Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Moskou & St. Petersburg

Rondreis Moskou & St. Petersburg - "Rusland op een gouden schotel"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Moskou & St. Petersburg. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Moskou & St. Petersburg.

Het nieuwe Moskou is dynamisch en in beweging als geen enkele andere Europese hoofdstad momenteel. St. Petersburg is een oude en wat slapende schoonheid die uw hooggespannen verwachtingen volledig zal inlossen. Klassieke bewondering voor het ene maar extreme verbazing voor het andere.
Moskou met meer dan 10 miljoen inwoners is onmiskenbaar de hoofdstad van een groots land. De stad is imposant opgezet en de mensen gaan er rijk en gecultiveerd gekleed. Elk zichzelf respecterend internationaal bedrijf heeft er inmiddels een kantoor. Dergelijke investeringen hebben van Moskou in korte tijd het visitekaartje van het nieuwe Rusland in volle expansie gemaakt. Vanaf het moment dat St. Petersburg werd gesticht door tsaar Peter, tot in 1917, was dit de hoofdstad. Na de Revolutie werd het landsbestuur overgebracht naar Moskou. St. Petersburg, de stad van de witte nachten en de Hermitage, is gebouwd op 42 eilanden en wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd.


Programma : Moskou & St. Petersburg "Rusland op een gouden schotel"

Dag 1 Brussel — Moskou (A)

Vlucht vanuit Brussel naar de hoofdstad Moskou. Onthaal en transfer naar het hotel Park Inn Radisson Sadu waar u drie nachten zal logeren. Dit hotel is subliem gelegen in het historische centrum van Moskou. Avondmaal in het hotel zelf.

Dag 2 Moskou (O-A)

Stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou waaronder het Rode Plein met de Basilius kathedraal, het grootwarenhuis Gum, het Lenin mausoleum, de Lomonosov universiteit, het Novodevichiy klooster met kerkhof waar veel prominente Russen begraven liggen, de Tverskajastraat en het Zegeplein. Bezoek aan enkele prachtige metrostations gedecoreerd met kleurrijke iconen en schilderingen. Na de middag een uitgebreid geleid bezoek aan het Kremlin inclusief toegang tot één kathedraal plus tot het befaamde Wapenarsenaal. Kremlin is het Russische woord voor versterkte stadskern. De meeste Russische steden hadden nooit stadsmuren; alleen het centrale gedeelte werd met muren beschermd. Het was bovendien vaak het enige stadsdeel dat niet van hout maar van baksteen gebouwd was. Opnieuw avondmaal in uw hotel.

Dag 3 Moskou — Sergiev Posad (O-A)

U verlaat de stad voor een bezoek aan Sergiev Posad, ook wel Zagorsk genoemd. Zelden in een programma terug te vinden is een bezoek aan het onwaarschijnlijk prachtige Drievuldigheidsklooster en de kathedraal. In de late namiddag terug in Moskou hebt u normaal gezien tijd om wat rond te kuieren op het legendarische Manègeplein of over de sfeervolle Arbatstraat. Het avondmaal zal vandaag worden geserveerd in het prima en trendy restaurant ‘Coin’, de korte transfers zijn inbegrepen uiteraard.

Dag 4 Moskou — St. Petersburg (O-A)

Voormiddag vrij om nog op eigen houtje een specifieke bezienswaardigheid mee te pikken of om gewoon lekker te kuieren in de winkelstraten van deze fascinerende stad Moskou. Dan gaat het richting treinstation om de nieuwe Sapsan hogesnelheidstrein te nemen naar St. Petersburg (4u). Tot 1991 werd deze stad Leningrad genoemd. Het heeft een heel belangrijke zeehaven gelegen aan de Golf van Finland. Bij aankomst transfer naar uw hotel Dostoevsky waar u vier nachten zal verblijven.

Dag 5 St. Petersburg (O-A)

Grote stadsrondrit die u zal voeren langs de belangrijkste bezienswaardigheden als daar zijn, de kleurrijke Bloedkerk, de Isaakskathedraal, het Winterpaleis, de Nevsky prospect, de Kazan kathedraal, de kruiser Aurora van waarop een schot werd gelost als startsein van de Revolutie, het Bronzen Ruiterstandbeeld van Tsaar Peter, de Admiraliteit en het Russische Museum. Extra in ons programma is een bezoek aan de prachtige en fotogenieke tuinen van Peterhof met waterpartijen, fonteinen en toegang tot de Paleizen. Avondmaal in het hotel.

Dag 6 St. Petersburg — Pushkin (O-A)

Uitstap naar Tsarskoe Selo, bekend als Pushkin, met het indrukwekkende barokke Catharinapaleis. Het was Tsarina Elisabeth die architect Rastrelli de opdracht gaf ter ere van haar moeder Catharina I dit paleis te bouwen. Geleid bezoek met onder andere de prachtige balzaal vol spiegels en verguld houtsnijwerk en de unieke Amberkamer. De namiddag is voorzien voor een weergaloos bezoek aan het wereldvermaard Hermitage museum. Het is één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Avondmaal in het hotel.

Dag 7 St. Petersburg (O-A)

In de voormiddag brengt u een bezoek aan het Peter-Paul Fort met de toegang tot de kathedraal inbegrepen. Als toemaatje is er nog een aangenaam boottochtje op de kanalen van de Neva rivier die u een andere kijk op St. Petersburg zal geven. Na wat tijd om te rusten is er vandaag een vroeg avondmaal in het hotel want om 19 uur kan u nog genieten van een Russische folklore show met voor u lekkere hapjes en schuimwijn in het Nikolajevsky Paleis.

Dag 8 St. Petersburg — Brussel (O)

Vrije tijd voor een laatste ontdekking van St. Petersburg tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.Prijzen en afreisdata rondreis in Moskou & St. Petersburg

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
28 juli 2017 Single (10) - Half Pension € 2375.00
Nu boeken
28 juli 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1985.00
Op aanvraag
print
Boek deze reis
  • Zeer goede Nederlandstalige lokale gidsen tijdens gans de rondreis
  • Internationaal reispaspoort en visum (reeds inbegrepen) verplicht!
  • Bij ons GEEN nachttrein naar St. Petersburg

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
28/07/2017 8 € 1985
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Moskou & St. Petersburg

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Moskou & St. Petersburg

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs