Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Ethiopië

Rondreis Ethiopië - "Treasure of Africa"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Ethiopië. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Ethiopië.

Een reis naar het Ethiopië van nu is met haar veelheid aan culturele hoogtepunten een absolute must voor de meer avontuurlijk ingestelde reiziger. Het is de bakermat van de mensheid en onze Westerse beschaving. Verhalen zoals die over de koningin van Sheba maken het land mystiek. Het land kent veel verhalen doch het belangrijkste verhaal is misschien dat van Sint-Joris en de draak. In nagenoeg alle Koptische kerken en kloosters komt u afbeeldingen van deze legende tegen. Wordt het noordelijke deel van Ethiopië nog gedomineerd door Koptische kerken en kloosters, kastelen en obelisken, in het zuiden zijn het de natuur, de diverse stammen met hun eigen cultuur en tradities, die een bezoek aan dit deel van het land zo boeiend maken. Wie zin heeft in een haast onweerstaanbaar en enigszins verbijsterend avontuur is in dit land aan het juiste adres. Reizen in Ethiopië is letterlijk buitengewoon. De unieke cultuur, en de haast oneindige diversiteit zijn af te meten aan de alomtegenwoordige rituelen, dansen en tradities.


Programma : Ethiopië "Treasure of Africa"

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibelaDag 1    Brussel – Addis Abeba

Vlucht naar Addis Abeba. Addis Abeba is de grootste plaats in de Hoorn van Afrika en ligt op een hoogte van 2.400 meter. Een reis naar Ethiopië is aan te raden aan goed voorbereide, flexibele en ervaren reizigers die gesteld zijn op een nieuwe ontdekking en minder op groot comfort. Al hebben wij gekozen voor de betere hotels, en al is de infrastructuur de laatste jaren fel verbeterd, toch blijft de Ethiopiër leven met een echte Afrikaanse ingesteldheid! Wij hebben een uurwerk en zij hebben de tijd.

Dag 2    Addis Abeba (M/A)

’s Morgens aankomst in Addis Abeba. Voorzien van de nodige birr, de nationale munteenheid, volgt een uitgebreide kennismaking met de hoofdstad. U bezoekt het nationaal museum, de Trinity kathedraal, de Entoto berg (met een bezoek aan het oude paleis van keizer Menelek). Tijdens de lunch kunt u voor de eerste keer kennismaken met de lekkere keuken van Ethiopië. Verder maakt u een rit over de grootste markt van Afrika: de Mercato markt met zijn vrolijke chaos van kraampjes en stalletjes. Dineren en overnachten in het degelijke Jupiter hotel.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibela

Dag 3    Addis Abeba – Bahir Dar (O/M/A)

Na het ontbijt neemt u een binnenlandse vlucht naar Bahir Dar, gelegen aan het Tana meer. Nadat we onze intrek genomen hebben in de prachtige Kurufti Lodge, geniet u van een rustig boottochtje op het meer en bezoekt u het eeuwen oude klooster Ura Kidane Mihret. Lunchen in een gezellig restaurant aan de oevers van het meer. Na de middag is gereserveerd voor de beroemde Blauwe Nijl watervallen. (Tis Abay = de Nijl die dampt!) Overnachting in de Kurufti Lodge.

Dag 4    Bahir Dar – Gondar (O/M/A)

Nadat u genoten hebt van een heerlijk ontbijtbuffet rijdt u in een comfortabele bus richting noorden, meer bepaald naar Gondar. Deze stad met zijn koninklijke kastelen, gebouwd door de familie Fasiladis, was tot eind 19e eeuw de hoofdstad van Ethiopië. Natuurlijk een bezoek aan de keizerlijke stadswijk. U ziet de prachtige fresco’s van 80 cherubijnen op het plafond van de enige overblijvende kerk, de Debre Berhan Selassie, en wandelt door het ‘Fassil Bad’ dat nog steeds gebruikt wordt voor het jaarlijkse Timkat feest. Overnachting in het Goha hotel.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibelaDag 5    Gondar – Axum (O/M/A)

Een modern Bombardier toestel van Ethiopian Airlines brengt de groep naar de antieke hoofdstad van Ethiopië: Axum. Het koninkrijk Axum (1e tot de 6e eeuw) is de bakermat van de Ethiopische beschaving. Wandeling langs de reusachtige monolithische stèles of obelisken. U daalt af in de tombes van vader en zoon Khaleb en Gebre Meskel. Daarna bezoekt u het extreem bewaakte kerkje, Maryam-Tsion, waarin de Ark des Verbonds zou bewaard zijn. Opgelet, alleen mannen mogen de kerk benaderen! Een onooglijke vijver, waar de lokale mensen water halen, zou volgens de legende ooit het bad geweest zijn van Koningin Sheba. Een bezoekje aan een klein maar boeiend museum mag niet ontbreken tijdens ons bezoek aan Axum. Avondmaal en overnachting in het Yeha hotel.

Dag 6    Axum – Lalibela (O/M/A)

Vandaag is er een korte vlucht naar Lalibela. Deze stad is een belangrijk pelgrimsoord. De in de grond uitgehakte rotskerken, door velen beschouwd als achtste wereldwonder, de tegenhanger van het Jordaanse Petra, zijn imposant. In totaal staan hier elf kerken, wisselend van omvang en over drie clusters verdeeld. Bet Medani Alem is de grootste, Bet Maryam is de meest vereerde. De Bet Giorgis (Huis van St. Joris), de parel van de rotskunst, ligt wat afgezonderd van de twee kerkgroepen Lalibela. Ze is in een kruisvorm uitgehouwen in de rots die daardoor volledig is uitgegraven. Wij hebben er voor gekozen om ook een sociaal doel toe te voegen aan deze reis. Als alles meezit maakt u kennis met projecten van ‘Hefboom van Lalibela’, ondersteund door de Limburgse VDAB (Pear Café) en de stad Peer (circusschool). U logeert in het prachtig gelegen Mountain View hotel, dat zijn naam zeker niet gestolen heeft. Een folklore avond met honingwijn zal niet ontbreken.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibela

Dag 7    Lalibela (O/M/A)

Voor de middag is er de gelegenheid om gezeten op een ezel een tochtje te maken naar het 13e eeuwse klooster Ashton Mariam. Een onvergetelijke tocht met prachtige panorama’s. Na de middag verder op ontdekking met advies van de reisleider of gewoon wat verdiend uitrusten in uw hotel.

Dag 8    Lalibela – Addis Abeba – Langano (O/M/A)

Na het ontbijt is er de vlucht naar Addis Abeba. Aangekomen in Addis staan de comfortabele 4x4 voertuigen klaar en vertrekt u meteen richting het Zuiden, naar Langano. U passeert enkele knappe archeologische sites. Overnachting in de Sabana Lodge, gelegen aan het Ziway meer.

Dag 9    Langano – Chencha – Konso (O/M/A)

Deze boeiende reis gaat verder naar Konso. U doorkruist het woongebied van de Dorze gemeenschap. De Dorze bevolking is een Abbessijnse etnische groep. Een aantal woont in de laaglanden langs het meer en staat bekend om hun vele metershoge hutten van hout en bamboe in de vorm van een bijenkorf. Weven is hun specialiteit. De valse banaanboom levert alles wat de Dorze mensen nodig hebben. Vooral in Chencha kan u zien hoe zij hun dagelijkse leven leiden. U logeert vannacht in de Kanta Lodge in Konso.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibelaDag 10    Konso – Jinka (O/M/A)

In de voormiddag maakt u kennis met de Konso bevolking. Hun dorpen zijn anders dan de dorpen van de meeste stammen uit deze regio. De drie à vier meter hoge omwalling van basaltsteen en gedroogde aarde moet de dorpen beschermen tegen wilde dieren en modderstromen. De dorpen zijn dichtbevolkt en tellen gemiddeld 2.500 inwoners. Na de lunch rijdt u naar Jinka. Hier wonen de stammen ‘Ari en Benna’. Niet alleen de temperatuur loopt op, ook de kleding van de bevolking verandert geleidelijk aan. U ziet minder eigentijdse jeans, colberts en schoenen. De paraplu’s blijven, maar er verschijnen wel steeds meer half geklede mensen met de meest uiteenlopende decoraties op hoofd, handen en voeten. In Koko houdt u halt op de markt waar mensen van verschillende stammen samenkomen. In een dorp van de Ari stam leert u hoe ‘enjera’ wordt gebakken, alcohol gestookt en hoe de plaatselijke smid met primitieve middelen zijn beroep uitoefent. Overnachten doen we in de Jinca Eco Omo Lodge.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibela

Dag 11    Jinka – Mursi stam – Turmi (O/M/A)

Jinka is met name ook de uitvalsbasis voor het bezoek aan het Mago National Park. In dit park wonen, ver van de buitenwereld geïsoleerd, de Mursi. Het zijn de vrouwen van deze etnische groep die schotels van klei in de onderlip dragen. De meest gefotografeerde stam van Ethiopië. Bij binnenkomst krijgt u begeleiding van een scout. Hij fungeert als gids en tolkt bij de Mursi, die hun eigen taal spreken. Nadien verder naar het zuiden, naar Turmi waar u intrek neemt in de Buska Lodge om twee nachten te verblijven. Als de mogelijkheid zich voordoet kan u vanavond getuige zijn van een huwelijksceremonie met de traditionele Evangadi dans.

 

Dag 12    Turmi – Karo en Dassanech stam – Turmi (O/M/A)

Voor de middag rijdt u door een Savanna-achtig landschap met metershoge termietkegels en mooie woestijnrozen. Aangekomen aan de Omo rivier maakt u kennis met een zachtaardig volkje: de Karo stam. Zij zijn de meest beschilderde die u tot nu toe gezien hebt. In een klein schooltje kan u met eigen ogen vaststellen hoe primitief alles er nog is, al doet de regering er alles aan om ook in de meest afgelegen gebieden te zorgen voor onderwijs. In een lokale bar in Turmi is de lunch voorzien. Na de middag nog verder zuidwaarts naar Omorati. Met een prauw steekt u de Omo rivier over en belandt zo bij een heel primitieve stam: de Dassanech.

Dag 13    Turmi – Arba Minch (O/M/A)

Vandaag terug noordwaarts langs uitgestrekte katoen- en bananenplantages. Langzaam laat u de stammen achter zich en richt u zich meer op de fauna van Ethiopië. Arba Minch ligt tussen de twee zuidelijkste en grootste ondiepe meren van het Ethiopische Riftdal. Het Abaya meer, bijna roze van kleur en de Rift Valley die zich minstens 6000 km uitstrekt van het Midden-Oosten tot Mozambique zijn ronduit schitterend. Overnachting in de Paradise Lodge met zicht op de riftmeren Chamo en Abaya.

Dag 14    Arba Minch – Awasa (O/M/A)

Uw dag begint met een fijne boottocht over het Chamo meer in het Nechisar park. Dit meer wordt gescheiden door een heuvelachtige landtong ‘Pont du Paradis’. Hier leven onder meer nijlpaarden en reusachtige krokodillen met lengtes van 6 tot 8 meter. Na de middag gaat de rit verder naar Awasa. Onderweg nog interessante bezoeken aan een koffieplantage en een bont gekleurde lokale markt. Overnachting voorzien in het Haile Resort.

Begeleide rondreis Ethiopië: Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - lalibela

Dag 15    Awasa – Addis Abeba (O/M/A)

Vooraleer Awasa te verlaten een bezoek aan een vismarkt nabij het Awasa meer. Verder brengt de reis u nu terug richting Addis langs de meren Abyatta en Shala. Vanzelfsprekend gaat u ook weer heel wat typische watervogels kunnen observeren waaronder de schitterende flamingo’s. Opfrissen doet u in de late namiddag in het Jupiter hotel. Na een typisch farewell dinner, met zang en dans, wordt u naar de luchthaven gebracht waar omstreeks middernacht onze terugvlucht naar Brussel voorzien is.

Dag 16    Brussel

Aankomst in de vroege voormiddag in Brussel. Einde van een prachtige kennismakingsreis naar Ethiopië.Prijzen en afreisdata rondreis in Ethiopië

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
5 november 2017 Single (10) - volgens programma € 4230.00
Nu boeken
5 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3720.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Begeleid door onze eigen ervaren Nederlandstalige gids
  • Water of frisdrank bij de maaltijden inbegrepen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
16 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
05/11/2017 16 € 3720
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Ethiopië

Extra informatie

  • Visum 20 Euro inbegrepen
  • Inentingen: gele koorts, hepatitis, meningitis, buiktyfus, malaria

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Ethiopië

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs