Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Iran

Rondreis Iran - "De schatkamer van het oude Perzië"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Iran. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Iran.

Iran zal u verbazen omdat het totaal niet overeenkomt met ons beeld van een hardleers Islamland waar niets mag en niets te zien is. Het is daarentegen een schitterend land waar de bewoners u zeer hartelijk zullen bejegenen. Deze reis garandeert u een unieke belevenis in een gastvrij Iran met vele hoogtepunten van 3000 jaar beschaving. Deze sublieme rondreis voert zowel langs de hoogtepunten van de Perzische cultuur en beschaving, als de grote verscheidenheid in de natuur van Iran. U bezoekt de hoofdstad Teheran, de praalgraven en parken van Shiraz, de windtorens van Yazd, de beroemde moskeeën en pleinen van Isfahan, de koopmanshuizen van Kashan, het magistrale Persepolis met de graftombes van de Achaemenische koningen en de Zoroastriaanse stille torens in Yazd. Het is een reis door de tijd vanaf de Iraanse profeet Zarathustra, Cyrus de Grote, Alexander de Grote, Hafez, Marco Polo, Reza Sjah, Ayatollah Khomeini tot aan de moderne Teheraanse samenleving. Wij hebben deze reis eerst grondig bezocht en gecheckt en wij kunnen het u alleen maar van ganser
harte aanbevelen. 


Programma : Iran "De schatkamer van het oude Perzië"

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kermanDag 1    Brussel – Shiraz

Vertrek vanuit Brussel naar Shiraz waar u de volgende dag in de vroege morgen zal toekomen. Shiraz is de stad van de nachtegalen, poëzie en rozen. Natuurlijk is het ook het centrum van de Fars provincie die een zeer belangrijke rol gespeeld heeft in de Iraanse beschaving. Regelmatig krijgen wij vragen ivm het verplicht dragen van een hoofddoek voor de dames. Wij kunnen u geruststellen dat gewoon draperen van een losse sjaal over het hoofd reeds voldoende is.

Dag 2    Shiraz (O/M/A)

Aankomst en onthaal op de internationale luchthaven en transfer naar het luxe hotel Pars waar u drie nachten zal verblijven. Uitgebreid stadsbezoek met als hoogtepunt uiteraard het mausoleum van de beroemde dichter Hafez. Zijn graf ligt in een klein en rustig park. In het achterste gedeelte is een traditioneel theehuis waar u zittend op kussens kunt genieten van mierzoete zwarte thee of de waterpijp. Verder bezoek aan de mooie Narenjestan tuin, de Nasir-ol-Molk moskee, de Khan theologische school en vanzelfsprekend ook de bazaar. In de bazaar-e-Vakil waant u zich in oude tijden. Tapijten liggen uitgerold en de geuren van verschillende kruiden dringen uw neus binnen. Soms ziet u vrouwen die anders gekleed zijn en soms het gezicht ook bedekt hebben. Zij behoren tot de vele nomaden die in de omgeving wonen.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kerman

Dag 3    Shiraz – Persepolis – Pasargadae – Shiraz (O/M/A)

Vandaag staat een excursie naar het magistrale Persepolis op het programma, een echte aanrader voor één ieder die terug wil gaan naar de tijden van het oude Perzische Rijk. De overblijfselen van de paleisstad Persepolis liggen aan de voet van de Berg van Genade. Darius de Eerste liet hier een terras aanleggen vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over het gehele complex. Tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsfeest (Noruz, op 21 maart) gaven de afgevaardigden van de volken van Perzië hier hun tribuut aan de koningen. Vooral de reliëfs in dit paleizencomplex zijn goed bewaard gebleven. Bijzonder is de ‘Trap der Naties’ waar u afbeeldingen ziet van alle in het Perzische Rijk levende volkeren die hun eerbetoon komen brengen aan de Perzische vorst. Niet zo ver van Persepolis bezoekt u de vier koningsgraven (Naghs-e-Rostam) die in een 65 meter hoge bergwand uitgehouwen zijn. Deze zijn vooral beroemd om de indrukwekkende reliëfs. Verder bezoekt u het graf van Cyrus de Grote in Pasargadae (Unesco) of ‘Perzisch Kamp’, de oudste residentie van de Achaemeniden, gesticht in 550 voor Christus door Cyrus de Grote na zijn overwinning op de Meden.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kermanDag 4    Shiraz – Sarvestan – Kerman (O/M/A)

De reis gaat vandaag verder richting de stad Kerman dat ten tijden van de VOC (Verenigde Oostindische Compagnie) een belangrijke handelspost was. Onderweg bezoek aan het oude Sassaniedische paleis in Sarvestan met beeldige ingangspoort en drie Iwans. Ook een bezoek aan de Jameh moskee te Neyriz dewelke dateert uit de 9e eeuw. Let vooral op de prachtige minaret. In de late namiddag zal u toekomen in Kerman waar u ook weer twee nachten zal logeren in het prima Pars hotel. Deze hotelketen is een garantie voor modern comfort en een vriendelijke service.

Dag 5    Kerman – Mahan – Rayen – Kerman (O/M/A)

In de voormiddag bereikt u Mahan, waar één van de mooiste islamitische mausolea wordt bezocht: deze van Shah Nemotallah Vali. Bezoek aan het museum en de tuin Shakazadeh. Verderop bezoek aan de lemen site van Rayen, omringd door concentrische omwallingen. Hier ziet u onder andere een kleinere versie van de verwoeste woestijncitadel van Bam. Wandeling doorheen de fotogenieke tuinen. Na de lunch tijd voor een bezoek aan Kerman met het theehuis, de Vakilbazar, de Vrijdagmoskee, alsook de Moskee der Seldjoukiden. Tevens een speciaal octogonaal Gondad-Jabaliye gebouw.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kerman

Dag 6    Kerman – Yadz (O/M/A)

Een lange maar boeiende tocht brengt u naar de stad Yazd. Het is een typische woestijnstad. U vindt er veel lemen huizen en nauwe straatjes. De huizen worden gekenmerkt door typische badgirs, de windtorens die elk zuchtje wind naar beneden circuleren. Een eeuwenoude vorm van airconditioning. Verborgen tussen de straten liggen enkele prachtige moskeeën, waaronder de Jameeh moskee. Yazd is ook bekend als het centrum van het zoroastrisme. U kunt hier nog een vuurtempel bezoeken, de atashkade (het huis van vuur) en de Torens der Stilte liggen rondom Yazd. Dit zijn de traditionele begraafplaatsen waar de parsi’s (aanhangers van het zoroastrisme) hun doden neerlegden. Overnachting in het zeer mooie Safayeh boetiekhotel.

Dag 7    Yadz – Nain – Isfahan (O/M/A)

Na het ontbijt nog enkele bijkomende bezoeken in Yadz waaronder de tuinen van Dowlat-Abad. Yadz is één der oudste karavaansteden uit Perzië. Jullie ontdek- kingsreis gaat verder naar Isfahan met onderweg een interessant bezoek aan het dorpje Na’in. In Na’in bezoek aan de prachtige Jameh-moskee, het Pirnia House (Safavidisch woonhuis) met zijn ethnologisch museum. Na’in is tevens wereldberoemd voor zijn tapijtenindustrie. Aankomst en logies voor drie nachten in het prima hotel Kowsar International.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kermanDag 8    Isfahan (O/M/A)

Volle dag bezoek aan Isfahan, de rijkste stad van Iran op historisch vlak (Unesco) en uiteraard het hoogtepunt van de reis, de ‘Parel van Iran’. Bezoek aan het Koninklijk plein Naghshe Jahan: op één na het grootste maar ook het mooiste plein ter wereld. Er werd vroeger zelfs polo op gespeeld, wie zou dat verwachten? Het machtige plein is omringd door een kleurrijke bazaar in de vorm van lange gangen met zuilen en bogen. Doe u tegoed aan de lekkere nougat varianten en bewonder de minimalistische schilderwerkjes op kamelenbeen. Bezoek aan de moskeeën Meidan-e-Imam, Sheik Lorfollah en het paleis van Ali Qapu, de vrijdagmoskee en de Pol-e-Khaju brug. ‘s Avonds genieten we van het wondermooi zicht op de bruggen over de Zayandeh-Rood rivier.

Dag 9    Isfahan (O/M/A)

Voor die ene keer in uw leven dat u hier bent is er vandaag een tweede grondig bezoek gepland aan Isfahan, met memorabele bezoeken aan de prachtige Armeense kerk Ye-Vank, het paleis Chehel Sotoon (Unesco) met zijn 40 zuilen, Hasht Behesht – de voormalige Koninklijke residentie – alsook de Jamee moskee. Herkende u vandaag iets terug van een harempaleis? Isfahan zal vanaf vandaag een naam en een stad zijn die zich voor altijd in uw hart en ziel zal nestelen.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kerman

Dag 10    Isfahan – Kashan – Teheran (O/M/A)

Na een korte halte in het charmante dorp Natanz (moskee der Seldjouken), rijdt u naar het middeleeuws aandoend en mooie dorp Abyaneh, gebouwd in roze klei. Na een korte wandeling in Abyaneh, rijden we naar Teheran via Kashan (Boroujerdi huis – zijdenbrokaat en tapijtweverijen) en zijn tuinen ‘Fin’, schitterende Perzische uitbeelding van het paradijs (Unesco), alsook aan het historische Tabatabaiha-huis, voorbeelden van traditionele Perzische burgerlijke architectuur. Aankomst in de hoofdstad Teheran waar u twee nachten zal logeren in het zeer comfortabele Parsian Evine hotel.

 

Dag 11    Teheran (O/M/A)

Teheran is een zeer grote, moderne en heel drukke metropool. In Teheran wonen net zoveel mensen als in heel Nederland. Volle dag bezoek aan Teheran, met al de belangrijkste monumenten. Het archeologisch museum (prachtstukken van prehistorie tot de Sassaniden), het uniek tapijtenmuseum en verder bezoek aan de keramiek- en glascollectie van het Abguineh Museum. Indien mogelijk wordt facultatief ook het Juwelen Museum bezocht. Het museum is gevestigd in de kluis van de centrale bank en omvat de ongelofelijke juwelenschat van de Iraanse monarchen. Een belangrijk deel van de collectie dateert van de Safaviden. Een unieke collectie goud, edelstenen, tronen en kronen van de Sjahs. Het Azadiplein is een plein dat tot stand is gekomen onder de regering van shah Mohammed Reza Pahlavi. Op dit plein zijn veel demonstraties gehouden tegen het bewind van de shah die hebben geleid tot de Iraanse revolutie op 12 december 1979. Het bijzondere monument prijkt statig als een toorts van glorie. De naam werd na de revolutie veranderd in het Vrijheidsplein, Azadi betekent namelijk vrijheid in het Farsi. Men spreekt in Iran inderdaad geen Arabisch maar wel het mooie Farsi. Deze feestelijke reis zal worden afgesloten met een passend afscheidsdiner.

begeleide rondreis Iran: Teheran - Shiraz - sarvestan - kermanDag 12    Teheran – Brussel

Vroege transfer naar de luchthaven van Teheran voor de terugvlucht naar Brussel waar u in de voormiddag zal toekomen op Zaventem en zodoende het einde van deze parel van een reis. De uiterst lovende kritieken op deze reis in 2015 bewijzen dat dit een echte topbestemming in deze regio zal worden.Prijzen en afreisdata rondreis in Iran

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
2 november 2017 Single (10) - volgens programma € 3650.00
Nu boeken
2 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 2950.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Prachtige rondreis naar een land met een groot verleden
  • Zeer succesvol programma met uiterst tevreden klanten
  • Volledig met eigen Nederlandstalige gids/reisbegeleider
  • Eersteklas hotels en vol pension
  • Bij De Reisspecialist de fooien plus het visum van 100 euro pp inbegrepen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
12 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
02/11/2017 12 € 2950
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Iran

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Iran

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs