Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in La Southern Belle

Rondreis La Southern Belle - "Jazz, Blues & Country music"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar La Southern Belle. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar La Southern Belle.

U verblijft in Atlanta, de grootste stad van het zuiden, en reist via Nashville naar Memphis, de stad van de Rock ’n Roll en de geboorteplaats van de enige echte muzieklegende Elvis Presley. Een waar hoogtepunt van uw rondreis is een bezoek aan de hoofdstad van de jazzmuziek New Orleans met zijn French Quarter. Vervolgens reist u door naar de oostkust waar de prachtige 18e en 19e eeuwse koloniale huizen, gebouwd door rijke plantagehouders, de historische stadjes Charleston en Savannah typeren. Een zeer veelzijdige rondreis vol culturele, muzikale en natuurlijke hoogtepunten. Dit is een uitgelezen reis voor reizigers die van een ander soort Amerika houden. Hier moet u de passie voor verschillende muziek-vormen absorberen en de schoonheid van een veelzijdige natuur op u laten inwerken. In deze reis doorkruist u verschillende staten in het zuidoosten van de USA.


Programma : La Southern Belle "Jazz, Blues & Country music"

Begeleide rondreis: USA - Southern BelleDag 1    Brussel – Atlanta

Met een lijnvlucht vanuit Brussel naar Atlanta. Transfer naar uw hotel Holiday Inn Express Downtown.

Dag 2    Atlanta – Nashville (O-A)

Vanuit Atlanta reist u via het binnenland van de staat Tennessee naar de stad Nashville. Dit is een belangrijk centrum van de Amerikaanse popmuziek. Bezoek aan de befaamde Country Music Hall of Fame. Stadsrondrit met als hoogtepunten onder andere de Music Row Studios, Grand Ole Pory en het Ryman Auditorium. Vanavond hebt u al de tijd om van live country muziek te gaan genieten. De oorsprong van de country-western muziek ligt in de smeltkroes van alle nationaliteiten, die in de 18e eeuw naar de Nieuwe Wereld trokken om daar een nieuw leven te beginnen. Veel emigranten brachten natuurlijk hun muziekinstrumenten mee en na een week hard werken kwam men op zaterdag bij elkaar om te ontspannen en muziek te maken. Nu is dit muziekgenre een miljoenen business in de States en ver daarbuiten. Overnachting in hotel Hilton Garden Inn Downtown.

Dag 3    Nashville – Memphis (O-A)

Door naar de stad Memphis, thuishaven van de Blues muziek en Doctor Martin Luther King. De staat Tennessee is ook de plaats waar de bekende whisky Jack Daniels vandaan komt. Maar ook de geboorteplaats van Elvis Presley. Zeer uitgebreid bezoek aan de Graceland Mansion. Deze Graceland ervaring geeft u de evolutie die Elvis doormaakte van zijn povere jeugd tot aan zijn absolute sterrendom waar abrupt een einde kwam op 16 augustus 1977 toen hij dood gevonden werd in zijn badkamer. In de avond mag een wandeling op de geanimeerde Beale Street vanzelfsprekend niet ontbreken. Dit is het absolute walhalla voor iedere bluestoerist. Verblijf in hotel Courtyard Downtown.

Begeleide rondreis: USA - Southern Belle

Dag 4    Memphis – Natchez (O-A)

Van de staat Tennessee reist u vandaag verder naar de staat Mississippi. Uw eindbestemming vandaag is het pittoreske Natchez aan de oevers van de Mississippi rivier, dat vroeger het hart van de katoenindustrie was. De vele bewaard gebleven mansions in Natchez herinneren aan de rijkdom die de katoenproductie met zich meebracht. Bezoek aan het Vicksburg National Military Park dat een slachtveld was tijdens de 47-daagse Burgeroorlog. Dan een passage op de befaamde Natchez Trace Parkway met zijn geweldige landschappen. Overnachting in hotel Hampton Inn.

Dag 5    Natchez – New Orleans (O-A)

In de voormiddag bezoekt u de oude katoenplantage Greenwood in St. Francisville. Nadien een stop in het dorpje zelf. De stad New Orleans is een smeltkroes van culturen, de hoofdstad van de jazz-muziek en de stad van de unieke Mardi Gras festiviteiten. Jazzgenieën als Louis Armstrong maakten deze stad en muziekstijl wereldwijd populair. Na de middag een eerste verkenning van de French Market en het Arts District. Twee nachten in hotel Courtyard Marriott Downtown en geniet ’s avonds vooral van de denderende muziek!

Begeleide rondreis: USA - Southern BelleDag 6    New Orleans (O-A)

Nadat u in de voormiddag de French Quarter met Bourbon Street uitgebreid hebt bezocht met een lokale gids is er een onvergetelijke Bayou tour doorheen het Jean Lafitte National Historic Park om u een andere kijk te geven op de schoonheid van Zuid-Louisiana. De gids op de boot zal de geheimen van de schitterende swamps laten zien. Vanavond een toffe dinner-cruise met een authentieke paddle-wheel boot op de Mississippi River.

Dag 7    New Orleans – Pensacola (O-A)

U reist verder langs de wijde stranden van de zuidelijke kusten naar Pensacola met onderweg een interessante stop in de havenstad Mobile-Alabama. Pensacola heeft als bijnaam de ‘City of Five Flags’. De gids zal u uitleggen waarom er zelfs vlaggen van het Spaanse Castilië en Frankrijk aan te pas kwamen. Pensacola is ook de thuisbasis van het befaamde US Navy Flight Squadron oftewel de ‘Blue Angels’ genoemd. Pensacola heeft een prachtig wit zandstrand en erg gezellig centrum. Overnachting in hotel Crown Plaza Grand.

Begeleide rondreis: USA - Southern Belle

Dag 8    Pensacola – Savannah (O-A)

Vandaag reist u van Florida naar de oudste stad van Georgia. Dit historische stadje is het decor geweest van vele films waaronder Forrest Gump en The General’s Daughter. In Savannah maken we een korte rit door het oude centrum. Na de middag heeft u alle vrijheid om de ‘parel van het zuiden’ met zijn koloniale huizen, historische mansions en het gezellige centrum met winkels, galerieën, musea en jazzbars te bezoeken. Overnachting in Springhill Suites Downtown.

Dag 9    Savannah – Charleston (O-A)

Na het ontbijt een begeleide wandeling doorheen Savannah en dan gaat het richting Charleston dat echt één van de best bewaard gebleven historische steden van de Verenigde Staten is. Hier bezoekt u de oude wijk met de City Market en ziet u de vele prachtige koloniale huizen uit de 18e eeuw. Vandaag ook een fijn bezoek aan de oude Boone Hall Plantation. Overnachting in hotel Holiday Inn Historic Downtown.

Begeleide rondreis: USA - Southern BelleDag 10    Charleston – Atlanta (O-A)

Charleston heeft de naam van ‘Holy City’ gekregen omdat er zoveel kerktorens deel uitmaken van de skyline. Ten tijde van de originele dertien koloniën was hier uitzonderlijk reeds godsdienstvrijheid. Na nog wat extra bezoeken in de voormiddag laat u het mooie Charleston achter u en reist door het fascinerende binnenland terug naar de stad Atlanta waar u de reis ook begonnen bent. Deze laatste overnachting is opnieuw in het hotel Holiday Inn Express Downtown.

Dag 11    Atlanta – Brussel (O)

Tijdens de Burgeroorlog was Atlanta zowat de belangrijkste zuidelijke stad omdat ze voor munitie zorgde. In 1864 werd op bevel van Generaal Sherman de stad platgebrand. Atlanta is nu een moderne stad en thuishaven van CNN en Coca-Cola. Gebruik deze laatste voormiddag om bijvoorbeeld wat shopping te doen in de nogal verrassende Atlanta Underground Mall. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 12    Brussel

Aankomst op de luchthaven van Brussel en kan u terugblikken op een heerlijke rondreis.

 Prijzen en afreisdata rondreis in La Southern Belle

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
10 september 2017 Single (10) - volgens programma € 4950.00
Nu boeken
10 september 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3950.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Wondermooi circuit met eigen ervaren Nederlandstalige gids
  • Half pension!

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
12 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
10/09/2017 12 € 3950
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht La Southern Belle

Extra informatie

  • ESTA verplicht (niet inbegrepen)
  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

La Southern Belle

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs