Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Oekraïne

Rondreis Oekraïne - "Uw bezoek meer dan waard!"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Oekraïne. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Oekraïne.

Het is een geweldig land met een fiere en warme bevolking dat zijn gasten met stijl en egards zal ontvangen. Oekraïne is na Rusland het grootste land van Europa en heeft de toeristen ontzettend veel te bieden. Helaas is er sinds 2014 een conflict in de Oekraïne, maar dat speelt zich slechts in een heel klein gedeelte (ca. 5%) van het totale land af. Het centrale en westelijke deel van Oekraïne wat in deze reis vervat zit is zeer veilig met als mooiste voorbeelden de schitterende steden Kiev en Lviv. Door dit conflict is het echter wel een goedkope vakantiebestemming geworden en moet u nu profiteren van ons aanbod. Diegene die de moeite neemt af te reizen naar Oekraïne, wordt verrast door boeiende steden, een bijzondere en rijke cultuur, een lange en turbulente geschiedenis en
prachtige natuur.


Programma : Oekraïne "Uw bezoek meer dan waard!"

Dag 1 Brussel — Kiev (A)

Vertrek vanop Zaventem voor een rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad Kiev. Het is één van de leukste en boeiendste steden van de voormalige Sovjet-Unie. Oude kerken, een centrum opgetrokken in Stalinistische architectuur, goede musea, fijne stadsparken en een bruisend leven. Onthaal en transfer naar het 4 sterren hotel Ukraina. Ons favoriete hotel in Kiev met comfortabele en gerenoveerde kamers. Het enorme hotel Ukraina is een prachtig voorbeeld van die Stalinistische architectuur. Het ligt direct aan het centrale plein van Kiev. Oekraïne heeft het voorbije jaar al meer dan 1.300 standbeelden van ex-Sovjet leider Lenin laten verwijderen uit het straatbeeld. En zo kregen meer dan 51.000 straten nieuwe namen die niet meer naar het communisme verwijzen.

Dag 2 Kiev (O/A)

Gans de voormiddag een uitgebreid stadsbezoek met alle hoogtepunten zoals het Shevchenco Park en de Rode Universiteit, Vladimir’s kathedraal, Nationale Opera, Gouden Poort, de befaamde St Sofia kathedraal uit de 11e eeuw, St. Michael kathedraal, het statige beeld van Prins Vladimir, de Andrew kerk, het Parlementsgebouw, Mariinsky Park, Khreschatyk Street en natuurlijk de bekende Maidan Square die onder andere decor was voor de Anjerrevolutie. Na de middag een bezoek aan bekendste bezienswaardigheid van Kiev. Het 11e-eeuwse Pechersk-Lavra kloostercomplex bevindt zich op de heuvelachtige rechteroever van de Dnjepr rivier en herbergt vele prachtige kerken en torens. Het ondergrondse gangenstelsel van 30 km met kapelletjes en gebedsruimtes is door de monniken gebouwd en bedoeld als woon- en gebedsruimte.

Dag 3 Kiev — Berdichev — Kamyanets Podilsky (O/A)

Na het ontbijt gaat de rondreis verder naar Berdichev, een belangrijke stad voor de Joodse geschiedenis en cultuur. Aan het einde van de 18e eeuw bestond de lokale bevolking voor 80% uit Joden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele Joodse bevolking omgebracht en begraven in een massagraf buiten de stad. Bezoek aan het klooster van de blootvoetse Karmelieten uit de 17e eeuw. Verder naar de stad Kamyanets Podilsky voor avondmaal en logies in het hotel Seven Dniv (Zeven Dagen).

Dag 4 Kamyanets Podilsky — Bukovel (O/A)

De dag begint met een fijn stadsbezoek aan uw verblijfplaats. Kamenets Podolsky werd gesticht door de Daciërs. De stad ligt ter verdediging in een scherpe bocht van de Smotryche rivier waar zich een natuurlijke kloof heeft gevormd. Het fantastische fort dat u zal bezoeken kent een lange geschiedenis van heersers waaronder Poolse koningen, Mongoolse khanen, Turkse gouverneurs en Oostenrijkse keizers. De reis gaat verder naar Khotyn voor een bezoek aan het gelijknamige fort uit de 10e eeuw. Mooie rit doorheen de Karpaten naar het bergstadje Bukovel wat ’s winters een bekend skioord is. Overnachting en avondmaal in hotel Tavel.

Dag 5 Bukovel — Yaremche — Lviv (O/A)

Op weg naar Yaremche passeert u het dorpje Dora waar u niet anders kan dan halt houden aan de opvallende houten gebouwen van het klooster en kerk van de Heilige St Elias. In Yaremche bezoekt u de gekende souvenir markt. Na een rit van bijna 200 km arriveert u dan in de late namiddag in de heerlijke stad Lviv die ook wel eens Lvov of Lemsberg genoemd wordt. Het volledige historische centrum van de stad staat vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ongeveer de helft van alle monumenten van Oekraïne bevinden zich in deze stad. De stad was in het verleden onderdeel van het Oostenrijks-Hongaarse rijk en later Polen. De geschiedenis Lviv maakt deze stad een waar openluchtmuseum. Logies in hotel Taurus & Spa.

Dag 6 Lviv (O/A)

De vele restaurantjes en terrassen geven deze stad een gemoedelijke en zeer gezellige sfeer. In deze romantische oude stad kunt u de geschiedenis echt beleven. Talloze historische monumenten, prachtig gerestaureerde gebouwen versierd met een overdaad aan schitterende gevels met kleine balkonnetjes, pittoreske pleintjes met fonteinen, standbeelden en hofjes. Tientallen kerken, kathedralen en kloosters zijn hier door de eeuwen heen gebouwd waaronder het Dominicaner klooster met Lviv’s beste Roccoco-stijl en de Armeense kathedraal uit 1363, één van de oudste gebouwen in de stad. Verder vindt u hier nog verschillende paleizen en een prachtig oud stadhuis uit de 19e eeuw. U bezoekt zeker het Oude Lychakiv kerkhof met een mooie collectie sculpturen, het Middeleeuwse apotheek-museum en de prachtige Boim kapel uit de 17e eeuw.

Dag 7 Lviv — Kiev (O/A)

Na een stevig ontbijt rijdt u vandaag helemaal terug naar uw beginpunt Kiev. Maar onderweg zijn er vandaag stops en bezoeken voorzien in de stadjes Rivne en Zhytomyr. Opnieuw overnachting in hotel Ukraina. Maar als afsluiter een bijzonder afscheidsdiner in het zeer bekende en pittoreske restaurant O’Panas.

Dag 8 Kiev — Brussel (O)

Flaneer een laatste keer over de brede laan van Khreschatyk tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven van Kiev voor de terugvlucht naar Brussel en einde van een zeer boeiende reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Oekraïne

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
5 augustus 2017 Single (10) - Half Pension € 1680.00
Nu boeken
5 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1480.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Het is een geweldig land met een fiere en warme bevolking dat zijn gasten met stijl en egards zal ontvangen. Oekraïne is na Rusland het grootste land van Europa en heeft de toeristen ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
05/08/2017 8 € 1480
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Oekraïne

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Oekraïne

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs