Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Japan Topper

Rondreis Japan Topper - "Sushi en Shinkansen"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Japan Topper. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Japan Topper.

Met dit uniek aanbod bewijzen wij nu al enkele jaren dat een reis naar Japan niet duur en toch uitstekend kan zijn. Japan is een land waarbij u van de ene verbazing in de andere valt door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovaties en het futurisme als in Japan. Vergelijk bijvoorbeeld de skyline van de grote steden in Japan met de antieke dorpjes en de pittoreske natuurland- schappen. Laat u meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokio en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een boeddhistische tempel of een Japanse tuin. Deze hoogwaardige samenleving laat een onuitwisbare indruk na en wij leggen ook bijzonder de nadruk op de verscheidenheid van de excellente Japanse keuken. Het is een land waar niets is wat het lijkt. Deze kans aan deze uitzonderlijke prijs mag u niet laten liggen!


Programma : Japan Topper "Sushi en Shinkansen"

Begeleide rondreis Japan Topper: Tokio - Nikko - Hakone - TakayamaDag 1    Brussel – Tokio

Vertrek vanuit Brussel voor de vlucht naar de hoofdstad van het Land van de Rijzende Zon. Tokio is met zijn 30 miljoen inwoners de grootste  metropool ter wereld. Japan is een uiterst proper land en de mensen zijn super vriendelijk en erg gedisciplineerd.

Dag 2    Tokio (A)

Aankomst op de luchthaven Haneda, onthaal en als eerste kennismaking met de stad dadelijk een bezoek aan het Meiji Shrine en de wijken Shibuya en Harajuku. Dan is het tijd om in te checken in uw hotel Tokyo Dome dat heel centraal gelegen is en waar u de volgende drie nachten zal logeren. Nadat u wat hebt kunnen rusten zal u tegen de avond opgehaald worden voor het diner en aansluitend een sightseeing tour ‘Tokyo by night’ naar Odaiba, een kunstmatig eiland in de baai van Tokyo. Het is een populaire bestemming voor de inwoners van Tokyo met als belangrijkste bezienswaardigheden het opvallende Fuji Television gebouw ontworpen door Kenzo Tange, de Rainbow Bridge, het winkelcentrum Venus Fort en het reuzenrad Daikanransha.

Begeleide rondreis Japan Topper: Tokio - Nikko - Hakone - TakayamaDag 3    Tokio (O/A)

Vandaag staat er een heel uitgebreid stadsbezoek aan de mega-metropool Tokio op het programma. Centraal in de stad ziet u het machtige Imperial Palace van Keizer Akihito en kroonprins Naruhito (ook wel Prins Hiro genoemd). Geef eerst uw ogen en zintuigen de kost op de Tsukiji Outer Market. Bewonder de befaamde Asakusa Kannon tempel met grote rode lampions, het Nakamise winkelcomplex, de gekende Ginza wijk en geniet van een prachtig uitzicht van op het Observation Deck van het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Verder ook een aangename cruise op de Sumida rivier wat u een andere kijk op de stad zal geven. Vanavond is er als diner een internationaal buffet voorzien.

Dag 4    Nikko (O/M)

Na het ontbijt vertrekt u voor een daguitstap naar Nikko dat zo’n 150 kilometer van de hoofdstad gelegen is. De bekendste bezienswaardigheid is de Toshogu Tempel. Dit mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd voor de eerste Shogun (militair leider). Het complex is voorzien van ruim 2,5 miljoen goudbladen en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nikko staat verder bekend om zijn prachtige landschap met de Kegon watervallen en het Lake Chuzenji. Uit eigen ervaring hebben wij besloten om deze dag niet per autocar maar enkel met het openbaar vervoer te doen wat uw dag een fenomenale bonus zal geven. U zal per metro, trein en bus zelf ervaren hoe druk maar ook hoe gestroomlijnd en comfortabel de Japanners zelf kunnen reizen. Het heerlijke middagmaal wordt in een lokaal restaurant onderweg geserveerd.

Begeleide rondreis Japan Topper: Tokio - Nikko - Hakone - TakayamaDag 5    Tokio – Hakone – Mount Fuji – Lake Kawaguchi (O/A)

Deze zeer aangename dag begint met een rit naar Hakone waar een boottocht (in eerste klas!) over het Lake Ashi op het programma staat. Dit meer is omringd door een schitterende bebossing in vijftig tinten groen. Vervolgens vertrekt u per kabelbaan naar Owakudani oftewel de ‘Boiling Valley’. Deze vallei bestaat uit een rotslandschap van scherpe stenen, kraters, modder- en zwavelbronnen. Na de middag reist u door naar Mount Fuji. Deze 3.776 m hoge berg is de hoogste berg van Japan en een algemeen symbool van dit machtige land. U rijdt tot het 5e station (ca. 2.300 m), waarvandaan de meeste trekkings naar de top beginnen. Van hieruit heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht over de omgeving. U zal vandaag dineren en één nacht logeren in hotel Fuji View.

Begeleide rondreis Japan Topper: Tokio - Nikko - Hakone - TakayamaDag 6    Lake Kawaguchi – Matsumoto – Takayama (O/A)

U verlaat de regio van Lake Kawaguchi voor een bezoek aan de mooie stad Matsumoto die gelegen is in de prefectuur Nagano. Deze stad is vooral bekend omwille van de grootste wasabi-kwekerij van het land. Het super pikante product wasabi kan enkel gekweekt worden in extreem schoon water en daarom is deze fabriek een regionale trots. U bezoekt er het prachtige Matsumoto Castle. U reist verder naar de stad Takayama waar u in het oude centrum een wandeling zal maken door de pittoreske Sanmachi Street met zijn 16e eeuwse ambachtshuizen. In Takayama zal u één nacht logeren in een typisch Japans hotel (Ryokan). Een bijzondere ervaring! Als diner is er een Hida Beef menu voorzien.

Dag 7    Takayama – Shirakawa Go – Kyoto (O-A)

Alvorens Takayama te verlaten bezoekt u in de voormiddag nog eerst de lokale markt en het excentrieke Yatai Kaikan museum. Dan wacht een bijzonder stukje natuur op u. Shirakawa Go ligt samen met Gokayama in de door bergen omringde vallei van de Shogawa rivier. De twee gebieden zijn in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen vanwege de traditionele gassho-zukuri boerderijen, waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Bezoek aan een typisch Wada huis. Nu gaat het richting het treinstation van Nagoya waar u met de befaamde Shinkansen ‘bullet-train’ zal doorreizen naar de grote stad Kyoto. Een onvergetelijke ervaring om per spoor te reizen aan een snelheid van meer dan 300 km/u. U arriveert in het supermoderne treinstation van Kyoto dat zeker de moeite is om wat uitgebreider te bezoeken en dadelijk daarna ter oriëntatie een bezoek aan het Ozora Hiroba Observation Deck. Verder leert u vanavond de sublieme Sushi Kaiseki gerechten kennen. In deze voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan zal u twee nachten logeren in het uitmuntende boetiekstijl hotel Monterey.

Begeleide rondreis Japan Topper: Tokio - Nikko - Hakone - TakayamaDag 8    Kyoto (O/A)

Vanzelfsprekend staat vandaag een heel uitgebreid bezoek aan Kyoto zelf op het programma met als bezienswaardigheden oa. Nijo Castle, de goudkleurige Kinkakuji Temple, de Ryoanji Temple met zijn befaamde Zen tuin en Stenen-tuinen, Nishiki Market en de Gion uitgaans- en geisha wijk. Geisha’s zijn hoogopgeleide en zeer gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig Geisha’s. Als u ze ziet lijken ze altijd gehaast maar dat komt omdat ze dan altijd onderweg zijn om te gaan bidden of naar een volgende opdracht. Ook een bezoek aan een originele Orinasukan woning waar ze mooie Japanse stoffen maken. Als bonus woont u dan nog een prachtige voorstelling bij van Gion Corner met traditionele dansen, muziek en beeldige kostuums. Vanavond verder nog een exquis Frans diner in het hotel zelf.

Dag 9    Kyoto – Nagoya (O/A)

U mag Kyoto uiteraard niet verlaten vooraleer u een bezoek hebt gebracht aan de feeërieke Kiyomizudera tempel die eigenlijk op houten palen gebouwd is en u een wandeling hebt gedaan langsheen Ninenzaka en Sannenzaka wat oude pelgrimspaden zijn die tegen een heuvel aanliggen. Tenslotte reist u vandaag door naar de stad Nagoya die in 2005 gaststad was voor de wereldten- toonstelling. De wereldhavenstad heeft enkele interessante gebieden zoals het zakencentrum Fushimi en het uitgaansgebied Sakae. Verder is het kasteel van Nagoya en de Osukannontempel meer dan de moeite waard. U zal overnachten in hotel ANA Crown Plaza Grand Court en genieten van een lekker diner in een lokaal restaurant.

Dag 10    Nagoya – Brussel (O)

Na een stevig ontbijt is het tijd voor de transfer naar de nieuwe internationale luchthaven Chubu Centrair waar u de terugvlucht neemt richting Brussel. U komt door het tijdsverschil nog dezelfde dag toe op Zaventem. U zal met fierheid kunnen terugkijken op een meer dan magnifieke reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Japan Topper

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
11 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4690.00
Nu boeken
11 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
25 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4690.00
Nu boeken
25 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
2 november 2017 Single (10) - volgens programma € 4690.00
Nu boeken
2 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
 • Super reis met heel hoge tevredenheidsfactor aan een zachte prijs
 • Half pension met uitstekende maaltijden
 • Zeer goede hotels met centrale ligging

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
10 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
11/10/2017 10 € 4290
25/10/2017 10 € 4290
02/11/2017 10 € 4290
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Japan Topper

Extra informatie

 • Super reis met heel hoge tevredenheidsfactor aan een zachte prijs
 • Half pension met uitstekende maaltijden
 • Zeer goede hotels met centrale ligging
 • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Japan Topper

Waarom onze rondreizen?

 • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
 • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
 • Unieke programma's
 • Een all-in prijs