Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland - "“Het land van Lord of the Rings”"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Nieuw-Zeeland. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Nieuw-Zeeland.

Aotearoa – het land van de lange witte wolk – Nieuw-Zeeland voor de Maori’s. Nieuw-Zeeland is het meest zuidwestelijke deel van Polynesië en bestaat uit twee hoofdeilanden en een aantal kleine eilandjes. Beide hoofdeilanden worden gescheiden door Cook Strait, dat op het smalste punt 20 km breed is. Op het Noordereiland is het over het algemeen iets warmer dan op het Zuidereiland. Daarnaast is ook het landschap wat platter en lieflijker. Hier treft u naast Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, uitgestrekte landschappen met mooie witte stranden, grasgroene weiden en ongerepte regenwouden. In veel plaatsjes is de Maori-cultuur nog nadrukkelijk aanwezig. Het Zuidereiland is daarentegen bergachtiger. Hier ontdekt u schitterende uiteenlopende natuur-gebieden zoals de Marlborough Sounds. Spot het hele jaar door walvissen langs de oostkust bij Kaikoura. Aan de westkust ligt een gletsjergebied met de Fox Galcier en Franz Josef Glacier. En tot slot vindt u hier met de Mount Cook ook de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Deze reis was vorig jaar nieuw en kende bijzonder veel succes met zelfs een wachtlijst om mee te kunnen. De tocht is lang en de prijs is stevig maar het loont de inspanning op alle vlakken.


Programma : Nieuw-Zeeland "“Het land van Lord of the Rings”"

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islandsDag 1-2       Brussel-Auckland

Vertrek met een lijnvlucht naar het verre Nieuw-Zeeland.

Dag 3    Auckland – Bay of Islands (M)

Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Van hieruit gaat het dadelijk richting Bay of Islands. Gelegen in het noordoosten van het Noord eiland bent u hier in een tropische omgeving met exotische planten en palmbomen. In de Bay of Islands doet u een fijne boottocht tussen de meer dan honderd kleine eilandjes, deels begroeid en met hier en daar vogelpopulaties. Hoogtepunt is zeker de Hole in the Rock, een door wind en zee uitgeslepen brug in de rots van één van de eilanden. Nadien rustig rondkuieren in het schilderachtige vissersplaatsje Paihia met vele winkeltjes, horeca en wat terrasjes. Twee nachten logies in Scenic Hotel.

Dag 4    Cape Reina (O/M)

De Kauri bomen zijn typische bomen die u alleen hier op Cape Reina vindt (lange onbegroeide stam met dan plots helemaal gigantisch uitdijende kruin). U wandelt hier over paadjes door het tropisch oerwoud op houten planken zodat u geen planten plattrapt (boardwalks). Geniet van een kopje thee in het vissershaventje van Taipa en smul van de heerlijke BBQ in Houhara. Cape Reinga is beschermd natuurgebied in de duinen. Het is een klein half uur wandelen naar de uiterste punt met vuurtoren. Allemaal mooie kleine baaien met duinen en stranden. Het is helemaal verlaten met alleen u en de zeemeeuwen. Daarna rijdt u een stuk langs het langste zandstrand ter wereld van meer dan 90 km lang.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islands

Dag 5    Bay of Islands – Waitangi – Auckland (O/A)

Waitangi Treaty Grounds is de meest historische plaats in Nieuw-Zeeland, waar uiteindelijk een vredesverdrag werd getekend in 1840 tussen de Engelsen en Maori’s. Historische huizen met het unieke Big House waar de clan samen kwam en normaal niemand binnen mag. Uitgebreid geleid bezoek door plaatselijke Maori (deze zijn zeer vriendelijk, grappig en spreken perfect Engels). Vanavond een heerlijke Explore dinner-cruise in Auckland want de skyline van deze wereldstad kan u best vanuit de jachthaven zien. Twee nachten logies in het Rydges hotel.

 

 

Dag 6    Auckland – Waitakere Ranges (O/A)

Stadstour met alle bezienswaardigheden zoals de Harbour Bridge, de wijk Parnell, de Mount Eden en het Auckland Domain wat het oudste park van de stad is. Waitakere Ranges is het natuurgebied het dichtst bij de grote stad. U passeert eerst een dorpje waar enorm grote spinnen zitten, duizenden, in alle huizen en tuinen. Grote metalen spin als standbeeld, als u het dorp binnenrijdt. Steven Spielberg kwam hier massa’s spinnen lenen voor zijn film Arachnaphobia. U stopt ook aan een houten kader voor een zogezegd ingelijst zicht van de baai voor u. Verder hebt u de gelegenheid voor een wandeling op het zwarte zandstrand gebruikt in de film ‘The Piano’. Avondmaal in de Auckland Tower op 190 meter hoogte met een 360 graden draaiend Orbit restaurant.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islandsDag 7    Auckland – Matamata – Rotorua (O/A)

Uitgebreid bezoek in Matamata aan de Hobbiton Movie Set. Ervaar de Middle Earth op de filmlocaties van Lord of The Rings en The Hobbit Trilogie. U herkent er zeker en vast de vijver, de boom van het grote feest, de waterplas met bruggetje en de herberg. Dan een bezoek per bootje aan de Waitomo Cave: een kleine grot maar met indrukwekkend grote zaal. Men verduistert volledig eens u in de grote zaal bent en u ziet dan aan het plafond miljoenen lichtjes afkomstig van de glimwormen. Verder naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers en borrelende zwavel- en modderpoelen. ‘s Avonds naar Mitai Maori Village waar u getuige bent van leven in een Maori stam honderd jaar geleden; krijgers komen in vol ornaat aan in kano’s langs een bosrivier; daarna gaat u met hen aan tafel (hangi feest). Twee nachten logies in het Sudima hotel Lake Rotorua.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islands

Dag 8    Rotorua (O/M)

Rustige dag met voor de middag bezoek aan het Rotorua Museum wat wellicht het meest gefotografeerde gebouw van Nieuw-Zeeland is. Verder een bezoek aan Rainbow Springs om alles te weten te komen over de kiwi’s. Deze nachtvogel is het nationale symbool van dit land. In Te Puia komt u dan weer terecht in een geothermisch gebied van modderpoelen. Na de middag vrij om zelf in te vullen in samenspraak met uw reisleider.

Dag 9    Roturua – Taupo (O/A)

Wai-O-Tapu Thermal Wonderland is het Yellowstone van Nieuw-Zeeland met ontelbare warmwaterpoelen, modderpoelen, geisers en fel gekleurde giftige poelen (puur salpeterzuur). Het is werkelijk een kleurrijk en uniek landschap. De Huka Falls in Taupo zijn twee watervallen na elkaar met enkele tientallen meters tussen. Facultatief kan u hier een jetboat-ride doen. Overnachting in het hotel Suncourt.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islandsDag 10    Taupo – Napier – Wellington (O/M)

Voor de middag een bezoek aan de Waipunga rivier en de Waiarua Falls. Napier is een prompt stadje met een klein centrum vol met Art Deco gebouwen, grootste Art Deco concentratie ter wereld. U ziet er ook veel oldtimers geparkeerd aan de horeca gelegenheden om de sfeer compleet te maken. Lunch en wijnbezoek zijn vandaag voorzien in de Mission Estate Winery. Bezoek aan Pukaha Mount Bruce. En daarna komt u toe in de hoofdstad Wellington waar u twee nachten zal verblijven in het hotel Travelodge.

Dag 11    Wellington (O/A)

Wellington is een bescheiden hoofdstad op mensenmaat, mooi gelegen aan een langgerekte baai en beschut door groene heuvels. Mount Victoria is niet het hoogste punt maar de heuvel waar het stadspark ligt en u het mooiste zicht op de stad hebt. Hier werd de bekende scene met de vier hobbits opgenomen die zich gingen verschuilen onder een grote boomstronk. Het parlementsgebouw heeft de vorm van een bijenkorf en in de buurt ligt de mooie Old St.Pauls kapel. Het Te Papa Museum staat aan de waterkant en wordt terecht beschouwd als het mooiste museum van het land. Vanavond een diner langs de waterkant in het gekende restaurant Foxglove Bar & Kitchen.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islands

Dag 12    Wellington – Picton – Blenheim (O/A)

Overzet met ferryboot van het Noord naar Zuid-eiland gedurende een drietal uren. Uitvaren uit de haven van Wellington is mooi met de heuvels op de achtergrond om uiteindelijk aan te leggen in Picton. Na een vrije lunch neemt u de boot met als decor de machtige Marlborough Sounds. Deze trip heeft nog heel wat inhoud maar dat houden wij even geheim. U komt uiteindelijk aan in Blenheim waar u één nacht zal verblijven in hotel Scenic.

Dag 13    Blenheim – Kaikoura (O/M)

Voor de middag een leerrijke fietstocht door de wijngaarden van dit schitterend Marlborough wijngebied, inclusief proeverij. De Marlborough Sauvignon behoort volgens kenners tot de beste van de wereld. De reis gaat verder naar Kaikoura met onderweg een stop aan Ohau Stream voor een bezoek aan een zeeleeuwen verzorgingscentrum. Overnachting in het The White Morph hotel.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islandsDag 14    Kaikoura – Christchurch (O/A)

Met de Dolphin Encounter hebt u de unieke mogelijkheid om met de dolfijnen te gaan zwemmen of om er gewoon vanop een platform naar te gaan kijken. U verlaat nadien Kaikoura en reist naast de Pacific in zuidelijke richting naar Christchurch. Deze stad ziet er uit als Oxford en Cambridge maar veel groter. Het oogt op en top Engels, vooral de oude universiteitsgebouwen en colleges. Logies voorzien in hotel Rydges Latimer.

Dag 15    Christchurch – Franz Josef (O/A)

De Tranz Alpine trein reist dwars door het Zuideiland van oost naar west. Het is een scenic route, waar traag gereden wordt met soms zelfs stops aan canyons of viewpoints. De Canterbury Plains onderweg zijn bij de grootste grasvlakten in Nieuw-Zeeland. De rit eindigt aan de westkust in Greymouth. In de namiddag bezoek aan het oude stadje Shantytown wat doet terugdenken aan de Gold Rush jaren. Overnachting in het Scenic Circle hotel Franz Josef.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islands

Dag 16    Franz Josef – Queenstown (O/M)

De schitterende gletsjer Franz Josef Glacier wordt alom beschouwd als het juweel van de gletsjers aan de westkust van Nieuw Zeeland. Voor iedereen is een mooie excursie per helikopter voorzien met alle uitleg die u nodig hebt met als groot nieuws dat deze gletsjer de laatste jaren enorm in verandering is. Aangepast materiaal en kleding wordt voorzien. Nadien door het Wanaka gebied over de Crown Range naar Queenstown met onderweg stops aan Lake Matheson en het lieflijke stadje Arrowtown. Queenstown is het mooist gelegen stadje van dit land, omringd door Lake Wakatipu en bekend om zijn waaghalzerij sporten. Zeer gezellig centrum met veel winkels en horeca. Hier zal u twee nachten verblijven in het Heartland hotel.

 

Dag 17    Milford Sound (O/M)

Meest bekende excursie in Nieuw-Zeeland. U rijdt eerst door een kloof, komt dan aan een loodrechte rotswand waar de baan doodloopt, ware het niet dat u toch via een tunnel erdoor kan. Prachtige natuur met bergen en rivier langs de weg. U passeert ook een grote waterval, de Christie Falls. Voorbij de tunnel daalt u af naar de Milford Sound. Aan het einde van de fjord scheept u in, met volle zicht op de beroemde Mitre Peak en vaart dan richting zee en eens daar gekomen keer je weer om. Zeer mooie fjord, vergelijkbaar met de Geiranger fjord in ons aller Noorwegen. Onderweg ziet u veel watervallen in de fjord donderen. Aan boord kan u genieten van een uitgebreid lunchbuffet. Na de middag en ’s avonds vrije tijd in het geweldige Queenstown.

Begeleide rondreis Nieuw-zeeland: auckland - waitangi -Bay of islandsDag 18    Queenstown – Mount Cook (O/A)

Op weg doorheen een schitterend landschap over de Lindis Pass binnen naar MacKenzie Country. Treed binnen in het Mount Cook National Park met de hoogste berg van het land, ook wel Aoraki genoemd en 3754 meter hoog. U zal logeren in hotel The Hermitage. Op het terras buiten het standbeeld van Edgar Hillary, die driemaal Mount Cook beklom als training, om daarna als eerste de top van de Mount Everest te bereiken.

Dag 19    Mount Cook – Tekapo – Christchurch (O/A)

U passeert Lake Pukaki op weg naar Lake Tekapo waar u stopt aan de bekende Goede Herder’s Kapel, die helemaal alleen aan het meer staat en een klassieker is in elk fotoalbum. De achterwand achter het altaar is namelijk volledig in glas en u neemt foto’s van in de kerk met de bergen en het meer op de achtergrond tegelijk. Afscheidsdiner in Christchurch op de tram. Dit rijtuig (oude tram) rijdt door de stad en is vanbinnen ingericht als restaurant, de keuken rijdt mee en er is bediening voor het diner terwijl u door het oude centrum rijdt. Zeer mooi als blijvende herinnering aan deze fantastische rondreis. Overnachting in hotel Rydges Latimer.

Dag 20    Christchurch – Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven voor uw lange terugvlucht richting Europa. Maar om zulk een mooie reis te laten bezinken hebt u ook vele uren nodig.

Dag 21    Brussel

Aankomst in Brussel en einde van uw droomreis.Prijzen en afreisdata rondreis in Nieuw-Zeeland

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
13 januari 2018 Single (10) - volgens programma € 9950.00
Nu boeken
13 januari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 8700.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Heerlijke reis met zeer veel inhoud naar een absolute topbestemming
  • Met eigen zeer ervaren gids
  • Half pension

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
21 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
13/01/2018 21 € 8700
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Nieuw-Zeeland

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Nieuw-Zeeland

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs