Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Thailand - Laos

Rondreis Thailand - Laos - "Het Land van Siam met een geweldige buur"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Thailand - Laos. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Thailand - Laos.

Thailand is opgenomen in ons aanbod maar niet zonder het een meerwaarde te geven door het te combineren met het buurland Laos wat voor velen ongekend gebied is. Thailand is het land van de glimlach. De bewoners zijn er gastvrij en verwelkomen u met open armen. Bij uw aankomst in Bangkok zal u versteld staan van deze bruisende stad, maar u zal evenzeer versteld staan van de prachtige cultuur en bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft. U maakt dan ook best een rondreis doorheen het afwisselende landschap en bezoekt er bovendien het prachtige Chiang Mai. De Thaise keuken is ook bijzonder lekker. Maar de vele mooie tempels en boeddha’s zullen u niet onbewogen laten in dit mooie land. Laos is totaal anders. Wie een rondreis door Laos maakt, kan in ieder geval één conclusie trekken: het Aziatische land is volstrekt authentiek en nog lang niet in de greep van het massatoerisme. Een moderne infrastructuur zal je er bijvoorbeeld niet aantreffen, terwijl je ook weinig buitenlandse invloeden hoeft te verwachten. Degenen die door Laos reizen komen dan ook in aanraking met een oorspronkelijk land dat symbool staat voor het traditionele Zuidoost-Azië. Als gast is er een serieuze aanpassing nodig tussen beide landen maar u krijgt er veel voor terug.


Programma : Thailand - Laos "Het Land van Siam met een geweldige buur"

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoangDag 1    Brussel – Bangkok

Vertrek vanuit Brussel voor een rechtstreekse vlucht naar Bangkok met Thai Airways International.

Dag 2    Bangkok (A)

Aankomst in Bangkok met onthaal en transfer naar uw hotel Aetas Lumpini. Na de middag hebt u tijd om wat te bekomen van de lange vlucht. Vanavond zal u heerlijk gaan dineren in een lokaal restaurant op de levendige Khao San Road.

Dag 3    Bangkok (O/M/A)

Vandaag bezoekt u enkele toeristische hoogtepunten van deze drukke hoofdstad. De Tempel van de Smaragden Boeddha en het Koninklijk Paleis vormen één complex aan de zuidkant van het belangrijkste plein van de stad, Sanam Luang. Wat Phra Kaew is even oud als Bangkok zelf, de eerste steen werd gelegd in 1782. In het tempel-complex vallen de kleurrijke chedi’s (graven) op met daken van bladgoud, geglazuurde oranje en groene tegels en pilaren die zijn versierd met mooie mozaïeken. De grootste trekpleister is een beeldje van slechts 60 centimeter hoog: de Smaragden Boeddha. Verder bezoek aan de Wat Po tempel met zijn liggende Boedha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Verder een bezoek aan een Thaise Massage school en dan trekt u de klongs op met de bekende longtail boten voor een bezoek aan de drijvende bloemenmarkt. De dag eindigt met wat shopping tijd en voor de liefhebbers is er vanavond nog een bezoek aan de befaamde Patpong wijk.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoang

Dag 4    Bangkok – Kanchanaburi (O/M/A)

Vandaag gaat de reis verder naar Kanchanaburi waar u eerst het erekerkhof Don Rak bezoekt waar duizenden graven zijn voor slachtoffers van de Dodenspoorlijn tijdens WO II en het Japans schrikbewind. Dan ziet u de wereldbekende brug over de rivier Kwai uit de legendarische gelijknamige film. U maakt een treinreisje van twee uren dat over de brug passeert en bezoekt verder het museum en de fameuze Hellfire Pass. Vervolgens vaart u per longtail boot over de Rivier Kwai naar uw hotel: het River Kwai Jungle Rafts, ook wel Floatel genoemd. Het Floatel is een sprookjesachtig hotel! De drijvende bungalows, gebouwd op bamboe vlotten, zijn omgeven door een schitterende jungle. De accommodatie is eenvoudig maar met eigen douche en toilet. Er is geen elektriciteit, het hotel wordt ‘s avonds verlicht met olielampen en krijgt daardoor een magische sfeer. Dit moet u meegemaakt hebben.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoangDag 5    Kanchanaburi – Sukhothai (O/M/A)

U reist verder door naar Sukhothai en u volgt voor een groot stuk de Chao Phraya rivier die eigenlijk de levenslijn van Thailand is. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand. Dit is de plaats waar de Thaise cultuur tot bloei is gekomen. Aankomst in uw boetiekstijl hotel Legendha Sukhothai waar u nog tijd hebt om te genieten van het mooie zwembad of een traditionele Thaise massage (optioneel) vooraleer aan tafel te gaan.

Dag 6    Sukhothai – Lampang (O/M/A)

In de ochtend bezoekt u het Sukhothai Historical Park dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Daarna naar Lampang, de gemoedelijke hoofdstad van de gelijknamige provincie. In Lampang wordt nog veelvuldig gebruik gemaakt van paard en kar als vervoersmiddel. Het is bekend als het voormalige centrum van de handel in teakhout. Dat is te zien aan het straatbeeld met prachtige huizen en tempels, waarin invloeden vanuit Birma en het oude Noord-Thaise Lanna koninkrijk te herkennen zijn. Bezoek aan de Wat Phra That tempel en dan naar uw hotel Lampang Wiengthong voor de overnachting.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoang

Dag 7    Lampang – Chiang Mai (O/M/A)

Deze dag begint met een uitgebreid bezoek aan het Thailand Elephant Conservation Center gelegen op een uurtje van Lampang. Wie durft mag gerust een ritje maken op de rug van deze mastodonten. Verder door naar Chiang Mai, ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Het is een zeer levendige stad waar u vanavond een bezoek zal brengen aan de befaamde Nightmarket en u ook het avondmaal zal gebruiken. Hier zijn voor twee nachten de logies voorzien in hotel Duantawan.

Dag 8    Chiang Mai (O/M/A)

Voldoende tijd voor een bezoek aan de lokale markt waar de mensen naartoe komen die in de nabij gelegen heuvels wonen om hun verse koopwaar aan te bieden. Deze bergstammen zijn zeer kleurrijk gekleed en hebben schitterende souvenirs in petto voor u. Daarna een uitgebreid bezoek aan de schitterende Doi Suthep tempel met de fonkelende gouden boeddha’s en een schitterend uitzicht over de vallei. Op de terugweg naar de stad nog een bezoek aan het museum van de bergstammen waar u alles te weten komt over deze fascinerende leefgemeenschappen. Vanavond een speciaal Kantoke diner met dansvoorstelling in het Chiang Mai Cultural Centre.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoangDag 9    Chiang Mai – Luang Prabang (O/M/A)

Na het ontbijt zal u naar de luchthaven gebracht worden voor de vlucht naar Luang Prabang in Laos, een stad die gelegen is tussen de Mekong en Khan rivieren. Luang Prabang was de koninklijke hoofdstad tot in 1975. Bezoek aan één van de mooiste tempels: Wat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. U vervolgt uw bezoek naar de Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bijzonder is door haar houten dak. U zal maar liefst drie nachten verblijven in het keurige Villa Santi. Na opbouwende kritieken van onze klanten vorig jaar hebben wij nu nog betere hotels in een hogere klasse voorzien in Laos.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoang

Dag 10    Luang Prabang (O/M/A)

Vroeg opstaan om de honderden kleurrijke monniken te gaan bekijken die op offerronde gaan. Wij reserveren goede plaatsen voor u langs het parcours. Na uw ontbijt een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een fijne boottocht op de Mekong rivier naar de indrukwekkende Pak Ou grotten waarin duizenden boeddha beelden verscholen zijn. Verder naar het niet toeristische visserdorp Bang Shang Hai waar ze de rijstlikeur Lao Lao maken. Na de lunch bezoekt u het dorp Ock Pop Tock waar de bevolking bijzonder bedreven is in het weven van prachtige stoffen.

 

Dag 11    Luang Prabang – Trekking Minderheden (O/M/A)

U reist af voor een avontuurlijke dagtrip naar een vallei ten zuidoosten van de stad waar u zal toekomen in het dorpje Long Lao. Hier start een vier uur durende trekking met als hoogtepunt het contact met de Khamu en Hmong bergvolkeren. Ervaar de bijzondere levensstijl van de mensen in al hun puurheid en schoonheid. De wandeling brengt u doorheen het regenwoud tot aan de machtige Kwang Si waterval die deel uitmaakt van een ecologisch project te bescherming van de tijgers en beren die in deze regio vertoeven.

Begeleide rondreis Thailand - Laos: bangkok - lampang - xieng khoangDag 12    Luang Prabang – Xieng Khoang (O/M/A)

Na het ontbijt reist u dan via een landelijke route naar de plaats Xieng Khoang met onderweg onder andere een stop in Ban Nam Ming, Gil Kacham, Ban Jeem en Nam Jad. Als er tijd overblijft in Xieng Khoang bezoekt u er de Mulberry Farm. Vanzelfsprekend mag een bezoekje aan de lokale Phonesavanh markt niet ontbreken. Overnachting in hotel Vansana Plain of Jars.

Dag 13    Xieng Khoang – Van Vieng (O/M/A)

U bent naar hier gekomen om het mysterie van de Vlakte der Kruiken te ontrafelen. Op het plateau liggen honderden gigantische kruiken verspreid over verschillende locaties. De grootste kruik is meer dan 3 meter hoog en weegt 6000 kilo. Behalve deze grote kruiken liggen er ook nog vele kleinere kruiken. Tijdens de geheime oorlog in Laos zijn echter vele van deze kruiken beschadigd of vernietigd. De vlakte was namelijk een belangrijk slagveld. Volgens onderzoekers zijn de kruiken tussen de 2500 en 3000 jaar oud. Ze zijn vervaardigd uit een soort zandsteen dat niet voorkomt op de vlakte. Niemand weet waarvoor de kruiken gebruikt zijn. Allemaal zeer raadselachtig en bijzonder interessant. Nadien reist u langs rijstvelden en berglandschappen verder door naar de stad Van Vieng waar u zal logeren in het boetiekhotel Riverside Resort.

Dag 14    Van Vieng – Vientiane (O/M/A)

Weer eens vroeg opstaan maar wel de moeite waard want u gaat eerst per tuk-tuk een avontuurlijk ritje maken naar de prachtige Kaeng Nyui waterval. Op weg naar de hoofdstad Vientane bezoekt u vandaag weer enkele andere dorpjes van Hmong Minderheden en ook het dorpje Sa Paper. In Vientiane zal u de laatste twee nachten verblijven in het mooie Mercure hotel. Een bezoekje aan de avondmarkt langs de Mekong rivier is ook een echte aanrader.

Dag 15    Vientiane (O/M/A)

Uitgebreid stadsbezoek met alle hoogtepunten zoals de beeldige Wat Sisaket tempel en de Wat Ho Prakeo tempel waar oorspronkelijk de jaden boeddha was ondergebracht die u eerder zag in Bangkok. Verder ziet u de triomfboog van de Overwinning Patuxai en het Boeddha park oftewel de Stad van de Geest dat op een 25 km ten zuiden van de stad gelegen is. Na de middag nog bezoeken aan Pha That Luang en het National Museum. Laatste vrije tijd voor wat shopping of om rond te kuieren in deze nogal Frans-Indochinees aandoende hoofdstad van Laos waar u vooral oog moet hebben voor de bijzondere architectuur.

Dag 16    Vientiane – Brussel (O)

Vrije tijd waarvoor uw reisleider nog advies en ideeën genoeg heeft tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Bangkok naar Brussel.

Dag 17    Brussel

Aankomst op de luchthaven van Zaventem en slot van een heel bijzondere reis.Prijzen en afreisdata rondreis in Thailand - Laos

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
7 november 2017 Single (10) - volgens programma € 4070.00
Nu boeken
7 november 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3450.00
Nu boeken
5 december 2017 Single (10) - volgens programma € 4070.00
Nu boeken
5 december 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3450.00
Nu boeken
16 januari 2018 Single (10) - volgens programma € 4070.00
Nu boeken
16 januari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3450.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Unieke combinatie van twee uitzonderlijke landen.
  • Zeer goede hotels en uiterst verzorgde maaltijden.

 


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
17 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
07/11/2017 17 € 3450
05/12/2017 17 € 3450
16/01/2018 17 € 3450
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Thailand - Laos

Extra informatie

  • Visum 75 Euro pp inbegrepen.
  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Thailand - Laos

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs