Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in India - Rajasthan

Rondreis India - Rajasthan - "Het meest gekende én best bewaarde geheim van India"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar India - Rajasthan. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar India - Rajasthan.

Terecht wordt gesteld dat Rajasthan de essentie van India in zich draagt. Deze reis voert u over verlaten vlakten: forten en burchten, prachtige paleizen. Dit is het land van de heldhaftige strijders, de trotse Rajput-krijgers. Maharadja´s hebben de poorten van hun paleizen en havelis (herenhuizen) geopend zodat u, meegesleept door uw verbeelding, dit extravagante India kunt ontdekken. De onbetwiste hoogtepunten van deze regio zijn Delhi, de Rose Stad Jaipur, de Blauwe Stad Jodhpur als de thuisbasis van het spectaculaire Meherangarh Fort, de meren van Udaipur en de schitterende Taj Mahal in Agra. Gujarat daarentegen wordt nauwelijks bezocht. Deze deelstaat tussen Mumbai en Rajasthan is één van de meer welvarender delen van het land. Gujarat is ook bekend als verblijfplaats van de zeldzame laatste Aziatische leeuwen. Het is de geboortestreek van Mahatma Gandhi (de vader van het moderne India) die er zijn ideeën van geweldloos verzet tegen de Britse kolonisator voor het eerst in de praktijk bracht. Landschappelijk is Gujarat eveneens de moeite waard: uitgestrekte woestijn­vlakten, zinderende zoutpannen en een schat aan historische bezienswaardigheden. Namasté!


Programma : India - Rajasthan "Het meest gekende én best bewaarde geheim van India"

Dag 1 Brussel – Delhi

Vertrek vanuit Brussel naar Delhi, één van de grootste steden ter wereld.

Dag 2 Delhi (M/A)

Onthaal en transfer naar uw luxe hotel Le Meridien. In de voormiddag een stadsbezoek aan Old Delhi. Bewonder het Rode Fort, de moskee Jama Mashid en het Raj Ghat Memorial Park ter nagedachtenis van Mahatma Ghandi. Nadien een ritje per rickshaw doorheen de kleurrijke markt Chandi Chowk. In New Delhi ziet u in de namiddag het statige Parlementsgebouw, het Presidentieel gebouw, de India Gate, de Humayun’s Tomb en de Qutub Minar.


Dag 3 Delhi – Agra (O/M/A)

De rondreis gaat verder richting Agra met een rit van zowat 200 kilometer. De groep heeft gans de reis een zeer comfortabele autocar ter beschikking en voor iedereen zijn er steeds flesjes water voorzien. Onderweg lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan het Fort van Agra waar Shah Jahan, de bouwer van de Taj, gevangen werd gehouden. Nadien bezoek aan de fenomenale Taj Mahal. De Taj Mahal is zonder twijfel hét symbool van India. In Agra liet keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden echtgenote dit volmaakte symmetrische praalgraf oprichten. De bouw duurde 22 jaar en er werd door meer dan 20.000 man aan gewerkt. Het bestaat volledig uit wit marmer ingelegd met halfedelstenen en smalle strepen zwart marmer. De keizer had het plan om naast het witte mausoleum een exacte kopie te laten bouwen als laatste rustplaats voor zichzelf, maar dan van zwarte marmer. De fundamenten waren echter nog maar gelegd of hij werd afgezet door zijn zoon en in de gevangenis geworpen. Vanuit zijn cel met één raam had hij zicht op de Taj Mahal waar zijn vrouw begraven lag. In 1666 werd hij naast haar begraven. Overnachting in hotel Radisson Blu.

Dag 4 Agra – Jaipur (O/M/A)

U reist verder richting Jaipur met onderweg een bezoek aan de site van Fatehpur Sikri. Deze koninklijke stad werd gebouwd onder de heerschappij van Keizer Akbar. Ondanks zijn analfabetisme, was hij heel geïnteresseerd in kunst, literatuur en architectuur en was hij een heel tolerante heerser. Dat uit zich in de architectuur van de stad die islamitische en hindoeïstische stijlelementen combineert. Volgens de legende bouwde Akbar zijn nieuwe hoofdstad ter ere van de geboorte van zijn zoon, op een heuveltop. De bouw van de paleizen, pleinen, vijvers, harems, graven en moskee begon in 1571 en duurde 15 jaar. Al gauw bleek echter dat het in het droge en hete Rajasthan onmogelijk was om de stad te bewonen en al gauw verruilde de hele hofhouding de stad voor een nieuw locatie maar dan wel vlakbij een rivier. In Jaipur zal u twee nachten logeren in hotel Diggi Palace.

Dag 5 Jaipur (O/M/A)

Jaipur is een magnifieke stad, ook wel de Pink City genoemd omdat in de hoofdstraten alle gevels in roze pastelkleuren geschilderd zijn. Dit is werkelijk een caleidoscoop van geuren en kleuren zoals u zelden gezien hebt. Uitgebreid bezoek aan het Amber Fort waarbij u kunt kiezen tussen een tochtje per jeep of per olifant naar boven. Dit beeldige fort is een excellent voorbeeld van de Rajput architectuur. Na de middag bezoek aan enkele Maharadja paleizen zoals het City Palace Museum, de Hawa Mahal en het Jantar Mantar observatorium.

Dag 6 Jaipur – Jodhpur (O/M/A)

Vandaag reist u verder naar de stad Jodhpur. Deze stad wordt ook wel de Blauwe Stad genoemd omdat veel huizen hier blauw zijn geverfd. Vroeger betekende de blauwe kleur dat de woning in bezit was van een Brahman, iemand van een hogere kaste. Tegenwoordig mag iedereen zijn huis blauw verven. Twee overnachtingen in het hotel Ranbanka Palace.


Dag 7 Jodhpur (O/M/A)

Voor de middag een mooi stadsbezoek. De hoogtepunten van de stad zijn het onmisbare Meherangarh Fort en het Umaid Bhavan paleis. Bezoek ook de kleurrijke Sardar markt om wat Indiase lekkernijen te proberen. Bij Jaswant Thada staan een aantal cenotafen die prachtig zijn versierd met marmeren ornamenten. Na de lunch is er een bezoek aan Guda Bishnoi Village. Het Bishnoi volk staat bekend als de eerste ecologisten. Vaak leeft een hele familie onder één dak. De huisjes zijn gemaakt van klei en takken. Voor de huisjes is een patio en vaak een klein open schuurtje. Sommige families zitten hier op de grond te weven aan een vloerkleed van katoen of wol. Bij een wandeling door het dorpje kun je in alle rust het dorpsleven gade slaan, zonder dat de mensen zich veel van de toeristen aantrekken. Volgens de traditie wordt opium thee gedronken en bij een bezoekje zal je ook zeker een kopje worden aangeboden.

Dag 8 Jodhpur – Ranakpur – Udaipur (O/M/A)

Als de groep van Jodpur naar Udaipur reist dan moet u natuurlijk ook bij Ranakpur stoppen. Daar staat een prachtig en belangrijk tempelcomplex van de Jain, één van de oudste geloven van India. De hoofdtempel, de Chaumukha tempel, is gebouwd in de 15e eeuw en heeft 1.444 wit marmeren pilaren, waarvan er niet één hetzelfde is. Ze staan ook bijna allemaal recht, behalve één, want alleen God is volmaakt. De pilaren zijn rijkelijk voorzien van prachtige reliëfs, wat soms net op kantwerk lijkt. Een aanhanger van de Jain eet geen vlees of vis en respecteert iedere vorm van leven. Nadien reist u door naar het uiterst fotogenieke Udaipur. Twee overnachtingen in hotel Ramada Udaipur Resort & Spa.

Dag 9 Udaipur (O/M/A)

Verspreid rond de oevers van het idyllische Lake Pichola en ondersteund door een majestueuze ring van steile groene heuvels, lijkt Udaipur India te kapselen op zijn meest romantische wijze, met zijn ingewikkelde opeenvolging van fraaie torentjes en balkonpaleizen, witgekalkte haveli’s en badende ghats, geclusterd rond het water van het meer. Na het ontbijt zal u Udaipur bezoeken met de bekende Jagdish tempel met het beeld van Lord Vishnu in zwarte steen en daarbij de Garuda vogel. Hier zal u veel bont gekleurde pelgrims kunnen fotograferen. Bezoek aan de tuinen Sahelion Ki Bari om u een beeld te geven van de koninklijke dames die rondkuierden in hun groene oases. In de namiddag mag een boottochtje op het Lake Pichola uiteraard niet ontbreken. Hierbij krijgt u ook de gelegenheid om de drukke markt achter het City Palace Complex te bezoeken.

Dag 10 Udaipur – Ahmedabad (O/M/A)

U laat het prachtige Udaipur achter zich en de volgende bestemming die u bezoekt is Ahmedabad, het culturele centrum van de deelstaat Gujarat. Gujarat is voor veel reizigers onbekend gebied. Oud en nieuw vermengen zich hier nochtans op ongeziene wijze want Gujarat ontpopte zich de jongste jaren tot een bloeiende economische regio. De Gujarati zijn sinds jaar en dag gekend om hun gedreven ondernemingsgeest. Belangrijke bezienswaardigheden van de stad liggen in de oude Ahmedabad, wat een doolhof van drukke bazaars, bewerkte gevels, tempels, moskeeën en ondergrondse trapgaten is. Twee nachten logies in hotel Country Inn Suites.

Dag 11 Ahmedabad (O/M/A)

Vandaag maakt u een stadsexcursie in Ahmedabad. U bezoekt er de Hatheesingh, een jainistische tempel en een lokale markt. Ook bezoekt u de Sabaramati Ashram waar Mahatma Ghandi heeft geleefd en dat fungeerde als zijn hoofdkwartier. De Adalaj Wav is een 500 jaar oude bron met een 5 verdiepingen tellende put erbij, gelegen bij een kleurrijke markt. U maakt ook een wandeling door de oude stad en bewondert ook de Juma Masjid moskee.


Dag 12 Ahmedabad – Modhera – Patan – Dasada (O/M/A)

Na het ontbijt eerst een bezoek aan de Adalaj Step Wall. Daarna rijdt u naar Modhera gelegen aan de Pushpati rivier waar u de zonnetempel bezoekt. De tempel werd gebouwd in de 11e eeuw en is één van de mooiste voorbeelden van tempelkunst uit deze periode. Niet veel verder ligt Patan. Het is nu een provinciestad, maar eeuwenlang was Patan de hoofdstad van een groot Hindu-rijk. Aan deze periode kwam een einde door de inval van een Afghaans Moslim-leger. Patan is een heerlijke stad om wat rond te dwalen. Langs de smalle straatjes staan prachtige houten huizen en u vindt er meer dan 100 Jain-tempels. Bezoek aan de schitterende Rani-Ki-Vav. Verder een bezoek aan de Patola wevers. Patola is een super verfijnde zijden sari. Tenslotte naar de stad Dasada waar u zal overnachten in hotel Rann Riders.

Dag 13 Dasada – Bhuj (O/M/A)

Deze dag begint met een safari door de Little Rann of Kutch. Hier leven onder meer kuddes wilde Indiase ezels, die bedreigd worden met uitsterven, antilopen, wolven en hyena’s. In de middag door naar het stadje Bhuj. Dit ommuurde stadje was eeuwenlang een belangrijk handelscentrum. Met zijn oude koopmanshuizen, tempels en paleizen is Bhuj een van de meest sfeervolle steden van India, ondanks de gevolgen van een verwoestende aardbeving die de stad in 2001 trof. U hebt uitgebreid de tijd om Bhuj te voet te verkennen. Hier zal u verblijven in het fraaie Regenta Resort.

Dag 14 Bhuj – Mumbai (O/M)

Voor de middag stadsbezoek Bhuj. Interessante bezoeken aan de Darbar Gadh, het Pragmahal paleis, de koninklijke Cenotaph en het zeer mooie Aina Mahal paleis met museum. Vrije tijd tot aan de transfer voor de binnenlandse vlucht naar Mumbai met connectie door naar Europa.

Dag 15 Brussel

Aankomst op Zaventem en einde van een uitzonderlijk boeiende reis.Prijzen en afreisdata rondreis in India - Rajasthan

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
6 november 2017 Single (10) - volgens programma € 3950.00
Nu boeken
6 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3150.00
Nu boeken
5 maart 2018 Single (10) - volgens programma € 3950.00
Nu boeken
5 maart 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3150.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Heerlijke combinatie van twee totaal verschillende regio's

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
15 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
06/11/2017 15 € 3150
05/03/2018 15 € 3150
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht India - Rajasthan

Extra informatie

  • Vol pension
  • Visum India 50 Euro pp inbegrepen
  • Inentingen: malariatabletten aangeraden

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

India - Rajasthan

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs