Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Rome citytrip

Rondreis Rome citytrip - "Ik kwam, ik zag, ik overwon"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Rome citytrip. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Rome citytrip.

Rome, de eeuwige stad… waar twintig eeuwen historie de bezoeker verwachten. Op ieder plein, aan ieder fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleintjes waar u probleemloos de Italiaanse levensstijl kan ontdekken. Rome is eeuwenlang één van de machtigste steden ter wereld geweest. Het is dan ook een stad die tot ieders verbeelding spreekt. Duizend terrassen in Rome, u weet ze wel te vinden na deze reis.


Programma : Rome citytrip "Ik kwam, ik zag, ik overwon"

Dag 1 Brussel – Rome (A)

Rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad van Italië. Aankomst en transfer naar uw centraal gelegen 4* hotel Londra & Cargill van waaruit u deze unieke wereldstad zal gaan ontdekken. Wij gaan er prat op dat deze reis enorm veel inhoud zal hebben. De verplaatsingen in de stad gebeuren per metro maar ook met verschillende wandelingen die aan het hotel zelf starten. De volgende dagen zijn opgedeeld in drie grote thema’s.

Dag 2 Rome (O/A)

Vandaag begint de ontdekking van het antieke Rome. Alles begint met een bezoek aan het vermaarde Colosseum en het Forum Romanum. Daarna ziet u het Forum van Trajanus en het Roomse Capitool. Aan de Piazza Venetia hebt u de tijd om bijvoorbeeld te lunchen bij Bibo. De wandeling gaat verder richting Piazza Navone met onderweg pareltjes zoals het monument van Vittorio Emanuele II, de Via del Corso naar de Piazza Colonna. In de Jezuïetenkerk bevindt zich het graf van St. Jan Bergmans en verder passeert u het Pantheon, het Franse kerkje San Luigi di Francesi en de Pallazo Madama. Als toetje vandaag de Tempel van Hadrianus, de Zuil van Marcus Aurelius om te eindigen aan de Palazzo’s Chigi en Montecitorio.

Dag 3 Rome (O/A)

Als tweede thema is nu het monumentale Rome aan de beurt. De dag begint dadelijk met uitgebreid bezoek aan een hoogtepunt. Sint Jan van Lateranen is de oudste en zeker de voornaamste basiliek van de vier pauselijke basilieken die Rome kent. U zou verwachten dat de Sint Pietersbasiliek de kathedraal van het bisdom Rome zou zijn. Het is niet de Sint Pieter, maar wel de Sint Jan aan wie deze eer toebehoort. Tegenover Sint Jan van Lateranen is op het plein de heilige trap. Dit zou de trap zijn die Jezus tijdens zijn proces beklommen heeft. De trap mag niet met voeten betreden worden en zou mensen begeleiden naar het allerheiligste. Per metro tot aan de Piazza Republica waarna nog heel wat te bewonderen valt zoals de Thermen van Diocletianus, het Quirinaal, de schitterende Trevi fonteinen plus vanzelfsprekend de beroemde Spaanse trappen om zo via de Via Condotti de Villa Medici te passeren en te eindigen op de Piazza dei Popolo.

Dag 4 Rome (O/A)

Deze wereldstad kan niet bezocht worden zonder als derde thema het katholieke Rome zijn deel van de aandacht te geven. Vaticaanstad met andere woorden. Tijd voor het St. Pietersplein met zijn statige St. Pietersbasiliek. Bezoek aan het Vaticaans museum en de Sixtijnse kapel om dit meesterwerk van Michelangelo te bewonderen. Het Vaticaan is eigenlijk een ministaat binnen de stad Rome. Vrij middagmaal in de buurt van Sint-Pieter. Nadien een bezoek aan de Engelenburcht en de Engelenbrug. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving.

Dag 5 Rome – Brussel (O)

Afhankelijk van het vertrekuur van de retourvlucht staat er nog het Circus Maximus op het programma plus een extra wandeling langs de Tiber tot aan Isola Tiberina waarbij u de Ponto Rotto en de Bocca della Verita passeert. Tijd voor de transfer terug naar de luchthaven en een directe vlucht naar Brussel.Prijzen en afreisdata rondreis in Rome citytrip

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
9 oktober 2017 Single (10) - Half Pension € 1620.00
Nu boeken
9 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1275.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Met eigen zeer vakkundige Nederlandstalige gids
  • Bezoeken en inkomgelden inbegrepen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
5 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
09/10/2017 5 € 1275
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Rome citytrip

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Rome citytrip

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs