Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Noord-Argentinië - Brazilië

Rondreis Noord-Argentinië - Brazilië - "Aandacht maakt alles mooier"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Noord-Argentinië - Brazilië. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Noord-Argentinië - Brazilië.

In deze unieke combinatiereis ontdekt u de parels van de twee grootste landen in Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires gelegen aan de Rio de la Plata is het hart van de tango, de passionele dans. De regio rond Mendoza is vooral bekend omwille van zijn heerlijke wijnen die wereldwijd geëxporteerd worden. Het noordwesten van Argentinië wordt gekenmerkt door de schrale bergen begroeid met cactussen, charmante koloniale steden zoals Salta en uitgestrekte woestijnvlakten met hun grimmige kloven zoals de schitterende Quebrada de Humahuaca. Het noordoosten wordt beheerst door het grandioze spektakel van de machtige Iguazu watervallen gelegen in het tropische regenwoud op de driehoek tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. En het altijd bruisende Rio de Janeiro waar de olympische roes is overgewaaid kan dit droomcircuit lekker afsluiten. Vorig jaar nieuw en nu makkelijk door de selectie geraakt om andermaal in onze brochure te pronken met de garantie van tevreden klanten.


Programma : Noord-Argentinië - Brazilië "Aandacht maakt alles mooier"

Dag 1    Brussel – Buenos Aires

Vertrek vanuit Brussel voor een vlucht richting Buenos Aires, het Parijs van het Zuiden.

Dag 2    Buenos Aires (A)

Onthaal en transfer naar uw centraal gelegen hotel Amerian Park. Eerste verkenning van deze nogal Europees aandoende stad die haar gloriejaren kende rond 1900 toen het één van de beste steden ter wereld was om te verblijven. Een mooie stad gelegen aan de monding van de Rio de la Plata rivier. Door zijn vele Europese invloeden wordt het vaak terecht het ‘Parijs van het Zuiden’ genoemd. De stad die door de beroemde tangozanger Carlos Cardel zo pakkend werd bezongen. Vanavond een fijn diner in restaurant La Parolaccia in het prachtige gerenoveerde havengebied van Puerto Madero.

Dag 3    Buenos Aires (O/A)

Kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van het bruisende Buenos Aires. U bezoekt de Plaza de Mayo met het regeringsgebouw, de Cabildo en de kathedraal waar de huidige paus ooit bisschop was, La Boca, de Italiaanse wijk, San Telmo als één van de oudste wijken van Buenos Aires, Palermo en het sjieke Recoleta. Deze avond een sublieme tango- en dinershow in Café de los Angelitos.

Begeleide rondreis Noord-Argentinië - Brazilië

Dag 4    Buenos Aires – Mendoza (O/A)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Mendoza. Deze regio wordt vaak overgeslagen bij andere reisaanbieders. Nochtans is Mendoza het hart van de wijnindustrie. Door het milde klimaat en de vele uren zon worden hier uitstekende wijnen geproduceerd. U zal hier twee nachten logeren in hotel Amerian Executive. Na de middag volgt een uitgebreid stadsbezoek met het historische gedeelte van de stad, de grote pleinen zoals Independecia, España, Italia, Chile en San Martin en de traditionele straten van Mendoza. De klim naar Cerro de la Gloria hoort ook bij de hoogtepunten van de stad. Afsluiter is Challao waar u een spectaculair zicht hebt op het Andes gebergte.

Dag 5    Mendoza (O/M)

Goede wijn behoeft geen krans zegt het spreekwoord. Mendoza staat bekend om haar wijnen, vooral de Malbec en de Cabernet Sauvignon zijn geliefd en geprezen uit deze streek. U doet vandaag een ganse dag bezoeken aan de wijngaarden en enkele wijnhuizen. Een degustatie en heerlijke lunch zijn uiteraard ook voorzien. Gelukkig moet u vandaag niet zelf rijden (knipoog).

Dag 6    Mendoza – Salta (O/A)

Een binnenlandse vlucht brengt u naar het koloniale Salta, ook wel La Linda genoemd. Het is de stad in Argentinië die het best haar koloniale erfgoed heeft bewaard. U vindt er nog veel huizen met typische balkons met balustrades in ijzersmeedwerk. Twee overnachtingen in hotel Amerian Salta.

Begeleide rondreis Noord-Argentinië - Brazilië

Dag 7    Salta (O/A)

Het centrum is de Plaza 9 de Julio waar de belangrijkste gebouwen van de stad staan. Tijdens een uitgebreide stadswandeling snuift u de sfeer op van de koloniale architectuur en de plaatselijke markt. Belangrijk zijn de kathedraal uit 1855 en een bezoek aan het Maam museum. U neemt de teleferico naar de San Bernardoheuvel waar u een fraai uitzicht hebt over de stad en de Lermavallei. Er is vanavond een zeer gezellig diner voorzien in La Vieja Estacion met typische folkloristische dansen uit de streek.

 

 Dag 8    Salta – Cachi – Cafayate (O/A)

U rijdt door het Nationaal Park Los Cardones, bekend om zijn reuzencactussen. Cachi is een oude stad gesticht in de 17e eeuw en gelegen aan de voet van de met sneeuw bedekte Cachi berg. U arriveert in Cafayate gelegen op 1600 meter en fotogeniek omwille van zijn centrale plein met bloemenpracht. Overnachting in hotel Los Sauces.

Begeleide rondreis Noord-Argentinië - BraziliëDag 9    Cafayate – Calchaquies – Salta (O/A)

Cafayate is een mooi koloniaal dorp midden in een schitterend landschap gelegen in het hart van de Calchaquivallei, gekend om zijn lekkere witte Torrontes wijn. Vanzelfsprekend komt u vandaag alles te weten over het productieproces van deze wijnen en ook proeven zal niet ontbreken. Ook leidt de rit u vandaag door kleine stadjes en dorpjes tot de kloof van de Conchasrivier. De roodbruine wanden van de kloof zijn van zandsteen en de erosie door wind en water heeft voor indruk-wekkende surrealistische rotsformaties gezorgd. De bevolking heeft ze fantasie- rijke namen gegeven: het Amfitheater, de Duivelsnek, de Obelisk en de Kastelen. Terug naar Salta voor twee nachten logies in hotel Amerian.

Dag 10    Humahuaca (O/M)

Ganse daguitstap naar dit buitengewoon natuurlijk fenomeen. Quebrada de Humahuaca is een vallei in de provincie Jujuy in het noorden van Argentinië. De vallei biedt al 10.000 jaar ruimte aan een belangrijke culturele en handelsroute, de Camino Inca, tussen het Andes-hoogland en het lager gelegen achterland. Onderweg bezoekt u lieflijke dorpjes zoals Purmaraca, Tilcara, Uquia, San Salvador Jujuy en El Abra de Santa Laura met zijn subtropische vegetatie.

Dag 11    Salta – Iguazu (O/A)

Vandaag terug een binnenlandse vlucht vanuit Salta naar Iguàzu. Hier wacht een nieuw hoogtepunt u op. De watervallen van Iguàzu, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. Ze zijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. Wat u hier gaat zien is eigenlijk niet in tekst te beschrijven. Het spectrum van uw ogen is gewoonweg niet breed genoeg om al het moois te bevatten.
Er zijn hier twee overnachtingen voorzien in hotel Raices Esturion.

Dag 12    Iguazu Falls (O/M)

Vandaag is de Argentijnse kant van de watervallen aan de beurt. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station Cataratas. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station Garganta van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Hier geniet u van een onvergetelijk spektakel!

Dag 13    Iguazu – Rio de Janeiro (O/A)

Bezoek aan de Braziliaanse zijde van de machtige watervallen. Over een breedte van 3 km liggen maar liefst 275 watervallen waarvan sommige met een verval van 80 m. Langs de aangelegde paden zal u de watervallen benaderen. Meestal begeleiden een massa vlinders en hordes neusbeertjes de gasten naar deze majestueuze watervallen. Dan gaat het terug richting luchthaven voor de vlucht naar Rio de Janeiro. In deze boeiende wereldstad zal u drie nachten verblijven in hotel Windsor Excelsior Copacabana.

Begeleide rondreis Noord-Argentinië - BraziliëDag 14    Rio de Janeiro (O/M)

Halve dag excursie naar de wereldbekende Mount Corcovado met zijn beroemde Christus de Verlosser beeld. Het beeld is 38 meter hoog en staat op 710 hoogte boven de stad en geeft u in één blik een overzicht over gans Rio. Dit uit zeepsteen opgetrokken beeld beschermt de stad met open armen en is ongetwijfeld het belangrijkste herkenningspunt. Na de lunch hebt u deze namiddag wat vrije tijd.

Dag 15    Rio de Janeiro (O/M)

De stranden van de stad zoals Leblon, Ipanema en Copacabana zijn meer dan wereldberoemd. U gaat per kabellift naar de top van de Suikerbroodberg. Deze berg dankt zijn naam aan de roemrijke periode van de suikerrietplantages. Het uitzicht over de stad, de baai van Guanabara en het strand van Copacabana is onbeschrijfelijk. Tijdens de rit passeert u ook de Maracana voetbaltempel, de Samba Dome en het Flamengo Park. Tenslotte nog een toffe jeep tour in Santa Teresa.

Dag 16    Rio de Janeiro – Brussel (O)

Vrije voormiddag in deze bruisende stad. Onze reisleider heeft nog heel wat tips om deze laatste dag fijn in te vullen. In de late namiddag nemen wij de terugvlucht naar Europa.

Dag 17    Brussel

Aankomst in Brussels Airport en einde van een prachtige reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Noord-Argentinië - Brazilië

print
Boek deze reis
  • Werkelijk fantastisch circuit met alleen maar hoogtepunten
  • Zorgvuldig geselecteerde hotels en prima maaltijden
  • Ideaal voor wijn- en natuurliefhebbers

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
17 dagen

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
07/10/2017 17 € 5650
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Noord-Argentinië  - Brazilië

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Noord-Argentinië  - Brazilië

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs