Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Peru

Rondreis Peru - "De wonderbaarlijke erfenis van de Inca’s"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Peru. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Peru.

Toen de Spanjaarden in het begin van de zestiende eeuw in Peru arriveerden waren ze diep onder de indruk van de Inca-beschaving. De overheersers waren zich er echter niet van bewust dat deze Inca’s de laatste schakel vormden in een lange keten van eeuwenoude beschavingen. Het land is grofweg in drie klimaat-zones te verdelen met de woestijnachtige kuststrook, het grillige en indrukwekkende berglandschap van de Andes en de ondoordringbare jungle van het Amazone-gebied. Dit typeert zich ook in de tradities en folklore van de plaatselijke bevolkingen. Per stad of regio merkt u de verschillen op in kledij, uiterlijk, gewoontes, keuken, etc... Dit maakt Peru zo kleurrijk, fotogeniek en super boeiend. Wij kiezen ervoor om de rondreis met de klok mee te laten verlopen om zo de hoogte op te bouwen waardoor onze reizigers zich meer comfortabeler zullen voelen en veel minder kans op hoogteziekte hebben.


Programma : Peru "De wonderbaarlijke erfenis van de Inca’s"

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisacDag 1    Brussel – Lima

Vertrek vanuit Brussel per lijnvlucht richting Zuid-Amerika en meer bepaald naar Lima, hoofdstad van Peru. Deze stad werd gesticht in 1535 door Francisco Pizarro. De beroemde schrijfster Isabel Allende is een dochter van deze stad. Aankomst in Lima, gesticht door de Spanjaarden en met meer dan 9 miljoen inwoners de echte draaischijf van het land. Onthaal en transfer naar het moderne en hippe hotel Allpha Suites gelegen in de residentiele wijk Miraflores waar u de volgende twee nachten zal verblijven. Vlakbij ligt de oceaandijk en het shopping center Larcomar.

Dag 2    Lima (O/A)

Lima ligt als de hoofdstad van het land in het dal van de Rimacrivier. Volledige dag een uitgebreid stadsbezoek met onder andere het Antropologisch Museum, de Plaza de Armas en het San Francisco klooster met de Catabomben. Het is een zeer uitgestrekte stad met eigenlijk verschillende gemeentes die samen Lima vormen. U zal zich meteen opgeslorpt voelen in het dagelijkse leven van deze Zuid-Amerikaanse wereldstad. Avondmaal in restaurant Café de la Paz. In Lima voorzien wij zelfs een uitstekende lokale Nederlandstalige gids!

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisacDag 3    Lima – Cuzco (O/A)

Vandaag een binnenlandse vlucht naar de stad Cuzco die gelegen is in een prachtig berglandschap en door de Inca’s ‘de navel van de wereld’ werd genoemd. Als u uit het vliegtuig stapt waant u zich al in een filmdecor. Het centrum van de stad ligt rond de Plaza de Armas dat omringd is door prachtige herenhuizen met houten balkons en originele Inca-muren. In deze oude hoofdstad van het Inca-Rijk zal u twee nachten verblijven in hotel Suenos del Inka.

Dag 4    Cuzco – Pisac (O/A)

Uitgebreid stadsbezoek aan het koloniale Cuzco met als hoogtepunten de kathedraal en het Koricancha museum, beter gekend als de tempel van de zon. Net boven Cuzco in de richting van de Heilige Vallei bezoekt u twee mooie Inca ruïnes. U begint met Saqsayhuaman, een complex verspreid over een gebied van 3.094 hectare, gebouwd met immens grote stenen (sommigen wegen 70 ton) die perfect op mekaar aansluiten. Lange tijd werd aangenomen dat dit een fort was, waar soldaten getraind werden. De architectuur doet echter ook vermoeden dat het gaat om een religieus bouwwerk. Dichtbij bezoekt u Qenco, beschouwd als een heilige plaats die diende voor offers en mummificatie. Een korte mooie rit brengt u daarna naar het dorp Pisac voor een bezoek aan de kleurrijke indianenmarkt en aan zijn Inca-ruines, die vooral een astronomische functie hadden. De heuvels rond Pisac zijn bedekt met landbouwterrassen die werden aangelegd door de Inca’s en tot op heden in gebruik zijn. Buffet diner met folklore dansen in het prima restaurant Don Antonio.

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisacDag 5    Chinchero – Urubamba (O/A)

Vandaag rijdt u vanuit Cuzco richting Urubamba, het grootste dorp van de heilige vallei. Uitgebreid bezoek aan het archeologisch complex en de pittoreske kerk van Chinchero, het Inca landbouw onderzoekcentrum van Moray in de vorm van een 150 meter diep amfitheater, de nog steeds operatieve zoutmijn van Maras en de Inca terrassen en tempel van Ollantaytambo. Vandaag een buffet lunch in restaurant Alahambra in Urubamba. In Ollantaytambo neemt u morgen de trein naar de legendarische site van Machu Picchu. Overnachting is voorzien in hotel Hacienda Valle.

Dag 6    Machu Picchu (O/A)

Korte transfer naar het station waar u de luxueuze trein Vista Dome (met glazen panoramisch dak) neemt richting ‘Verloren stad van de Inca’s’. Na de aankomst in het beeldige plaatsje Aguas Calientes wordt u al benieuwd. Een klein busje brengt de groep via een zigzagweg naar de citadel van Machu Picchu. Uitgebreid bezoek aan deze machtige site erkend door de Unesco als werelderfgoed : vijf hectare ruïnes van een verloren Incastad tot aan de ontdekking door Prof. Hiram Bingham in 1911 (zie zeker pagina 2 van deze brochure). Deze mysterieuze Inca citadel ligt op een hoog plateau omgeven door steile kloven en immens hoge en besneeuwde bergtoppen. Machu Picchu is een wereldwonder dat u als reiziger ooit moet gezien hebben! Vergeet bij het buitengaan van de site geen aandenkingsstempel in uw paspoort te zetten. Terug naar Cuzco waar hotel Suenos del Inka opnieuw op u wacht.

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisacDag 7    Puno (O/A)

Vandaag een lange maar heel mooie rit per autocar (met voldoende stops) van Cuzco naar Puno, gelegen aan de oevers van het machtige Titicacameer dat het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Puno is de grootste stad die aan het Titicaca meer gelegen is en situeert zich op 3850 meter hoogte. Twee nachten verblijf in hotel La Hacienda.

Dag 8    Titicaca Meer (O/A)

Zeer leuke uitstap op het Titicacameer dat met zijn 8.400 vierkante kilometer oppervlakte het grootste meer van de Andes is. Met een private boot bezoekt u eerst de drijvende eilanden van de Uros Indianen hetgeen erg fascinerend is. Nadien maakt u nog een leerrijke wandeling op het eiland Taquile dat ook wel het eiland van de handwevers genoemd wordt. Veel contact met de lokale bevolking is een rode draad doorheen al onze programma’s.

Dag 9    Sillustani – Chivay (O/A)

In de voormiddag een bezoek aan de ruïnes en de graftorens van Sillustani gelegen aan het fotogenieke meer van Umayo. Daarna rijdt u over de altiplano en via de stad Juliaca richting Arequipa. Deze route is overwegend vlak en boeiend. Voor u afslaat naar de Colca Canyon maakt u eerst nog een fotostop bij de prachtige 66 km² grote meren van Langunillas, gelegen op een hoogte van 4.174 m. Voordat u Chivay, de hoofdstad van de Colca Canyon zal bereiken, rijdt u over een bergpas van 4.910 m, het hoogste punt van deze schitterende reis. Onderweg zal u alpacas, lamas, vicunas en viscachas zien. Er zijn twee nachten voorzien in hotel Refugio te Chivay dat over eigen warmwaterbronnen beschikt en waarvoor voldoende tijd is om zelf van te genieten. Best uw zwemkledij dus niet vergeten.

Dag 10    Colca Canyon (O/A)

In de morgen rijdt u naar de Cruz del Condor gelegen op de flanken van de Colca Canyon. Van hieruit zal u de schitterende vlucht van de condors kunnen bewonderen. Deze grote vogels laten zich op de thermiekbellen vanuit de 1.200 meter diepe canyon naar boven zweven. U zal oog in oog komen te staan met de Andescondor, die een spanwijdte heeft van rond de 3 meter. Daarna rijdt u verder naar het dorp Cabanaconde, gelegen aan de andere kant van de canyon. U maakt er een korte wandeling naar een uitkijkpunt, vanwaar u meerdere dorpen zoals Tapay en Cornishua tegen de flanken van de canyon gekleefd ziet liggen. U zal hier vast en zeker een groot aantal foto’s nemen om dit prachtige zicht te kunnen vastleggen.

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisacDag 11    Arequipa (O/M)

Deze ochtend daalt u af naar Arequipa waar u tijdens de stadsrondrit een bezoek brengt aan het klooster Santa Catalina, cultuurcomplex Chavez de la Rosa, huis Ricketts, de residentiele zone Selva Alegre, de wijk Yanahuara en tenslotte het uitkijkpunt Carmen Alto. De stad wordt gedomineerd door drie hoge en actieve vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu. De stad kreeg zijn naam van “Ari quioay – laten we hier stoppen” en werd gesticht in 1540 door een zekere Garcia Manuel de Carbajal. Lunch vandaag in restaurant Nina Yaku en logies in hotel Maison de Elise.

Dag 12    Arequipa – Nasca (O/A)

De rit van Arequipa naar Nazca is onvergetelijk. U verlaat stilaan het Andes gebergte en langs een lange en erg ruwe kustlijn komt u aan in woestijnstad Nasca. In Nasca verblijft u in het prima hotel Casa Andina. Door alle aandacht die de Inca’s (terecht) opeisen, zou u bijna denken dat zij het enige machtige volk waren dat Peru heeft voortgebracht. Niets is minder waar. Eeuwen voordat de Inca’s de Andes in de vijftiende eeuw regeerden, bloeiden invloedrijke en geavanceerde culturen op in het zuiden van Peru. Door ingenieuze ondergrondse irrigatiestelsels lukte het volken als de Paracas en de Nazca hier de gortdroge, vijandige woestijnkust leefbaar te maken en bouwden ze piramides en graftomben en maakten ze honderden mysterieuze aardtekeningen.

Begeleide rondreis Peru: lima - cuzco, pisac

Dag 13    Nascalijnen – Ica – Paracas (O/A)

Memorabele dag met een vlucht over de befaamde en mysterieuze Nascalijnen. Eén van de grootste mysteries van Zuid-Amerika wacht op u. Hier, op een gortdroge vlakte, zijn honderden geoglyfen of aardtekeningen zichtbaar: geometrische figuren, rechte lijnen en een keur aan dieren zoals spinnen, apen, vissen en hagedissen. De grootste figuren zijn maar liefst tweehonderd meter groot. Ze zijn het werk van de Nazca, een volk dat hier ongeveer tussen 200 voor Christus en 1000 na Christus leefde. Wetenschappers tasten in het duister over de functie van de lijnen. Er wordt druk op los gespeculeerd: tekenden de Nazca de figuren zodat hun goden ze vanuit de hemel konden bewonderen? Vormden ze een soort gigantische astronomische kalender? Of hielpen ze op de één of andere manier bij de irrigatie? Nadien gaat de tocht verder naar Ica. We bezoeken de oase van Huacachina, gekend omwille van zijn grote zandduinen. Na een wandeling rond deze leuke, uitnodigende oase rijdt u verder naar Paracas, waar u zal logeren in hotel Posada del Emancipador dat vlakbij de zee gelegen is.

Dag 14    Ballestas – Lima (O)

Onvergetelijke afsluiter worden de Ballestas eilanden die zich in het Nationaal Park van Paracas bevinden. Ze worden ook wel de Peruviaanse Galagapagos eilanden genoemd vanwege de uitbundige aanwezigheid van duizenden zeeleeuwen, vogels en de unieke Humboldt pinguins. Tijdens een mooie boottocht zal u van deze uitzonderlijke fauna van dichtbij kunnen genieten. Van Pisco verder naar Lima waar u ‘s avonds naar de luchthaven gaat voor de terugvlucht.

Dag 15    Brussel

Aankomst op de luchthaven van Brussel en einde van een onwaarschijnlijk mooie reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Peru

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
19 september 2017 Single (10) - volgens programma € 4900.00
Nu boeken
19 september 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4450.00
Nu boeken
14 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4900.00
Op aanvraag
14 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 4450.00
Op aanvraag
print
Boek deze reis
  • Fascinerende rondreis met prima hotels
  • Onze Vlaamse lokale agent staat garant voor een onvergetelijke reis!
  • Prijs/kwaliteit TOP

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
15 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
19/09/2017 15 € 4450
14/10/2017 15 € 4450
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Peru

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Peru

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs