Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Roemenië

Rondreis Roemenië - "Charmant Boekarest en de machtige Karpaten"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Roemenië. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Roemenië.

Reis mee naar een land met een bonte verzameling volkeren en talen : Roemeens, Hongaars, Duits, Moldavisch, Oekraïens, Turks. Het is werkelijk een culturele lappendeken gespreid over prachtige landschappen zoals dat van de Karpaten en gans Transsylvanië. Deze luxe-reis naar Roemenië is op alle vlakken een positieve ervaring. De hoofdstad Boekarest met gerenoveerd oud centrum herinnert ons aan de revolutie. Brasov, Sibiu en Sighisoara zijn steden met Unesco-wereld­erfgoed: gezellig, veilig en kraaknet. De bezoeken aan Peles, het zomerverblijf van de koning, en de Dracula-burcht zijn onvergetelijke ervaringen. Logies van prima kwaliteit en middagmalen in gerenommeerde restaurants garanderen u een zeer aangename reis.


Programma : Roemenië "Charmant Boekarest en de machtige Karpaten"

Dag 1 Brussel — Boekarest (A)

Vanop Zaventem neemt u de vlucht naar Boekarest. Na het inchecken een ontspannende wandeling in het centrum van deze hoofdstad voor een kennismaking met de monarchie en de revolutie van Roemenië. U begint met het Piata Revolutei, het plein is de plaats waar het regime van Nicolae Ceausescu begon af te takelen in december 1989. Tevens bevinden zich hier: het Koninklijke Paleis (nu het Nationaal Museum van Roemeense kunst), het Roemeens Atheneum (de belangrijkste concerthal, geopend in 1888, van de Franse architect Albert Galleron), de Kretelescu Kerk en het Universiteitsplein met een herinnering aan de eerste slachtoffers gevallen tijdens de revolutie. Avondmaal en overnachtingen in het Grand Continental 5* hotel.

Dag 2 Boekarest (O/M/A)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het meest indrukwekkende administratieve bouwwerk in Europa – Palatul Parlamentului (Paleis van het Parlement). Het is het voormalige paleis van Ceausescu met 1100 kamers en 12 verdiepingen hoog. Maar ook nog 92 meter onder de grond. Na het Pentagon is dit het grootste regeringsgebouw ter wereld. In het gebouw zijn onder meer verwerkt: één miljoen kubieke meter marmer; 3500 metrische tonnen kristal – 480 kandelaars, 1409 plafondlichten en spiegels. Na de lunch bezoekt u het Hofpaleis en Kerk. Het oude Boekarest is ontstaan rond het Hofpaleis en Kerk dat gebouwd werd in de tweede helft van de 15e eeuw. De fresco’s in de Kerk zijn aangebracht in 1847 door Maestros Constatin Lecca en Misu Papa. Vervolgens bezoeken aan Manuc’s Inn en de Patriarchale Kathedraal. Sinds de 17e eeuw is de Kathedraal het centrale punt geweest van de Roemeens Orthodoxe Kerk.

Dag 3 Boekarest — Sibiu (O/M/A)

Uw rondreis gaat verder met als bestemming Sibiu. Onderweg passeert u Pitesti, gekend als de stad van de tulpen. De tocht vervolgt via Ramnicu Valcea, door de Roemenen gekend als een mooie en rustige stad. Dankzij de bloementeelt heeft de stad zich sterk ontwikkeld. Na de lunch bezoekt u het Cozia klooster gebouwd in 1386 door de Roemeense koning Mircea cel Batran. Het heeft een zeer mooie kerk met een gouden kruis op de top. Avondmaal en overnachtingen in Sibiu, 4* hotel Continental Forum, gelegen pal in het centrum.

Dag 4 Sibiu (O/M/A)

Vandaag bezoekt u eerst het Saksisch dorpje Rasinari gevolgd door een wandeling in het openluchtmuseum Astra met oorspronkelijke monumenten, huizen, transport en levensstijl van de Roemeense dorpen. Meer dan driehonderd constructies en duizenden voorwerpen zijn hier samengebracht. Daarna bezoekt u Sibiu die zowat de mooiste stad in Transsylvanië is. De stad is één groot openlucht museum en bezit vele oude huizen en gebouwen waardoor het een toonbeeld is van middeleeuwse architectuur. Na de lunch in een oude en sfeervolle wijnkelder een bezoek aan het Grote Plein. Het was reeds gekend in 1411 als graanmarkt. Verder te bezichtigen zijn de Raadhuis Toren die vele functies heeft vervuld van opslagplaats tot zelfs gevangenis. Verder is er het Brukental Museum in barokstijl en de Evangelische Kerk, een bouwwerk uit de 14e eeuw met mooie elementen van renaissancestijl.

Dag 5 Sibiu — Sighisoara (O/M/A)

U rijdt nu via Medias naar Biertan. De Burchtkerk van Biertan op een heuvel midden in het dorp is Unesco Werelderfgoed. In Sighisoara komt u toe in de meest versterkte middeleeuwse stad die bewaard is gebleven in zijn echte vorm. De mooie klokkentoren was oorspronkelijk gebouwd als stadstoren met twee verdiepingen. Het meest waardevolle monument is de Kerk op de heuvel en er is ook de Overdekte Trapweg. Bedoeld om de studenten te beschermen op hun weg naar school telde het oorspronkelijk 300 treden waarvan er nu nog slechts 175 overgebleven zijn. Na de lunch kunt u de klokkentoren bezoeken en hebt u wat vrije tijd op de prachtige citadel. Avondmaal en overnachting in hotel Sighisoara.

Dag 6 Sighisoara — Poiana Brasov (O/M/A)

De rondreis gaat verder in zuidelijke richting naar Viscri. Hier bezoek aan de beroemde kerk-burcht uit de 13e eeuw. Viscri is een oud Saksisch dorp en het schijnt dat Prins Charles er ook twee woningen schitterend heeft laten restaureren en er regelmatig naartoe komt voor wat vakantie. Onderweg naar Brasov een interessant bezoek aan de kerk-burcht in Prejmer. Na de lunch rijdt u naar Brasov, de grootste stad in de Karpaten en een belangrijk economisch centrum. Oorspronkelijk heette het Corona. In de middeleeuwen had het contacten met West-Europa en de Oriënt. Het heeft jarenlang weerstand geboden tegen de Ottomaanse invasies. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Witte en Zwarte Toren en uiteraard de Zwarte Kerk met het grootste orgel in Europa. Voor de kerk staat een groot standbeeld van de Duitse humanist Johannes Honterus. Avondmaal en overnachtingen in Poiana Brasov in hotel Ruia.

Dag 7 Poiana Brasov — Sinaia (O/M/A)

De dag begint met het befaamde Bran kasteel gelegen 30 km buiten Brasov. Dit kasteel is beter bekend als het kasteel van Dracula en was eens de thuis van Prins Vlad Tepes oftewel "Vlad de spietser". Vlad leefde in de 15e eeuw en voerde een waar schrikbewind over de streek. De prins deed niets liever dan mensen op houten stokken spietsen. En natuurlijk bleven tal van geesten hier hangen. Wie een echt spookkasteel wil zien, moet het kasteel van Bran bezocht én gevoeld hebben. Voor de lunch rijdt u dan naar Sinaia om er ook het fameuze Peles kasteel te bezoeken, de vroegere zomerresidentie van de Roemeense koningen. Nu is het kasteel een museum. Het is een van de waardevolle architecturale monumenten van Roemenië. Het doet ook denken aan de fameuze kastelen van koning Ludwig van Beieren met Germaanse, Gotische en Renaissance elementen. Nadien terug naar Brasov.

Dag 8 Poiana Brasov — Boekarest (O)

In de voormiddag nog een fijne wandeling in het mooie centrum van Brasov zelf tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven van Boekarest en de terugvlucht naar Brussel. Met veel nieuwe en lang niet verwachtte indrukken keert u terug naar de heimat.Prijzen en afreisdata rondreis in Roemenië

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
11 september 2017 Single (10) - Vol Pension € 1650.00
Nu boeken
11 september 2017 Tweepers.kamer (20) - Vol Pension € 1450.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Reis mee naar een land met een bonte verzameling volkeren en talen : Roemeens, Hongaars, Duits, Moldavisch, Oekraïens, Turks. Het is werkelijk een culturele lappendeken gespreid over ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Vol Pension
8 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
11/09/2017 8 € 1450
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Roemenië

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Roemenië

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs