Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Edinburgh Military Tattoo

Rondreis Edinburgh Military Tattoo - "The greatest show on earth"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Edinburgh Military Tattoo. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Edinburgh Military Tattoo.

Ieder jaar komen er meer dan 220.000 toeschouwers van over de ganse wereld naar Edinburgh om de Military Tattoo live mee te maken. De 2017 Tattoo (4-26 augustus) belicht Schotland’s reputatie als een land van pure schoonheid met muziek, kleur en spektakel uit binnen- en buitenland, toneel tegen de geweldige achtergrond van Edinburgh Castle, de Massed Pipes and Drums, militaire bands en dansers uit de vier windstreken. En natuurlijk het zeer aangrijpende schouwspel van de Lone Piper hoog op de wallen van het kasteel. Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is gebouwd op vulkanische heuvels en biedt prachtige uitzichten op de stad. De belangrijkste wijk van het oude Edinburgh, ligt tussen het kasteel en het Palace of Holyrood House. Hier ligt de Royal Mile, zoals schrijver Daniel Defoe de hoofdstraat in de 18e eeuw noemde. De schaarse gebouwen zijn bewaard gebleven en geven een goed beeld van hoe Edinburgh er in de Middeleeuwen en de 17e eeuw moet hebben uitgezien. Bovenop de rots ligt het kasteel, waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Edinburgh.


Programma : Edinburgh Military Tattoo "The greatest show on earth"

Dag 1    Brussel-Edinburgh (A)

Vlucht vanuit Brussel naar Edinburgh. Eenmaal op Schotse bodem maakt u een rit langsheen de groene gordel rondom Edinburgh. Op weg richting stadscentrum is er eerst een bezoek aan Rosslyn Chapel, bekend voor de unieke architectuur en haar rol in 'The Da Vinci Code'. Daarna verder naar Carlton Hill voor een schitterend uitzicht over de stad. Nadien rijdt u naar het centrum waar u drie nachten zal verblijven in het moderne en zeer centraal gelegen hotel Mercure Edinburgh Princess Street. Om de dag af te sluiten nog een wandeling doorheen New Town, een prachtig staaltje van uitgekiende stadsplanning.

Dag 2    Edinburgh (O-A)

Na het ontbijt gaat u op ontdekking doorheen de Oude Stad en brengt u een geleid bezoek aan The Palace of Holyroodhouse, de officiële verblijfplaats van de Britse koningin in Edinburgh. Daarna wandeling langs de beroemde Royal Mile naar het hartje van de Old Town met bijzondere attentie voor de St. Giles kathedraal. Na de middag een bezoek aan Edinburgh Castle. Het indrukwekkende kasteel biedt prachtige zichten over de stad maar herbergt verder ook de Schotse regalia en kroonjuwelen. U zal voldoende tijd hebben om ook de binnenvertrekken te verkennen. Dan is het hoog tijd om alles te weten te komen over de legendarische Schotse Malt whisky met een bezoek aan The Scotch Whisky Heritage. Uw gids weet er echt alles van! Natuurlijk ook met de mogelijkheid om deze Schotse godendrank te degusteren.

Dag 3    Edinburgh (O-A)

Vandaag verkent u het noorden van de stad. Het gaat eerst naar de indrukwekkende The Royal Botanic Garden voor een rustige morgenwandeling in een heerlijke groene omgeving. Daarna brengt een sightseeing bus u naar het havengedeelte Leith. Hier is een fijn bezoek gepland aan de Royal Yacht Brittannia. Dit mooie schip was jarenlang het koninklijke transportmiddel op zee en bracht oa Charles & Diana overal ter wereld. Wat vroeger naar het hotel voor het avondmaal want nadien staat de fenomenale en verpletterende Edinburgh Royal Military Tattoo op het programma, het hoofddoel van deze unieke reis. Het Engelse woord ‘tattoo’ is afgeleid van het Nederlandse woord ‘taptoe’. Het woord taptoe is een verkorte versie van de oorspronkelijke term ‘Doe den tap toe’. Dit signaal betekende dat kroegen hun biertap moesten sluiten voor soldaten, zodat deze weer op een christelijk uur in hun logementen terug waren. Deze 68e editie die maanden vooraf altijd uitverkocht is krijgt als thema ‘Splash of Tartan’. Het wordt gegarandeerd weer een boeiend en kleurrijk spektakel dat nergens ter wereld zijn gelijke kent.

Dag 4    Edinburgh-Brussel (O)

Uw laatste dag begint met een bezoek aan de universiteitswijk. Hier maakt u kennis met Greyfriar's Bobby en staat er een bezoek aan het statige Museum of Scotland op het programma. Nadien nog wat vrije tijd om een laatste souvenir aan te schaffen of u tegoed te doen aan een smakelijk ‘fish and chips’ want u wordt dan opgehaald voor de transfer naar de luchthaven waar een directe vlucht u terug naar Brussel zal brengen.Prijzen en afreisdata rondreis in Edinburgh Military Tattoo

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
13 augustus 2017 Single (10) - Half Pension € 1590.00
Nu boeken
13 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1350.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Heerlijke combinatie van een citytrip en het fameuze Military Tattoo event
  • Eigen zeer vakkundige Nederlandstalige gids
  • Excellente zitplaatsen voor de Tattoo in de frontale hoofdtribune

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
4 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
13/08/2017 4 € 1350
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Edinburgh Military Tattoo

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Edinburgh Military Tattoo

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs