Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Suriname

Rondreis Suriname - "Hier spreekt men Nederlands"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Suriname. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Suriname.

Vlakbij de Atlantische Oceaan en aan de rand van het onmetelijke Amazone-regenwoud ligt Suriname. In Nederland is dit land volop bekend en veel bezocht maar voor ons Belgen ligt de weg open naar deze ecologisch verantwoorde bestemming. Dankzij de zeldzame flora en fauna is het land een potentieel paradijs voor toeristen. De Surinaamse cultuur vormt een uitbundige mengeling van eeuwenoude tradities uit vrijwel alle delen in de wereld. Het is er dus niet alleen interessant voor toeristen van Surinaamse afkomst die bij familie blijven logeren. Tot 1975 behoorde dit land toe aan het Koninkrijk der Nederlanden maar vandaag is het een ideale bestemming voor actieve, flexibele en sportieve toeristen die van een ontspannen natuurbestemming houden. Eens iets helemaal anders en na de erg goede respons van onze klanten in 2016 hernemen wij graag deze minder gekende eco-bestemming.


Programma : Suriname "Hier spreekt men Nederlands"

Begeleide rondreis SurinameDag 1    Brussel – Amsterdam – Paramaribo

Vlucht vanuit Brussel naar de hoofdstad van Suriname. Warm onthaal en transfer naar uw hotel Eco Resort Inn. Voor wie het nog niet wist; Suriname ligt in Zuid Amerika en heeft ongeveer een half miljoen inwoners ondanks dat het zelfs viermaal groter is dan Nederland. Op deze reis gaat geen begeleiding mee vanuit België omdat u ter plaatse vanzelfsprekend gans de tijd een Nederlandstalige gids heeft.

Dag 2    Citytour Paramaribo (O)

De dag start in het centrum van Paramaribo en de wandeling brengt u langs de meest prominente historische locaties in het centrum van Paramaribo. Tijdens de stadstour voorziet de gids u van uitgebreide informatie over de karakteristieke architectuur en de historische achtergrond van gebouwen en locaties als het museum Fort Zeelandia, het Presidentieel Paleis, het Onafhankelijkheidsplein. Maar u bezoekt ook de hedendaagse bezienswaardigheden, zoals de moskee en de synagoge die broederlijk naast elkaar staan. Met uw gids kunt u verder nog een wandeling maken langs Waterkant, gelegen aan de oever van de Suriname Rivier.

Begeleide rondreis Suriname

Dag 3-4    Districtentour Bigi Pan – Nickerie (O/M/A)

U zal vanuit Paramaribo vertrekken richting Groningen. Groningen is de hoofdplaats van Saramacca waar Nederlandse boeren in 1845 voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis een nederzetting stichtten in de hoop een beter bestaan op te bouwen. U vervolgt de tour met een rondleiding en een authentieke snack uit dit gebied, waarna u doorreist naar de vissershaven Boskamp. Hier wordt vis aangeleverd om te worden verhandeld of gerookt. Vervolgens vertrekt u naar het kokosdistrict Coronie waar de slavenhuizen nog in originele stijl zijn behouden. Na de lunch rijdt u langs Wageningen (voorheen het hart van de rijstindustrie), Henarpolder en de bananenplantage naar Nickerie. U arriveert aan het eind van de middag in Nieuw Nickerie. Eenmaal ingecheckt en uitgerust brengt u een bezoek aan de Zeedijk en de voor Nickerianen belangrijke Hindoe Tempel. U eindigt deze dag met een diner in het beste Indische restaurant van Nickerie. Logies zijn voor twee nachten voorzien in een eenvoudig maar comfortabel verblijf met privé bad en toilet. De tweede dag vertrekt u naar het natuurgebied ‘Bigi Pan’. In dit gebied (ongeveer 250.000 ha groot) zijn er reeds 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 het gehele jaar door in het gebied voorkomen, onder andere de rode ibis, de visarend, de stern en de steltloper. Bigi Pan is een bijzonder interessant swampgebied voor de echte natuur- en vogelliefhebbers. Deze trip is een unieke combinatie tussen natuur en cultuur (Javaans, Marron, Creools en Hindoestaans).

Dag 5    Nickerie – Paramaribo (O/M)

Vooraleer u terugreist per bus naar de hoofdstad Paramaribo brengt u in de voormiddag nog bezoeken aan een rijst- en bananenbedrijf. U zal opnieuw twee nachten logeren in hotel Eco Resort Inn.

Begeleide rondreis SurinameDag 6    Peperpot Tour (O)

Aan de overkant van de Surinamerivier op nog geen 20 minuten afstand van de binnenstad van Paramaribo bevindt zich het natuurpark Peperpot. Met de ervaren gids zal u genieten van de tocht door het tropisch bos, waar de kans groot is dat u dieren als vlinders, apen, vogels en leguanen zult tegenkomen. Halverwege het pad heeft u de mogelijkheid om te lopen langs de bedden en kanaaltjes om de koffiebomen en koffiemama (Erythrina glauca–schaduwbomen) van dichtbij te bekijken. Het pad leidt u naar de oude koffiefabriek waar u een tour krijgt van Peperpot. U loopt langs plantagehuizen die gedeeltelijk zijn gerestaureerd in hun oude glorie en langs oude kampongs waar de eerste arbeiders van de plantage in hebben gewoond. Vervolgens brengt u een bezoek aan een vriendelijke Javaanse tuinder. U krijgt hier alles te horen over de vruchten, kruiden en groenten die ter plekke worden verbouwd. Enkele vruchten- en groentensoorten die u er treft zijn oa: mango, passievrucht, laos, kersen, sterappel, cassava, bananen, citroengras, pandang, kokosnoten, bamboo en dagoeblad.

Begeleide rondreis Suriname

Dag 7    Joden Savanna – Overbridge (O/M/A)

Na vertrek uit de stad richting distrikt Brokopondo, komt u na ongeveer een uur rijden aan op het Overbridge River Resort. U checkt in en wordt wegwijs gemaakt op het complex. Uw comfortabele Cabana kan gedurende de rest van de twee dagen dienen als uitvalsbasis, van waaruit u activiteiten kan ondernemen zoals een kanotocht, een boottocht naar Joden Savanna, een boswandeling en lekker zwemmen in de Suriname rivier. Vanuit de pier van Overbridge kunt u ook een hengeltje uitgooien in de hoop een toekoenari, koebi, snoek of trapoen aan de haak te slaan. Tijdens het ontbijt, de lunch en het diner kunt u naar het open restaurant gaan om te genieten van een heerlijke maaltijd.

Dag 8    Overbridge – Bergendal Adventure Center – Afobaka (O/M/A)

Vandaag wacht het Bergendal Adventure Center op u. Van adrenaline verhogende activiteiten zoals de spannende Canopy kabelbaan belevenis, de uitdagende mountainbikeritten over paden door het bos, tot vogelobservatie en kajakexcursies, het Bergendal Adventure Center is gegarandeerd een onvergetelijk avontuur voor bezoekers jong en oud. In de late middag vertrekt u richting het Afobaka Resort. Hier bent u er ècht even uit. Dit ruim opgezette oord is gelegen aan de linkeroever van de Surinamerivier, op een steenworp afstand van het Prof. Van Blommensteinmeer. Op het heuvelachtige en bosrijke terrein staan 7 bijzondere lodges; vakantiehuisjes voorzien van alle denkbare luxe, zonder het ‘bosgevoel’ te verliezen. Ontworpen met een open structuur en gevoel voor privacy, gebouwd met natuurlijke materialen en comfortabel voorzien van moderne apparatuur.

Dag 9    Brownsberg Tour (O/M/A)

U wordt midden in de natuur wakker door het gebrul van de brulapen. Tussen 06.00 en 06.30 uur kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Na het ontbijt maakt u een avontuurlijke kanotocht op het stuwmeer met een authentieke kano gemaakt van een uitgeholde boomstam. Vandaag een uitstap naar Brownsberg. Bij aankomst op het plateau boven aan de berg (± 500 m), kunt u onder het genot van wat fruit en een verkoelend drankje het magnifieke uitzicht ervaren dat Brownberg biedt op onder meer het Van Blommenstein Stuwmeer. Hierna neemt de gids u mee op een interessante boswandeling in het binnenland van Suriname naar de lager gelegen idyllische watervallen. Menig deelnemer aan onze Brownsberg trip kiest ervoor om een welkome verkoeling te zoeken door onder de watervallen te gaan.

Begeleide rondreis Suriname

Dag 10-11-12 Ston Island – Isadou (O/M/A)

Het eiland Isadou gelegen in de Boven Suriname rivier, tegenover het bekende Marrondorp Jaw Jaw, is niet alleen in trek vanwege de indrukwekkende stroomversnellingen met bijbehorende zandstrandjes, maar ook vanwege de sereniteit die het oord uitstraalt. Het gebied waarin het oord Isadou zich bevindt, staat bekend om haar unieke marroncultuur en haar maagdelijke Amazone- regenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Isadou is één van de weinige oorden met authentieke verblijfshutten en waarvan een lokaal marron echtpaar de eigenaar is. De tour naar Isadou is uniek, omdat hij zodanig is opgezet, dat de lokale marronbevolking zoveel mogelijk betrokken wordt en daardoor meelift met het toerisme in Suriname. Zo worden de operaties (werkzaamheden) van kok tot gids toevertrouwd aan de enthousiaste lokale bewoners, die hun uiterste best doen om het de gasten naar de zin te maken. De charme van de traditionele gebruiken en omgangsvormen zijn op Isadou nog goed te beleven. Na aankomst op Isadou kunt u zich installeren in uw cabana. Vervolgens wordt u verwend met een heerlijke warme lunch, waarna u een frisse duik kunt nemen en genieten van de fascinerende sula’s. In de namiddag maakt u een dorpswandeling in het bekende dorpje Jaw Jaw. Dit dorp is één van de eerste Marrondorpen waar er toeristen kwamen.

Dag 13    Isadou – Paramaribo (O/M/A)

Relax tot het tijd is om terug te keren naar uw beginpunt Paramaribo waar u uiteraard opnieuw zal overnachten in hotel Eco resort Inn.

Dag 14    Paramaribo (O)

Vrije dag om lekker op uzelf te spenderen of om deel te nemen aan één van de optionele dagexcursies zoals de Commenwijne riviercruise of de dolfijnentocht of een avontuurlijke rit met de quad.

Dag 15    Paramaribo – Amsterdam (O)

Helaas tijd om weer huiswaarts te gaan want er is vandaag enkel nog de transfer voorzien naar de internationale luchthaven van Paramaribo voor de terugvlucht.

Dag 16    Brussel

Met een tussenstop op Schiphol-Amsterdam komt u toe in Brussel en zodoende het einde van een totaal andere reis dan wat de meeste groepsreizen aanbieden.Prijzen en afreisdata rondreis in Suriname

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
1 februari 2018 Single (10) - volgens programma € 3320.00
Nu boeken
1 februari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 2850.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Degelijk basiscomfort met eigen badkamer en toilet
  • Ideaal voor de avontuurlijke wereldreiziger
  • Toeristenkaart 30 euro pp inbegrepen

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
16 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
01/02/2018 16 € 2850
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Suriname

Extra informatie

  • Inentingen: Hepatitis, gele koorts en DTP aangeraden

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Suriname

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs