Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Namibië

Rondreis Namibië - "Authentieke stammen en dramatische landschappen"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Namibië. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Namibië.

Namibië heeft het droogste klimaat van Afrika. Daardoor vindt u er woestijnen zoals de Namib met zijn rode zandduinen en de Kalahari waar u ook de woestijnolifanten kan tegenkomen. Om naar uit te kijken is zeker ook Etosha National Park, gelegen rond een immense zoutpan waar u de ‘big five’ zou kunnen zien. Plus hebben wij nog een extra tof bezoek aan de Himba-vrouwen toegevoegd aan ons programma. Namibië is een fenomenaal land met eindeloze horizonten en indrukwekkende leegtes. U zal er leren overleven in de woestijn te midden van een intens kleurenpalet. Wij hebben een totaal nieuw programma voor u in mekaar gestoken en vanaf nu met eigen begeleiding vanuit Brussel.


Programma : Namibië "Authentieke stammen en dramatische landschappen"

Dag 1 Brussel – Windhoek

Vanaf nu geen onnodige transfer meer naar Frankfurt maar vertrek vanuit Brussel per regelmatige lijnvlucht naar Windhoek.

Dag 2 Windhoek (A)

Aankomst in de internationale luchthaven van Windhoek. Onthaal door de plaatselijke gids en transfer naar uw hotel Windhoek Country Club. De kleine hoofdstad van Namibië ligt op een hoogte van ongeveer 1650 meter. Het centrum is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskerk in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Er is vandaag een citytour gepland en het avondmaal is voorzien in het bekende restaurant Joe Beer House.

Dag 3 Erindi Game Reserve (O/M/A)

Na het ontbijt gaat het nu richting Erindi. Tot 2007 was het reservaat een gebied waarop vee graasde en waar gejaagd mocht worden. Momenteel is het ongeveer 700 km² grote reservaat een van de belangrijkste gebieden waar de wildstand zich in hoog tempo herstelt, dankzij de goede zorgen van de eigenaars en de belangstelling voor het daar aangeboden eco-toerisme. Het reservaat is een leefgebied voor bijna alle dieren die in Namibië voorkomen: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, jachtluipaarden, zebra’s, een mooie populatie Afrikaanse wilde honden, leeuwen, veel giraffes en natuurlijk tal van soorten antilopen. Game drive met 4x4 in de namiddag. Overnachting in de heerlijke Old Traders Lodge van de Game Reserve.

Dag 4 Etosha National Park (O/M/A)

Etosha is het grootste wildpark van Namibië en één van de eerste parken waar actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Etosha wordt tegenwoordig goed onderhouden en dit is dan ook de reden dat de wildstand uitzonderlijk goed is. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. U bezoekt vandaag de Ombili Foundation om de Bosjesmannen te bezoeken. De San bevolking vormde eeuwenlang kleine gemeenschappen van jagers en verzamelaars. De mannen gingen op jacht en de vrouwen verzamelden eetbare gewassen. De voorouders van de San bewoonden ooit in groten getale en als enigen de vlakten en bergen van heel zuidelijk Afrika. De rotstekeningen die ze er maakten worden aanzien als één van de eerste menselijke kunstuitingen. Logies en avondmaal in de Mokuti Safari Lodge.

Dag 5 Etosha National Park (O/M/A)

Volledige dag safari in een open voertuig zodat u alles vanop de eerste rij kan beleven. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vooral aan de drinkplaatsen is de kans groot dat u dieren spot. Hou uw camera in de aanslag om de mooiste beelden vast te leggen. Overnachting in de Etosha Safari Lodge.


Dag 6 Khowarib – Damaraland (O/M/A)

De reis gaat verder naar Damaraland waar u voor twee nachten zal inchecken in de Khowarib Safari Lodge. Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Door de veelzijdigheid van Damaraland is het één van de meest interessante gebieden van Namibië. Na de middag natuurwandeling langs de bedding van de Hoanib rivier.

Dag 7 Khowarib – Damaraland (O/M/A)

Tijdens een safari per 4x4 voertuig in de droge rivierbeddingen van Damaraland gaat u op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten. Deze olifanten leven nergens anders ter wereld en zijn goed aangepast aan de extreme omstandigheden van de woestijn. Ze zijn kleiner dan hun andere Afrikaanse soortgenoten en zijn het gewoon om weinig te drinken. Zelfs dagen zonder water zijn geen uitzondering. Om bladeren van de bomen te eten gaan ze dikwijls op hun achterste poten staan en ze kunnen per dag tot 70 kilometer afleggen.

Dag 8 Khowarib – Himba’s – Twyfelfontein (O/M/A)

In de vroege ochtend vertrekt u en brengt u een bezoek aan de Himba stam. Tienduizend Himba’s leven nog volgens de oeroude tradities. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. Na uw bezoek aan deze fotogenieke en opmerkelijke stam rijdt u naar Twyfelfontein. Hier kan u dan de grootste collectie prehis- torische rotstekeningen van Afrika bewonderen, eeuwen geleden gemaakt door de San of Bosjesmannen. De Organ Pipes vormen een interessant geologisch verschijnsel van basaltstaven in een ravijn. De versteende boomstammen van het Petrified Forest of versteende woud zijn vermoedelijk meer dan 200 miljoen jaar oud. Hier groeit ook de Welwitschia Mirabilis, een nog levende préhistorische plant, die het nodige water uitsluitend uit dauw en mist haalt. Overnachting in de Twyfelfontein Country Lodge.


Dag 9 Twyfelfontein – Swakopmund (O/M)

In de voormiddag een uitgebreid bezoek aan de Cape Cross Seal Colony. Daar zult u direct de duizenden zeehonden zien liggen, schuifelen of ruziemaken. Wetenswaardigheid: op de parkeerplaats ziet u een stenen kruis. De Portugees Diego Cao, de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette in 1485, heeft een kruis op deze plek geplaatst. Het exemplaar dat u nu ziet is een replica met een tekst in het Engels en Portugees waaruit blijkt dat de nederige dienaar Diego Cao het kruis heeft neergezet. Diego zelf is op deze plaats overleden en begraven. Verder naar Swakopmund waar u twee nachten zal verblijven in de fraaie Beach Lodge.

Dag 10 Swakopmund (O/M)

Deze kuststad, geprangd tussen de hete woestijn en de koude oceaan, is uitgegroeid tot de belangrijkste vakantieplaats van Namibië. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops doen denken aan Duitsland. Proef van een heerlijk stukje taart in een typisch Duitse Konditorei. In de voormiddag een uitstap naar Walvisbaai, waar u de duizenden roze flamingo’s zal bewonderen. Tijdens de tocht met verse oesters, wijn, desserts en allerlei hapjes ziet u de zeerobben, dolfijnen en de sierlijke pelikanen. Vrije namiddag in de stad.

Dag 11 Swakopmund – Namib Naukluft (O/M/A)

In tegenstelling tot veel andere programma’s bieden wij u het hoogtepunt van Namibië aan als apotheose op het einde van de reis! U reist naar het wereldberoemde Namib Naukluft Park waar u twee nachten zal logeren in de gelijknamige Lodge. In de namiddag een Scenic Drive tocht doorheen dit natuurwonder. U krijgt vast en zeker uitleg over de Tsondab zandsteen die rijk is aan plantaardige en dierlijke fossielen.


Dag 12 Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem (O/M/A)

In het onwerkelijke woestijnlandschap van Sossusvlei schitteren de hoogste duinen ter wereld. Sommigen zijn bijna 400 meter hoog. Duin 7, ook ‘Big Daddy’ genoemd, is de hoogste. De duinen kleuren van abrikoos tot fel oranje en dieprood. Deadvlei is een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. De één kilometer lange Sesriem Canyon werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchab rivier. Dit is het Namibië zoals u het thuis gedroomd hebt.

Dag 13 Namib – Windhoek (O/A)

U eindigt deze heerlijke reis op een rustige manier en reist terug naar uw beginpunt Windhoek waar u opnieuw één nacht logeert in de Country Club. U komt ’s middags toe in Windhoek en hebt een ganse namiddag vrij om deel te nemen aan een facultatieve excursie naar de Naankuse Lodge. Met een cheetah gaan wandelen of wilde dieren/carnivoren (leeuw-luipaard-woenstijnlynx) voederen behoort tot de mogelijkheden. Avondmaal in het hotel.

Dag 14 Windhoek – Brussel (O)

Vrije tijd tot in de vroege namiddag voor de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Dag 15 Brussel

Aankomst in Brussel met een koffer vol goede herinneringen.Prijzen en afreisdata rondreis in Namibië

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
7 november 2017 Single (10) - volgens programma € 4350.00
Nu boeken
7 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3990.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Namibië heeft het droogste klimaat van Afrika. Daardoor vindt u er woestijnen zoals de Namib met zijn rode zandduinen en de Kalahari waar u ook de woestijnolifanten kan tegenkomen. ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
15 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
07/11/2017 15 € 3990
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Namibië

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Namibië

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs