Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Cuba

Rondreis Cuba - "Op Het Ritme Van De Salsa Op Zoek Naar Fidel"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Cuba. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Cuba.

Cuba is gewoonweg een fantastische bestemming die u moet gezien hebben. Dit land zal u charmeren, verbazen, inpalmen, ontroeren, af en toe choqueren, maar altijd fascineren. Cuba is zwoel, trots en tropisch maar toch ook met een zeer rijke geschiedenis. Gedurende deze rondreis zal u vaak het hoofd schudden om het allemaal te kunnen geloven maar ziet u volledig van west naar oost alle facetten van dit wonderbaarlijke eiland. Prachtige koloniale steden, suikerriet, rum, zwoele sfeer, sigaren, de altijd aanwezige salsa en oldtimers die tot op de dag van vandaag het straatbeeld bepalen. Als afsluiter verblijft u aan het mooie strand van Varadero. Cuba was ook de favoriete plek van Ernest Hemingway. Het is een land van dromers, denkers, onverbeterlijke romantici en vooral van geweldige plantrekkers. De hartelijkheid van de Cubanen is onovertroffen. Het authentieke Cuba is er nu nog, maar voor hoelang?


Programma : Cuba "Op Het Ritme Van De Salsa Op Zoek Naar Fidel"

Dag 1 Brussel – Havana

Vanuit Brussel vertrek per lijnvlucht naar de hoofdstad Havana. Uw Nederlandstalige gids heet u van harte welkom en brengt u naar uw logies. Dat kan in een degelijk hotel zijn maar ook in comfortabele Casas Particulares. Iedere afreis zoeken wij naar beschikbaarheid in het best mogelijke. Proper, goed gelegen, behoorlijk ontbijt en dichtbij de oude stad. Hier verblijft u de volgende drie nachten. Om de prijs te drukken en gezien u toch gans de reis een Nederlandstalige gids hebt zal er vanuit België op deze reis geen begeleider meereizen. U krijgt wel extra veel informatie op de voorreisvergadering.

Dag 2 Havana (O/M)

Om 09u30 stapt u in een koloniale paardenkoets voor een verkenningstocht door het moderne deel van Havana. U rijdt door de wijken Centro Havana en Vedado. U maakt stops waar de gids uitleg geeft bij een groente- en fruitmarkt, een voedselverdelingswinkel, de Plaza de la Revolucion, het standbeeld van John Lennon en een begraafplaats. U eindigt de tocht in het schitterende Oud-Havana. Dit alleen is een reis naar Cuba waard. Lunch in la Mina restaurant, een koloniaal gebouw op de Plaza de Armas. Vervolgens wandeling door de straatjes en over de pleintjes van Oud Havana. U passeert o.a. Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, Plaza de Armas en Plaza San Francisco, de Bodeguita del Medio. De wandeling eindigt in uw hotel met een uitleg over de Parque Central waar altijd de mooiste oldtimers (zonder katalysator) staan. Havana voelt toch fris en ambitieus aan ook al zijn veel van de schitterende Spaanse koloniale huizen vervallen en beschimmeld. Hier zijn amper middelen voor onderhoud en renovatie. Maar Cubanen zijn strijdvaardig. Hasta la victoria siempre! Vrije avond. Keuze genoeg voor het avondmaal en de gepaste tijd om mee te gaan swingen met de salsa en de opzwepende songs van de wereldbefaamde Buena Vista Social Club.

Dag 3 Havana – Pinar del Rio (O/M)

Om 08u00 vertrekt u naar de koloniale stad Pinar del Río, waar u de plaatselijke sigarenfabriek en de distilleerderij (Fabrica de Guayabita) gaat bezichtigen. U ziet hoe de Cubaanse sigaren helemaal met de hand worden gemaakt. Aansluitend door naar Valle de Viñales, een vallei getypeerd door de steile kalksteenformaties. U bezoekt een lokale tabaksboer en de Cueva del Indio met nadien een lunch in Palenque del Cimarron, de reconstructie van een dorp van weggelopen slaven dat helemaal verborgen ligt tussen mogotes (kalksteenheuvels) en bereikbaar is via een natuurlijke tunnel. Op de beroemde zeven kilometer lange Malecon boulevard ziet u ’s avonds de Cubanen voor zich uit turen naar een betere toekomst. Nu de economische sancties zijn weggevallen zullen die er hopelijk snel komen want Cuba nestelt zich vast en zeker in jullie hart.

Dag 4 Cienfuegos (O/M/A)

Afscheid van Havana. De reis gaat verder naar de havenstad Cienfuegos, gelegen aan een schitterende baai. Onderweg bezoekt u de stad Santa Clara met het mausoleum van Che Guevara, de Argentijnse held van de Cubaanse Revolutie. Bezoek aan het museum over hem. Lunch in Los Caneyes restaurant. Verder naar Cienfuegos. U bezoekt het centrum van deze door Fransen gestichte stad met het Teatro Terry en de Parque Marti. Overnachting in hotel Jagua. ‘s Avonds diner in Palacio Valle, een fantasie huis van een rijke suikerbaron.

Dag 5 Trinidad (O/M/A)

Deze ochtend is er de rit naar Trinidad en bezoekt u de Valle de los Ingenios. Hier begon de suikerrietproductie aan het einde van de 18e eeuw die Cuba enorme rijkdommen heeft gebracht. U bezoekt het uitzichtpunt en de Hacienda Manaca Iznaga. Lunch in El Jigue, een koloniaal restaurant in het historische centrum van Trinidad. Ook neemt u deze namiddag een kijkje in het koloniale Trinidad, niet voor niets de Museumstad van de Caribische Zee genoemd. Trinidad is een heerlijke plek met zijn prominente kasseikoppen en steile straatjes. Bezoek aan de Plaza Mayor met het lokaal museum over de geschiedenis van de stad die al haar rijkdom in de 19e eeuw te danken had aan de suikerrietproductie. U gaat er dan genieten van de lokale cocktail Canchánchara in de gelijknamige bar. U verblijft twee nachten in hotel Ancon aan het strand. Vervoer naar de stad kan geregeld worden en de lokale taxi’s zijn spotgoedkoop.

Dag 6 El Cubano (O/M/A)

Vandaag gaat uw aandacht uit naar de ongerepte natuur van Topes de Collantes. Rit met de bus en dan hiking van een uurtje naar El Cubano. Te voet trekt u door dit dichtbegroeide natuurpark (degelijk schoeisel voorzien) met als eindbestemming een mooie waterval waarin gezwommen kan worden. U neemt de lunch vandaag te midden van de natuur. Nadien rijdt u met de bus terug naar het beginpunt. Rest van de namiddag vrij om wat te genieten van het zwembad. ‘s Avonds moet u zeker naar het centrum gaan waar live muziek gespeeld wordt in de straten van het stadje.

Dag 7 Camaguey (O/M/A)

In de voormiddag rijdt u via de stad Sancti Spiritus naar Camaguey. Uitgebreid bezoek aan het historische centrum waar u ook de lunch zal gebruiken. Verder door naar Camaguey. Als er wandelingen moeten gedaan worden tijdens deze reis en het is fysiek wat te moeilijk voor u dan kan u altijd de groep opwachten op een centrale plaats die keurig zal afgesproken worden. Ondanks algemeen respect voor Fidel Castro, Ché en José Marti hopen veel Cubanen op een versoepeling van het regime met meer welvaart, vlotter internet en wat persvrijheid. Cubaanse families wonen vaak uit noodzaak met drie generaties samen. Voor u is er de overnachting in het gelijknamige hotel Camaguey. Diner in restaurant Campana de Toledo.

Dag 8 Camaguey – Bayamo (O/M/A)

De citytour in Camaguey doet u in originele bicitaxis, het locale vervoermiddel. Verder naar Bayamo waar u zal lunchen in een koloniaal restaurant in het centrum (La Bodega). U bezoekt er ook het historische centrum dat u aangenaam zal verrassen. Contact met de lokale bevolking zit verweven doorheen gans de reis. Cubaanse vrouwen zijn blank, mulat, mesties en zwart. Ze zijn sterk en vrijgevochten maar laten hun mannen macho zijn. En zoals veel vrouwen willen ook zij graag wat luxeproducten. De badkamerspullen die wij uit ons hotel meenemen worden met brede glimlach aanvaard. Het tekort aan materiële middelen wordt in Cuba gecompenseerd door intellectuele, mentale en fysieke sterkte. Overnachting en diner in hotel Royalton.

Dag 9 Santo Domingo – Santiago de Cuba (O/M/A)

Vandaag een wandelexcursie vanuit Santo Domingo. Hier gaat u tot het hoogste punt Alto de Naranjo op 950 m met uitzicht over de omgeving. Van daaruit een rustige wandeling naar het hoofdkwartier van het rebellenleger van Fidel Castro in de jaren ‘50. Het kamp dat helemaal in de tropische bergen gelegen is wordt ruim bezocht. Op de terugweg wordt er geluncht in het dorpje Santo Domingo. U rijdt dan verder naar Santiago de Cuba. Overnachting en diner in hotel Las Americas.

Dag 10 Santiago de Cuba (O/M/A)

Bezoek aan de Plaza de la Revolucion met het grote standbeeld van de lokale held Antonio Maceo. Verder naar El Cobre, het pelgrimsoord van de patroonheilige van Cuba. Bezoek aan het fraaie mausoleum van Jose Marti waar er elk half uur een verandering van de wacht gebeurt. Vervolgens gaat u naar de ingang van de baai voor het kasteel Morro. Lunch in Cayo Granma, een eilandje in het midden van de baai en bereikbaar met een bootje. In de namiddag bezoekt u het historische centrum en het museumhuis van Diego Velasques, de stichter van de stad. Overnachting terug in het hotel Las Americas. Diner in restaurant Zunzun. Een goed idee is om ‘s avonds het historische centrum op te zoeken met zijn vele muziekcafés.

Dag 11 Santiago de Cuba – Varadero (O/M/A)

Vandaag staat de binnenlandse vlucht naar Havana op het programma. Bij aankomst transfer naar Varadero. Gedurende vier nachten zal u verblijven in all-inclusive in het prima Resort Grand Memories. Alle drankjes en maaltijden zijn inbegrepen. In Varadero rijdt een open dubbeldekker rond voor de toeristen tussen de hotels en het commercieel centrum waar u leuke winkeltjes en wat restaurantjes vindt.

Dag 12-13-14 Varadero Beach (ALL INCLUSIVE!!!)

Drie volle dagen genieten van zon en zee. Ben u er aan toe om te rusten en een lekker bruin kleurtje te pakken of bent u meer het sportieve type voor de watersporten; hier is voor elk wat wils en niemand zal zich vervelen. De Cuba Libre staat constant klaar voor u!

Dag 15 Havana-Brussel

Vrije tijd voor de laatste shopping of het laatste streepje zon tot aan de transfer naar de luchthaven van Havana voor de terugvlucht naar België.

Dag 16 Brussel

Aankomst op de luchthaven te Brussel en einde van reis naar een uniek land.Prijzen en afreisdata rondreis in Cuba

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
3 november 2017 Single (10) - volgens programma € 3870.00
Nu boeken
3 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3490.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Nederlandstalige lokale gids tijdens gans de rondreis
  • Nederlandstalige host tijdens uw strandverblijf in Varadero

 


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
16 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
03/11/2017 16 € 3490
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Cuba

Extra informatie

  • Toeristenkaart 25 euro pp inbegrepen
  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Cuba

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs