Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Myanmar

Rondreis Myanmar - "Gouden pagodes en een dynamisch volk"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Myanmar. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Myanmar.

Reizen in Myanmar, het oude Birma, is reizen door één van de snelst veranderende landen in Azië. Een reis in Myanmar is een vakantie in een land met een rijke cultuur en prachtige diepgewortelde tradities. Het brengt u in contact met een land van boeddhisme en monniken, prachtige gouden tempels en kloosters. De Shwedagon Pagode in Yangon, de schitterende tempels op de vlakte van Bagan en de oude teakhouten kloosters rond Mandalay zijn tijdens uw rondreis door Myanmar prachtige culturele uitingen van het belang van het boeddhisme. Bij het pittoreske Inle Lake kunt u het traditionele plattelandsleven nog aanschouwen en kennismaken met de innemende, vrolijke en gastvrije Birmese bevolking. Al zal het Birmees je onverstaanbaar in de oren klinken. Myanmar is jarenlang afgesloten geweest voor de buitenwereld. Tijdens het rondreizen door Myanmar zal het u dan ook opvallen dat er nog maar relatief weinig sprake is van westerse invloeden in dit land.


Programma : Myanmar "Gouden pagodes en een dynamisch volk"

Dag 1 Brussel – Mandalay

Per lijnvlucht vanuit Brussel via Bangkok naar Mandalay. Deze stad heeft nu sinds kort ook een internationale luchthaven.

Dag 2 Mandalay (A)

Aankomst en transfer naar de stad. Mandalay is na Yangon de grootste stad van het land. Deze voormalige hoofdstad is relatief jong, zij is gesticht door koning Mingon Min in 1857. Onderweg bezoek aan het stoffenweversdorp Amarapura voor een eerste hoogtepunt. De U-Bein is een teak-houten brug van 1200 m lengte die 200 jaar geleden gebouwd werd met de resten van het Ava-paleis. De brug wordt druk gebruikt door de lokale bevolking waaronder monniken uit het naburige Mahagandayon klooster. In Mandalay zal u drie nachten logeren in het mooie hotel Sedona.

Dag 3 Mandalay (O/M/A)

Ganse dag bezoeken in deze schitterende stad. Bezoek aan de Mahamuni pagode die gekend is voor de grote boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud zodat het lichaam geheel buiten proporties vervormd is. Verder een bezoek aan het Shwenandaw klooster met zijn fraai houtsnijwerk ook weer bedekt met bladgoud. U zal vandaag de goudbladkloppers ook zelf aan het werk zien. De statige Kyauktawgyi pagode heeft een zittende Boeddha gehouwen uit één stuk marmer. Ritje met de trishaw en genieten van de zonsondergang op Mandalay Hill. Deze dag zal worden afgesloten met een diner-show in het Kisana Theater.

Dag 4 Mandalay (O/M/A)

Na het ontbijt gaat u een klein uurtje met de boot varen over de Irrawaddy rivier naar Mingun. Mingun staat bekend om zijn gigantische onafgemaakte pagode, de grootste stapel bakstenen ter wereld. De Mingun Bell wordt gezien als ‘s werelds grootste nog niet gebarsten en nog luidende klok. Via de weg terug waar u in Ava een leuke rit met de paardjeskar zal doen. Dan zijn er bezoeken aan de kloosters van Maha Aungmyay Bonzan en Bagaya. Tenslotte bent u op Sagaing Hill met op de heuvels honderden kloosters, witte stoepa’s en oude tamarinde bomen. Een waanzinnig mooi beeld!

Dag 5 Mandalay – Mount Popa (O/M/A)

Op weg naar Mount Popa zal er enkele malen gestopt worden om direct contact te maken met de lokale bevolking. Mount Popa is het Birmese pelgrimsoord met zijn heilige berg en de Nats (geesten). Op uw wandeling naar boven wordt u begeleid door een partij nieuwsgierige aapjes. U logeert vannacht in het Mount Popa Resort.

Dag 6 Mount Popa – Bagan (O/M/A)

Het gaat nu richting Bagan en de dag begint met een fijne wandeling op de levendige markt van Nyaung-U. Daarna is het tijd voor hét hoogtepunt van uw reis door Myanmar. De tempelvlakte van Bagan telt zo’n 2800 tempels en pagodes die verspreid liggen in het landschap. Bezoek aan de machtig mooie Shwezigon Pagode met zijn elegante gouden stoepa. Na de middag tijd voor de belangrijkste monumenten van Old Bagan: Tharabar Gate, de ruïnes van de Royal Palace plus de Ananda Temple en Ananda Okkyaung. Er is ook hier een rit met een paardenkarretje voorzien. Twee overnachtingen in de Bagan Lodge.

Dag 7 Bagan (O/M/A)

Hier hebt u absoluut een extra dag nodig. Vandaag is ook de dag om optioneel een onvergetelijke ballonvaart te doen over de site van Bagan (???? Euro) en deze kan u best laten vastleggen bij de reservering van uw reis want er zijn dagelijks maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U bezoekt vandaag ook de Gawdawpalin tempel en de vele monumenten gelegen rond Myinkaba. Na de middag bezoek aan New Bagan met onder andere een lakwerk atelier. Verder doet u vanavond een aangenaam boottochtje op de Irrawady rivier die werkelijk de levensader van Myanmar is.


Dag 8 Bagan – Heho – Kalaw (O/M/A)

Een binnenlandse vlucht brengt u naar Heho. Onthaal en rit doorheen de typische landschappen van de Shan State. Onderweg in Pindaya bezoekt u de fameuze grot met maar liefst 8094 boeddha beelden. U zal vandaag op vele plaatsen de paraplu’s zien die gemaakt worden van Shan papier. Rit naar Kalaw dat gelegen is op een bergplateau en gebouwd door de Engelsen in koloniale tijden. Logies in hotel Amara Mountain View.

Dag 9 Kalaw (O/M/A)

Deze dag staat volledig in het teken van het olifantenkamp in Green Hill Valley. Een bijzondere uitstap die u zelden in andere programma’s zal tegenkomen. Het olifantenkamp is een recentelijk opgezet duurzaam toeristisch project. De olifanten worden hier goed opgevangen en verzorgd door de zogenaamde Mahouts bevolking. Daarnaast is het doel om de gezondheid en educatie van de lokale dorpjes te verbeteren. Ook willen ze de natuurlijke omgeving bescher- men, door het bos te behouden en u een boompje te laten planten. Tevens maakt u uitgebreid kennis met de levenswijze van lokale bergstammen. Het moeten niet alle dagen tempels zijn nietwaar. 

Dag 10 Kalaw – Inle Lake (O/M/A)

U zal naar het treinstation van Kalaw gebracht worden van waaruit u afreist naar het dorp Shwe Nyaung. U kan de Birmezen observeren in hun dagelijks leven op de trein en tegelijk genieten van de schitterende landschappen. Van daaruit terug verder per autocar naar Inle Lake waar u wat vrije tijd hebt tot aan het avondmaal. Overnachten doet u hier in de fraaie View Point Lodge.

Dag 11 Inle Lake (O/M/A)

Heerlijke dag met een boottocht op het Inlemeer, bekend om zijn Intha bevolking, vlottende tuinen en markten. Al varend bewondert u de unieke vistechniek van de Intha’s en de bijhorende typische roeitechniek (beenroeiers). Wandeling in de oude pagodesite van Indain. Nadien naar de Phaung Daw-U pagode waar de vijf miraculeuze Boeddhabeelden herleid zijn tot goudklompen. Verder bezoeken aan een katoen- en zijdeweverij en een cheroot sigarenfabriek. U vaart vandaag langs kronkelende waterwegen doorheen de drijvende tuinen.

Dag 12 Inle Lake – Golden Rock (O/M/A)

Binnenlandse vlucht vanuit Heho naar Yangon. En dan bent u vertrokken voor een rit naar Kyaiktiyo met onderweg een stop aan een kerkhof uit WO-II. Na aankomst stapt u van de bus over in een open-truck en brengt een smalle weg u naar het Mountain Top hotel van waaruit het tien minuten wandelen is om de fotogenieke Golden Rock te bezoeken. In werkelijkheid is de pagode nog indrukwekkender dan op foto’s. Bovenop een bergrichel balanceert de met bladgoud bedekte rotsstupa. Ieder moment lijkt het alsof deze stupa van de berg zal vallen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het platteland en soms zelfs tot aan de zee.


Dag 13 Golden Rock – Hpa An (O/M/A)

Vandaag een aardige rit rijden naar Hpa An, hoofdstad van de Karen regio. De reis duurt ongeveer 4 uur en gaat onder meer door een prachtig groen landschap van rijstvelden. U bezoekt de kleine koloniale stad Thaton, waar u de mooie Shwe Zayan pagode en de omliggende stupa’s kunt bezichtigen. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel Hpa An Lodge, kunt u te voet de omgeving met prachtige rijstvelden verkennen. Niet zo erg lang geleden werd hier zwaar gevochten tussen de Karen separatisten en het Birmaanse leger. Nu is het bijzonder vreedzaam en mooi met talrijke karststenen heuvels en bergen, alles gelegen aan de machtige Sittaung Rivier.

Dag 14 Hpa An (O/M/A)

Bezoek aan de Kyauk Kalap pagode die omringd is door een artificieel meertje. Ook de lokale markt krijgt de nodige tijd en aandacht. De grotten van Sadat geven uit op een erg mooi meer. Aan de voet van de Zwekabin bevindt zich het indrukwekkende Lumpini Park met een massa zittende Boeddha beelden onder schermen. Sunset cruise op de Salouen rivier.

Dag 15 Mawlamyine – Nwa La Bo (O/M/A)

Op zo’n uurtje rijden van Hpa An bevindt zich Mawlamyine waar u het klooster van Yadanabon Myint zal bezoeken. Verder naar een geheime gouden parel. De Nwa La Bo pagode is schitterend en haast onbekend buiten de Mon State. Ook hier staat een gouden pagode op een steile rots te pronken en op deze plek is haast geen toerist te bespeuren. Omgeven door de jungle is dit een plek om uw reizigershart te verliezen. Terug naar Hpa An voor de overnachting.

Dag 16 Hpa An – Bago – Yangon (O/M/A)

Op de terugweg naar Yangon bezoekt u Bago, de voormalige hoofdstad van de Mon-dynastie. Vooral de woorden groots, immens en kolossaal zijn op de stad van toepassing. De Shwemawdaw pagode steekt met zijn 114 meter overal bovenuit en de Shwethalyaung pagode wedijvert met Yangon om de titel ‘langste liggende Boeddha van het land’. In Yangon logeert u vannacht in het sjieke hotel Kandawgyi Palace. Wij voorzien een fijn afscheidsdiner in restaurant Le Planteur.

Dag 17 Yangon – Brussel (O/M)

Laatste dag maar met nog heel wat te bezichtigen. Bezoeken aan de Sule Pagode, de Chinese en Indische kwartieren van de hoofdstad. Wandeling doorheen het oude koloniale deel met het oude postgebouw, het wereldbekende Strand Hotel en de haven. De twee laatste pagodes zijn ook weer kleppers als daar zijn de Chauk Htet Gyi en de majestueuze Shwedagon waarvan de gouden koepel deze stad domineert. In de namiddag transfer naar de internationale luchthaven van Yangon en terugvlucht richting Europa.

Dag 18 Brussel

Aankomst in Zaventem waarna u kan terugblikken op een uitzonderlijke reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Myanmar

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
11 november 2017 Single (10) - volgens programma € 5425.00
Nu boeken
11 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4375.00
Nu boeken
20 januari 2018 Single (10) - volgens programma € 5425.00
Nu boeken
20 januari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4375.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Reizen in Myanmar, het oude Birma, is reizen door één van de snelst veranderende landen in Azië. Een reis in Myanmar is een vakantie in een land met een rijke cultuur ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
18 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
11/11/2017 18 € 4375
20/01/2018 18 € 4375
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Myanmar

Extra informatie

  • Succesvol nieuw programma
  • Visum: 45 Euro pp inbegrepen
  • Inentingen: :malariatabletten aan te raden

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Myanmar

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs