er is vandaag zelfs nog een extra lunch voorzien en dan is het wachten op de transfer naar de luchthaven van San José voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 16 Brussel

Aankomst op Zaventem en einde van een heerlijke natuurreis.Prijzen en afreisdata rondreis in Costa Rica

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
1 maart 2018 Single (10) - volgens programma € 4890.00
Op aanvraag
1 maart 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3870.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Sterk programma met prima hotels en lovende kritieken
  • Warm aanbevolen voor natuurliefhebbers, fotografen, wandelaars en actieve genieters

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
15 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
01/03/2018 15 € 3870
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Costa Rica

Extra informatie

  • Vertrektaks 30 USD niet inbegrepen
  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Costa Rica

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs