Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Malta

Rondreis Malta - "7.000 jaar geschiedenis op een klein eiland"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Malta. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Malta.

Malta heeft historische bezienswaardig­heden uit allerlei tijdperken. De Arabische, Italiaanse en Engelse invloeden zijn nog goed terug te zien. Vanwege de mooie combinatie van strand, cultuur en natuur is Malta een bestemming bij uitstek voor een heerlijke vakantie! Deze unieke bestemming is nog veel te weinig gekend en verrast alle bezoekers met zijn pure schoonheid en verbluffende geschiedenis. De uiterst cruciale ligging pal in het midden van de Middellandse Zee heeft in de geschiedenis grote invloed gehad op de heersers die Europa wilde domineren zoals Napoleon die het moest bezitten om met zijn leger richting Egypte te kunnen trekken. De oude gebouwen tot op de kustlijn en een grote gastvrijheid met heerlijke keuken maken van dit kleine land een topper om dringend te gaan ontdekken. Malta is waarlijk de navel van de Middellandse Zee.


Programma : Malta "7.000 jaar geschiedenis op een klein eiland"

Dag 1 Brussel – Malta

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Malta. Onthaal en transfer naar uw hotel Radisson Blu Resort. Het is een heerlijk luxe hotel dat rustig gelegen is en toch vlakbij het levendige centrum van St. Julians, dat u zeker en vast zal kunnen bekoren.

Dag 2 Sliema – Malta Experience (O/A)

In Sliema gaat u aan boord van een schip dat u meeneemt op een tochtje door de twee natuurlijke havens die gelegen zijn aan beide zijden van de hoofdstad Valletta. U verkent eerst de haven van Marsamxetto en vaart dan langsheen het Fort St. Elmo de imposante “Grand Harbour” binnen, de grootste natuurlijke haven van Europa. Langs de inhammen van de haven bouwden de Ridders hun eerste burchten en hun Heilig Hospitaal. U passeert de Valleta Waterfront waar alle cruise schepen aanmeren. In het Sacra Infermeria' woont u tenslotte een voorstelling bij van The Malta Experience.

Dag 3 Valletta (O-A)

Vandaag de volledige exploratie van Valletta. Het bezoek begint in de Upper Baraka Tuinen en verder passeert u de facades van de Auberge de Castille, Léon et Portugal. Na een bezoek aan de St. Jans co-kathedraal gaat u naar het feitelijke centrum van de stad op het plein Piazza Regina dat zich bevindt tussen het Grootmeesterspaleis, de Bibliotheca en de Kazin Malta. Bezoek aan het Grootmeesterspaleis dat nog steeds dienst doet als officiële zetel van de Maltese president en het Parlementsgebouw.

Dag 4 Mdina – Rabat (O-A)

Deze dag begint met de domkerk van Mosta en het handwerkersdorp Ta' Qali dat gekend is voor de glasblazerij. Tijd voor een goed glas wijn en een bezoek aan de Meridiana Wine Estate. Verder naar Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. Binnen de vestingmuur van de stad verkent u de pittoreske straatjes die u langsheen oude paleizen zullen leiden. Via de “Griekse Poort” verlaat u de vesting en wandelt u direct Rabat binnen voor een bezoek aan de catacomben. Op de terugweg nog een stop aan de Dingli klippen, het hoogste punt van Malta.

Dag 5 Gozo (O-A)

U bezoekt vandaag het nabijgelegen zustereiland Gozo dat ruiger en groener is dan Malta. Met de bus naar de haven van Cirkewwa en dan een ferry overtocht van 30 min naar Gozo. Eerst een bezoek aan de tempels van Ggantija en dan naar de Citadella van de hoofdstad Victoria. Ook een bezoek aan het natuurgebied Dwerja waar u de Azuren Venster, de Binnenzee en de Fungus rots kan bewonderen. Op de terugweg wordt er nog halt gehouden in Qala om van het prachtige zicht op Comino en Malta te kunnen genieten. Vanuit Mgarr terug naar Malta.

Dag 6 Zuiden van Malta (O-A)

Hier ligt de vallei van Zurrieq. Bezoek aan de bekende Blauwe Grot met een kleine luzzu, een maltees vissersbootje. Nadien een bezoek aan de Hagar Qim tempels en verder naar Vittoriosa, het mooiste stadje van de “Drie Steden” met onder andere het Paleis van de Inquisiteur. Na de middag een tochtje in de jachthaven met een “Dasja”, een typisch gondola-achtig bootje dat sinds jaar en dag gebruikt wordt als overzet van personen en goederen. Deze dag wordt afgesloten met een mooi bezoek aan de grot der duisternis, Ghar Dalam.

Dag 7 Vrije dag (O-A)

Om volop te genieten van uw hotel om of eventueel zelf op ontdekking te gaan. U wordt 's avonds in het hotel opgehaald om te gaan dineren in een gekend restaurant gelegen op wandelafstand van uw hotel.

Dag 8 Marsaxlokk – Malta – Brussel (O-M)

Voormiddag een bezoek aan Marsaxlokk, Malta's kleurrijkste en gezelligste vissers- dorp. U maakt een wandeling op de lokale markt alwaar de talloze luzzu's in alle maten en kleuren dobberen. In het beste restaurant van het pittoreske stadje geniet u van een overheerlijke lunch als afsluiter van deze onvergetelijke reis. Korte transfer naar de luchthaven voor de directe vlucht van Malta naar Brussel.Prijzen en afreisdata rondreis in Malta

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
9 oktober 2017 Single (10) - Half Pension € 2695.00
Nu boeken
9 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1995.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Schitterende begeleiding door Vlaamse lokale gids
  • Uiterst gevarieerd en compleet programma

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
09/10/2017 8 € 1995
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Malta

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Malta

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs