Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Oost-Canada

Rondreis Oost-Canada - "De pracht van Ontario en Quebec"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Oost-Canada. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Oost-Canada.

Het oosten van Canada bestaat uit Ontario en Québec en is een gebied met zeer veel verrassingen voor uw rondreis. Zo zijn de steden Toronto, Ottawa, Montreal & Québec City stuk voor stuk een hoogtepunt met ieder hun eigen sfeer en charme. De natuur is in Oost Canada voor veel reizigers een eyeopener, zeer ruig, zeer veel reliëf, veel wildleven zoals zelfs Beluga walvissen en Blue Whales in de St. Lawrence River in Québec, fjorden, watervallen, hoogvlaktes met rendieren, elanden, beren en Jan van Genten. Het leuke van Québec is vooral het goede leven; waar de Savoir Vivre de absolute boventoon voert. Wij kiezen er duidelijk voor om onze Canada reizen compact te houden maar met enorm veel body en een intense reisbeleving.


Programma : Oost-Canada "De pracht van Ontario en Quebec"

Begeleide rondreis Oost-Canada: Quebec - Ottawa - MontrealDag 1    Brussel – Toronto (A)

Vertrek vanuit Brussel naar de wereldstad Toronto. Onthaal en transfer naar uw hotel Chelsea waar u twee nachten zal logeren. Voor uw gemak is er al dadelijk een lekker avondmaal voorzien in de binnenstad.

Dag 2    Toronto – Niagara Falls (O/A)

‘s Ochtens maakt u een stadsrondrit waarbij u kennismaakt met het multi- culturele Toronto, haar historische gebouwen en de torenhoge wolkenkrabbers. Trendy Toronto is een stad die veel weg heeft van New York, alleen met een veel gemoedelijkere sfeer. Nadien rijdt u via het pittoreske dorpje Niagara-on-the-Lake naar de fameuze Niagara Falls. Vanuit de verte ziet u enorme rookpluimen opstijgen uit de canyon waar circa 3.000 m3 water per seconde naar beneden stort. U maakt ook een boottocht met de Hornblower die bijna tot onder de Canadian Horseshoe watervallen vaart. Mogelijkheid om optioneel een helikoptervlucht te doen over de watervallen.

Begeleide rondreis Oost-Canada: Quebec - Ottawa - Montreal

Dag 3    Toronto – Thousand Island Region – Ottawa (O/A)

U laat Toronto achter zich en u maakt een ontspannende één uur durende cruise over de St.-Lawrence rivier, waarbij u de mooie Thousand Islands regio verkent. Nadien gaat het richting Ottawa. Het is een compacte stad met een bruisend nachtleven en een kosmopolitische sfeer. Het historische Rideau Canal slingert zich dwars door het hart van de stad. Twee overnachtingen in hotel Four Points by Sheraton.

Dag 4    Ottawa (O/A)

Na het ontbijt een stadsrondrit in deze hoofdstad van Canada waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zal zien zoals Sussex Drive, ByWard Market Square en Parliament Hill met de Law Library. Deze bibliotheek is een rond gebouw met daarin prachtige houten, handgesneden boekenkasten van immigranten uit Europa. Na de middag een bezoek aan het Canadian Museum of Civilisations.

Begeleide rondreis Oost-Canada: Quebec - Ottawa - MontrealDag 5    Ottawa – Mont Tremblant (O/A)

Vandaag verlaat u de provincie Ontario en bevindt u zich in de bergachtige Laurentides. Welkom in Québec, de enige Franstalige provincie van Canada. Tremblant beschikt over een sfeervol centrum met kleurige Québec huizen. In het centrum vindt u meer dan 35 restaurants en bars en meer dan 25 winkels. U neemt met de gids vandaag de kabellift naar de Mont-Tremblant om een andere kijk op het stadje te krijgen. Overnachting in hotel Holiday Inn Express & Suites.

Dag 6    Tremblant – St.Alexis-des-Monts (O/A)

De reis gaat verder door de diepe bossen naar het natuurgebied van La Mauricie. U zal logeren in de Auberge du Lac à l’Eau-Claire. Hier vindt u een schitterende mix van dichtbegroeide bossen en idyllische meren. U kan er genieten van diverse activiteiten (inbegrepen in uw verblijf) zoals: roeien, tennis, zwemmen, kanovaren, waterfietsen en mountainbiken. Tegen de avond neemt een natuurgids u mee voor een hiking tocht om meer te leren over de fauna en flora van de Québec provincie.

Dag 7    St. Alexis-des-Monts – Lac St.Jean (O/A)

U rijdt in noordelijke richting langs de rivier Saint-Maurice en arriveert letterlijk en figuurlijk in de jaren 20. Bezoek aan het spookdorp Val Jalbert, een typisch dorp uit vroegere tijden. U zal hier ook blijven overnachten om compleet ondergegedompeld te worden in de sferen van dit unieke kader. U neemt er onder andere ook de kabellift waarbij u de waterval Ouiatchouan kan bewonderen.

Dag 8    Lac St.Jean – Sainte-Rose-du-Nord (O/A)

Bijzonder is vandaag een bezoek aan de bekende Zoo van St.-Felicien om de Canadese dierenwereld te zien in hun habitat. Bijzonder in het programma is dat u dan doorrijdt naar St.-Rose-du-Nord wat een lieflijk dorpje is met een schitterend zicht op de fjord van Saguenay. U logeert vandaag in het prachtige La Pourvoirie Cap du Leste, volledig in hout opgetrokken te midden van de natuur.

Begeleide rondreis Oost-Canada: Quebec - Ottawa - MontrealDag 9    St.-Rose-du-Nord – Tadoussac – Québec City (O/A)

Tadoussac is zowat het meest karakteristieke dorpje van gans Québec. Hier kunt u de geweldige witte Beluga walvissen zien die een hoog kanarieachtig geluid maken. De fjord is als het ware bekleed met groen fluweel. Vanzelfsprekend maakt u vandaag een grandioze Whale Watching boottocht op zoek naar deze machtige zoogdieren. De reis gaat verder door de Charlevoix regio naar Québec City. Rondrit op l’Ile d’Orléans dat de thuishaven was van poëet en volkszanger Félix Leclerc. Tenslotte een bezoek aan de mooie waterval van Montmorency. Twee overnachtingen in het hotel Château Laurier.

Dag 10    Québec City (O/A)

U heeft de hele dag om Québec City te verkennen, een stad waar je niet snel op uitgekeken raakt. Het Chateau de Frontenac (Fairmont hotel) is een zeer indrukwekkend en een kenmerkend beeld van Québec City en Canada in het algemeen. Uitgebreid stadsbezoek met alle bezienswaardigheden zoals Le Quartier Latin, Plains of Abraham, de National Assembly, Notre-Dame basiliek, Royale Place en de Citadel. Natuurlijk ook wat vrij tijd om te shoppen of om een terrasje te doen. U zal waarschijnlijk ook één van de vele cruise schepen zien die deze wereldstad aandoen.

Begeleide rondreis Oost-Canada: Quebec - Ottawa - Montreal

Dag 11    Québec City – Montréal (O/A)

Op weg naar Montréal is er een bezoek voorzien aan de Traditional Huron Site gelegen te Wendake. De lokale gids zal u met een vriendelijke ‘Kwe’ (Dag Vriend) begroeten en u wegwijs maken in het leven en de cultuur van de Huron Indianen. Tenslotte komt u toe in Montréal, de grootste Franstalige stad buiten Frankrijk. Vaak wordt deze stad geroemd als de meest leefbare stad ter wereld.
U zal de laatste nacht doorbrengen in hotel Espresso.

Dag 12    Montréal – Brussel (O)

Uitgebreide stadsrondrit met aandacht voor de oude haven, St. Joseph Oratory, Place Jacques-Cartier, het Olympische dorp, de Notre-Dame basiliek, het Latijnse kwartier, de botanische tuinen, de Outremont residentiële wijken, het mooie Mount Royal Park en uiteraard de Underground City die een ondergronds netwerk van maar liefst 33 km voor de wandelaars biedt met een groot aanbod aan winkels en restaurants. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 13    Brussel

Aankomst te Brussel en helaas het einde van een zeer gevarieerde reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Oost-Canada

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
1 augustus 2017 Single (10) - volgens programma € 4790.00
Op aanvraag
1 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3920.00
Nu boeken
1 augustus 2017 Driepers.kamer (3A) - volgens programma -
Op aanvraag
print
Boek deze reis
  • Erg knappe rondreis met alle hoogtepunten van Oost-Canada
  • Met duidelijk opgewaardeerde hotels
  • Half pension!

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
13 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
01/08/2017 13 € 3920
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Oost-Canada

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Oost-Canada

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs