Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Kenia - Tanzania

Rondreis Kenia - Tanzania - "Het beste van Oost-Afrika"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Kenia - Tanzania. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Kenia - Tanzania.

Dit is dé uitgelezen reis als u echt heel veel wilde dieren wil zien! En voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Tanzania & Kenia is deze rondreis de meest geschikte keuze. Bereidt u zich voor op het zien van vele spectaculaire hoogtepunten in twee klassieke Afrikaanse safaribestemmingen. Kom in contact met de Maasai bevolking. En geniet met volle teugen van de fenomenale nationale parken Serengeti, Tarangire en Amboseli. De Grote Trek volgt de regenseizoenen. Ieder jaar trekken miljoenen gnoes en honderdduizenden gazellen en zebra’s heen en weer tussen Maasai Mara Reserve in Kenia en de Serengeti in Tanzania op zoek naar vers gras. Ondanks dat de vliegafstand niet zo ver is, is een safari reis als deze altijd relatief duur. Deze twee bestemmingen leven van toerisme en hun natuurschatten kosten geld om bezocht te mogen worden. Wij zorgen vanzelfsprekend voor prima accommodaties en zeer ervaren reisleiding voor een zo specifieke natuurrondreis als deze. Kijk en vergelijk en let vooral op de reisduur en u zal zien dat het zijn geld meer dan waard is.


Programma : Kenia - Tanzania "Het beste van Oost-Afrika"

Dag 1 Brussel – Nairobi

U vliegt vandaag naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2 Nairobi

Aankomst en onthaal op de luchthaven Jomo Kenyatta Nairobi. Deze stad heeft zijn ontstaan te danken aan de aanleg van de Oost-Afrika spoorlijn. Deze lijn moest de verbinding vormen met het Victoriameer en Oeganda. U zal overnachten in de zeer keurige Pendana Guesthouse. In de namiddag mogelijkheid om aan verschillende natuurwandelingen deel te nemen.

Dag 3-4 Maasai Mara National Park (O/M/A)

Na het ontbijt rijdt u westelijk met een stop voor een prachtig uitzicht op de Great Rift vallei. Van hieruit kan u de bergen Longonot en Suswa zien liggen alsook de Victoria heuvel. En zo komt u toe in het Maasai Mara National Park waar u twee nachten zal verblijven in het Sentrim Mara Camp. Het park is 320 km2 groot en wordt bewoond door grote aantallen rondtrekkende wilde dieren. Onderweg naar het park verandert het landschap en ziet u de uitgestrekte savanne waar Kenia zo bekend om staat. Regelmatig ziet u zebra’s en antilopen uw pad kruisen. Het park was de locatie voor de film ‘Out of Africa’. Grote kuddes zebra’s, buffels, gnoes, olifanten, giraffen en antilopen lopen hier rond naast grote groepen leeuwen en luipaarden. Het Maasai Mara N.P. bestaat voornamelijk uit een weidse golvende savanne en acaciabomen. Met een beetje geluk en afhankelijk van het seizoen, bent u getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes. Enorme kuddes trekken aan u voorbij in wellicht het laatste grote migratiegebied ter wereld. Langs de Mararivier die door het park loopt, ziet u snuivende nijlpaarden tussen de papyrus opduiken, een bijzonder gezicht. Het water trekt niet alleen veel wild, maar ook verschillende vogelsoorten aan. Deze twee dagen doet u verschillende game-drives met ervaren rangers. Eéntje in de morgen als het nog niet te warm is en eentje in de late namiddag tegen dat de zon ondergaat. Wij zorgen er ook voor dat u een authentiek Maasai dorp bezoekt en persoonlijk in contact komt met dit ‘opwippende’ volkje.

Dag 5-6-7-8   Serengeti National Park (O/M/A)

Op weg naar Tanzania. Grensformaliteiten en recht naar uw logement voor de volgende drie nachten. Uw heerlijk verblijf is gepland vanuit het Serengeti Acacia Tented Camp. De Serengeti is waarschijnlijk het meest bekende natuurpark ter wereld en u kan hier niet lang genoeg verblijven. Meer dan drie miljoen grote wilde dieren leven in deze 15.000 vierkante kilometer groot park. Na een leerrijke introductie doet u iedere dag telkens een volle dag game-drive doorheen het park met picknick lunches onderweg. De ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) iedere dag binnen oogbereik. Het succes van dit park is voornamelijk te danken aan de grote hoeveelheden katachtigen. Er wordt geschat dat er 2.500 leeuwen leven! De kans op het spotten van een luipaard is nergens zo groot als in de Seronera Vallei. Ook zijn cheeta’s een veel voorkomend verschijnsel al zijn zij minder makkelijk te bespeuren dan hun familieleden. Serengeti National Park is misschien wel het meest geliefde wildpark ter wereld vanwege de jaarlijkse wildebeest migratie. Veel van de BBC natuurdocumentaires, zoals Planet Earth en Great Migrations zijn hier opgenomen. Vooral het gevoel van ruimte gecombineerd met de uitgestrekte Serengeti vlaktes is overweldigend.

Dag 9 Ngorongoro Conservation Area (O/M/A)

Op weg naar dit door Unesco beschermd natuurgebied gelegen op zo’n 180 km ten westen van Arusha. Het Ngorongoro conservatie gebied is vernoemd naar haar voornaamste kenmerk, de Ngorongoro krater, ‘s werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel). Het gebied staat bekend als één van de wereldwijde natuurwonderen vanwege de geologische kenmerken. De krater dient als een toevluchtsoord voor diverse grote Afrikaanse zoogdieren en de naam ‘Ngorongoro’ is afgeleid van het geluid dat wordt gemaakt door de bellen om de nekken van het Maasai vee. Tijdens de sensationele afdaling naar de kraterbodem zijn de eerste uitzichten op de krater adembenemend. Tijdens een wandeling over de kraterrand komt het besef pas van deze echt gigantische oppervlakte. Zelfs vanaf deze hoogte kunnen de kuddes buffels en wildebeesten herkend worden en met een verrekijker kunnen olifanten langs de grenzen van Lerai Forest gezien worden. Overnachting in het Ngorongoro Farm House.

Dag 10 Lake Manyara (O/M/A)

Dan verder naar weer iets totaal anders. Lake Manyara is een ondiep zoutmeer aan de basis van de westelijke riftvallei helling. De grootste attractie van dit park zijn de boomklimmende leeuwen. De acacia ‘woodlands’ zijn de beste plaats om deze indrukwekkende roofdieren te spotten! Rijdend naar het meer toe treft u zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s, olifanten, nijlpaarden en wildebeesten aan. Eenmaal bij het meer zelf ziet u ook veel flamingo’s. De verschillende geluiden van de 400 verschillende vogelsoorten benadrukt het oerwoudgevoel en de vele bavianen helpen daarbij een handje. Volle dag game-drive in dit wonderlijk gebied. Overnachting in de Bougainvillea Lodge.

Dag 11 Tarangire National Park (O/M/A)

U verhuist naar een volgend nationaal park waar u alweer een ganse dag game-drive zal doen. Tarangire National Park is minder bekend dan Serengeti National Park en Ngorongoro krater maar het is absoluut een bezoek waard. Het park staat vooral bekend om zijn vele baobab bomen en kuddes olifanten die in het droge seizoen tussen juli en november in grote getale te zien zijn bij de Tarangire rivier. In het regenseizoen zijn de kuddes olifanten meer verspreid over het park, maar is het nog steeds gebruikelijk om honderden olifanten te ontmoeten. Vanaf verschillende heuvels in het park is te zien hoe enorm uitgestrekt en fotogeniek de vergezichten over het glooiende landschap zijn. U zal hier overnachten in het Maramboi Tented Camp.

Dag 12-13 Amboseli National Park (O/M/A)

Aan de Namanga grens rijdt u opnieuw Kenia binnen. Na de gebruikelijke grensformaliteiten rijdt u dadelijk door naar het laatste nationale park dat uw mooie programma rijk is. Het Amboseli National Park is zeer indrukwekkend door het zicht op de machtige Mount Kilimanjaro in het buurland Tanzania (bij helder weer). Tevens staat het bekend om zijn grote olifantenpopulatie. Zowel in de ochtend als in de namiddag observeert u de dieren in dit park. Misschien ziet u wel olifanten, impala’s, zebra’s, neushoorns, cheeta’s of leeuwen. In het park liggen ook meerdere moerassen die zeer veel wildleven aantrekken, waaronder meer dan 400 soorten vogels. Twee overnachtingen in het Sentrim Amboseli Camp.

Dag 14 Amboseli – Nairobi – Brussel (O)

Na het ontbijt is er nog een aardige rit voor de boeg (maar best doenbaar — 4 uur Afrikaans rijden) naar de luchthaven van Nairobi voor de terugvlucht naar België.

Dag 15 Brussel

Aankomst in Brussel en einde van een indrukwekkende reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Kenia - Tanzania

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
13 september 2017 Single (10) - volgens programma € 5950.00
Nu boeken
13 september 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 5450.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Dit is dé uitgelezen reis als u echt heel veel wilde dieren wil zien! En voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Tanzania & Kenia is deze rondreis de meest geschikte keuze. ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
15 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
13/09/2017 15 € 5450
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Kenia - Tanzania

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Kenia - Tanzania

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs