Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Nicaragua

Rondreis Nicaragua - "Levenskrachtige parel van Centraal-Amerika"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Nicaragua. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Nicaragua.

Nicaragua is bij het grote publiek nog een beetje onbekend als vakantieland. Het is het grootse land van Midden-Amerika. Naast de Amazone heeft het land het grootste regenwoud, kent vele actieve vulkanen en 20% van het land is beschermd gebied. Nicaragua heeft zowel een kustgebied aan de Caribische Zee als aan de Stille Oceaan, waardoor het een afwisselend karakter heeft. In het zuiden vindt u de grens met Costa Rica en in het noorden de grens met Honduras. Naast veel wonderschone natuur is Nicaragua ook een bijzondere culturele bestemming. De steden Léon en Granada bieden een goede kijk op de kolonisatie periode door Spanje. U zult Nicaragua dan ook beleven als een boeiend land waar u heel gastvrij wordt ontvangen. Vorig jaar een nieuwkomer en na de prima commentaren dit jaar zonder aarzelen terug opgenomen in ons breed pallet van bestemmingen.


Programma : Nicaragua "Levenskrachtige parel van Centraal-Amerika"

Begeleide rondreis Nicaragua: Managua - Léon - Matagalpa - MasayaDag 1    Brussel – Managua (A)

Vertrek vanop Zaventem via Madrid naar Managua, hoofdstad van Nicaragua. Veel interessante bouwwerken zijn verwoest door de grote aardbeving van 1972 waardoor Managua een heel ander karakter en uitstraling heeft dan de meeste grote steden in Midden-Amerika. Er is geen centraal plein en de stad lijkt opgedeeld in verschillende wijken. In 1885 kreeg de stad de status van hoofdstad, om de rivaliteit tussen de steden Granada en Léon te beslechten. Onthaal en transfer naar het Elements Boutique hotel voor logies en avondmaal.

Dag 2    Managua – Leon (O/M)

Voor de middag stadsbezoek van oud en nieuw Managua met aandacht voor het monument van Simon Bolivar, het Nationaal Theater Ruben Dario en het nieuwe presidentiele huis. Na de lunch gaat het richting Léon met onderweg een bezoek aan de Old Léon Ruins waar u boven aan het fort een machtig zicht hebt op de Momotombo vulkaan. Twee overnachtingen in hotel El Convento.

Begeleide rondreis Nicaragua: Managua - Léon - Matagalpa - Masaya

Dag 3    Léon (O/M)

De dag begint met een geleid bezoek aan de Flor de Cana rum­-
fabriek gerund door de Pellas familie sinds 1890. Na de middag stadsbezoek. De bijzondere uitstraling van deze stad wordt niet alleen bepaald door de schitterende koloniale bouwwerken, maar ook door de revolutionaire muurschilderingen die herinneren aan een roerige geschiedenis. Op het centrale plein is het gezellig druk en treft u de witte kathedraal met zijn vierkante torens aan.

Dag 4-5    Léon – Matagalpa (O/M/A)

Transfer naar het hotel Selva Negra waar u twee nachten zal logeren in Matagalpa. Matagalpa ligt in een prachtig groen nevelwoud en is omgeven door koffieplantages waaronder die van Selva Negra. Dit is een project dat ten goede komt aan de duurzaamheid van het natuurgebied en de lokale bevolking. De koffieplantage is midden in een natuurpark gelegen en er zijn mooie wandelingen te maken. Zo kunt u genieten van de natuur en de dieren die hier leven waaronder vele vogels, maar ook luiaards en apen komen hier veelvuldig voor. Een paardrijdtocht maken door het gebied is ook een leuke aanrader en verder mag natuurlijk een koffietour over de plantage niet ontbreken.

Begeleide rondreis Nicaragua: Managua - Léon - Matagalpa - MasayaDag 6    Matagalpa – Granada City (O/M)

Na het ontbijt reist u naar Granada City. Granada is een levende getuige van de 17e eeuwse Latijns-Amerikaanse Spaanse steden. Gelegen op de westelijke oever van het grote Meer van Nicaragua, is het niet enkel de mooiste, maar ook de meest aangename stad van het land. Hoewel William Walker en zijn huurlingen in 1857 een spoor van vernieling achterlieten zijn alle religieuze en administratieve gebouwen gered en is het stadscentrum volledig hersteld waardoor het er aangenaam kuieren is. U bezoekt onderweg naar Granada nog eerst de Mombacho sigarenfabriek. Nu zijn er drie overnachtingen voorzien in hotel Plaza Colon.

Dag 7    Granada City – Masaya (O/M)

De stad heeft veel bezienswaardigheden: het Parque central, de neoclassi-cistische kathedraal, de mooie kerk van La Merced, la Casa de los Tres Mundos, het San Francisco Klooster. U bezoekt tijdens de stadstour het Klooster van de San Francisco kerk waarin het Museum van Primitieve Schilderkunst en Preco- lumbiaanse Beeldhouwkunst is gelegen. U ziet en ervaart deze reis maar liefst zes vulkanen en na de middag is de Masaya vulkaan aan de beurt. De Massaya vulkaan is sinds 1979 een nationaal park en u kan hier de imposante Santiago krater zien.

Begeleide rondreis Nicaragua: Managua - Léon - Matagalpa - Masaya

Dag 8    Dagtrip Mombacho – San Juan de Oriente – Catarina (O/M)

Vandaag een uitgebreid bezoek aan de slapende vulkaan Mombacho. In dit natuurreservaat zult u meer dan 170 vogelsoorten en 750 plantensoorten – waaronder 87 soorten orchideeën–kunnen ontdekken. Wandeltocht met prachtig uitzicht over het Nicaragua meer en de honderden vulkanische eilandjes van Granada. Lunch aan de rand van het kratermeer. Op de terugweg naar Granada zijn er twee haltes voorzien in de bijzonder karakteristieke en fotogenieke dorpjes San Juan en Catarina.

 

Dag 9-10 Granada – Omteppe National Park (O/M)

Een bijzonder hoogtepunt van deze reis is een bezoek en verblijf in het biosfeer natuurpark van Omteppe waar u een schitterende natuurwandeling zal doen met een lokale bioloog-gids. Het bestaat uit twee indrukwekkende vulkanen omringd door een ongekend mooie natuur en een aantal vriendelijke dorpjes. U kunt aan de zuidkant van de Maderas vulkaan de San Ramón watervallen bewonderen. U maakt kennis met een oude beschaving waarvan de aanwezige rotstekeningen en stenen beelden nog getuigen zijn. Het waren de Nahuas Indianen die hier hun sporen hebben achtergelaten. Twee nachten logies in hotel Villa Paraiso.

Begeleide rondreis Nicaragua: Managua - Léon - Matagalpa - MasayaDag 11    Omteppe – San Juan del Sur (O/M)

Op weg naar uw volgende verblijfplaats is het vandaag de beurt aan het avontuurlijke Nicaragua. U bezoekt namelijk het Parque de Aventura Las Nubes. In uw pakket zit ofwel een canopy tour met 10 platforms die verbonden zijn door 7 veilige kabelritten. Of u kan met de fiets off-road gaan rijden langsheen een 2,5 km lang junglepad. Voor diegene die wil wandelen is er een geweldige natuurtocht voorzien door het woud met alle aandacht toegespitst op fauna en flora. Voor iedereen is een bezoek aan het iguanarium een must om alles te leren over de befaamde ‘Green Nicaraguan Lizard’. Aangekomen in San Juan del Sur zal u inchecken voor drie nachten in het prachtige hotel Pelican Eyes.

Dag 12    San Juan del Sur (O/M)

San Juan del Sur is een leuk plaatsje dat is gelegen aan een prachtige baai aan de Pacific. In de baai zijn veel leuke en gezellige barretjes en restaurants te vinden, waar u zich overdag en ’s avonds prima kunt vermaken. Overdag zijn er leuke uitstapjes te maken. Zo zijn er ten noorden en zuiden van San Juan del Sur enkele mooie baaien te vinden, zoals bijvoorbeeld Playa El Coco. Voor de middag een tocht met speedboot langsheen verschillende van die kleine en verscholen stranden. Zwemkledij moet u gans deze reis bij de hand hebben. Na de middag vrij tijd in het hotel en ’s avonds een ‘La Flor’ wildlife-tour.

Dag 13    San Juan del Sur (O)

Ganse daguitstap naar Hermosa Beach waar u met een 4x4 safari truck zal toekomen aan de Hermosa Eco-Lodge. Zwem, relax, surf, doe aan yoga… Hier bevindt u zich echt in de hemel op aarde.

Dag 14    San Juan del Sur – Managua (O/M/A)

Op de terugweg naar de hoofdstad bezoekt u het D’ Santos Private Reserve toebehorend aan de Rapaccioli familie sinds 1800 en pas onlangs opengesteld voor het grote publiek. Leerrijke wandeling en heerlijke lunch onder een palapa. Tenslotte bezoekt u in het stadje Diriamba nog het historisch-cultureel museum. Een aangenaam afscheidsdiner in Managua sluit de rondreis af. Overnachting terug in het Elements Boutique hotel.

Dag 15    Managua – Brussel (O)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht naar Europa.

Dag 16    Brussel

Aankomst in Brussel en het besef dat u een uitzonderlijk mooi land hebt leren kennen.Prijzen en afreisdata rondreis in Nicaragua

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
11 november 2017 Single (10) - volgens programma € 4870.00
Nu boeken
11 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3990.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
 • Zelden een mooiere combinatie van natuur en cultuur in één land
 • Toeristenkaart 10 euro pp inbegrepen

 


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
16 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
11/11/2017 16 € 3990
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Nicaragua

Extra informatie

 • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Nicaragua

Waarom onze rondreizen?

 • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
 • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
 • Unieke programma's
 • Een all-in prijs