Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Toscane

Rondreis Toscane - "Under the Tuscan sun"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Toscane. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Toscane.

Toscane is een schitterende regio in Midden-Italië en misschien wel het symbool van het goede Italiaanse leven. Nergens ter wereld heeft de mens en God het landschap zo mooi kunnen inrichten als juist hier. Zwierige cipressenlanen, zacht glooiende heuvels vol met wijnranken of knoestige olijfbomen. Daartussen eeuwenoude, vermaarde en druk bezochte kunststeden als Firenze, Siena en Pisa, maar ook kleinere kunststadjes waar naar ons gevoel het lommerrijke ‘La Dolce Vita’ nog steeds rustig zijn gang gaat. Deze schitterende streek is een schatkamer vol kunst en cultuur, historie en prachtige landschappen.


Programma : Toscane "Under the Tuscan sun"

Dag 1 Brussel – Firenze – Montecatini Terme/Alto (A)

Rechtstreekse vlucht naar Firenze. Transfer van de luchthaven naar uw uitstekend verblijfshotel Grand Hotel Croce di Malta. Dit klasse hotel werd gerenoveerd in een tijdloze stijl en is absoluut het allerbeste wat er hier te vinden is. Het lieflijk plaatsje Montecatini Terme ligt in het dal van de rivier Nievole en is één van Italië ’s meest bekende thermale baden ondanks dat het vrij nieuw is naar Italiaanse begrippen, het kuren begon hier pas rondom het jaartal 1773. Het water geniet wereldwijde faam vanwege de heilzame eigenschappen op het lichaam, vooral tegen constipatie en cholesterol. Er zijn ook heel wat winkeltjes en leuke terrassen. In het plaatsje Montecatini Alto neemt u in de namiddag een funiculare, een authentiek houten treintje uit 1894, voor een prachtig uitzicht over de streek.

Dag 2 Pisa – Lucca (O-A)

Pisa ligt dicht bij de kust en wordt gekenmerkt door grote huizen met okergele en roze gevels. In Pisa uiteraard aandacht voor de Campo dei Miracoli met de Scheve Toren, de Duomo, de doopkapel en de begraafplaats Campo Santo. Verder een wandeling door het oude stadscentrum waar u diverse Pallazo's van de Medici kan bekijken. In Lucca een stadswandeling over de beroemde 16e en 17e -eeuwse stadswallen die de gehele stad omgeven. Vanop deze stadsommuring hebt u een zicht op de kleurrijke gevels, kerken, pleintjes en binnentuinen. U wandelt tot aan de dom San Martino met het Volto Santo. Terrasje doen op de Piazza Amfitheatro en nadien naar de San Frediano met het graf van de Heilige Zita. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het geboortehuis van de wereldberoemde componist Giacomo Puccini in het plaatsje Foro.

Dag 3 Carrara (O-A)

Bezoek aan de marmergroeven van Carrara en meer bepaald die van de Grotten van Fantiscritti waar ‘de witte ossen’ op u wachten. Bezoek aan het hart van de berg waar de beroemde witte marmer wordt uitgehouwen. De grote Michelangelo haalde er de marmer voor zijn 'David'. De gids van Fantiscritti neemt u mee de marmergroeven in. Hier is de temperatuur met zo’n achttien graden heel wat lager dan buiten, maar het kippenvel op onze armen wordt vooral veroorzaakt door de immense blokken marmer en het verhaal dat achter de reeds uitgehakte blokken schuilgaat. Aangezien hier al ten tijde van de Romeinen marmer werd afgegraven, kun je je gewoonweg niet voorstellen hoeveel blokken marmer er al zijn uitgehakt en weggesleept, en hoeveel bloed, zweet en tranen dat moet hebben gekost. Tel daarbij op al dat moois dat ooit van het marmer is gemaakt, en het voelt bijna als een heilige plek. Namiddag vrije tijd om te genieten aan het zwembad van uw schitterend hotel of om samen met de gids het stadje waar u verblijft verder te ontdekken. Bewonder er vooral de vele classicistische en art-nouveau gebouwen.

Dag 4 Volterra – San Gimignano (O-A)

Uitstap naar Volterra voor een wandeling die u zal leiden naar het middeleeuwse stadsplein met de paleizen en de biggetjestoren. Hoog op een heuvel tussen 2 valleien ligt Volterra, een stad van een kleine 15.000 inwoners en gesticht door de Etrusken. San Gimignano is met zijn unieke skyline een schitterende stad en werd ooit het Manhattan van de Middeleeuwen genoemd. De late middeleeuwen waren een periode van grote spanningen: tussen welfen en gibellijnen, tussen de steden onderling, tussen de adellijke families in de steden. Om zichzelf te kunnen beveiligen en macht uit te stralen, bouwden de belangrijke families een privétoren. Van de aanvankelijk 76 familietorens die elkaar in hoogte trachtten te overtreffen, staan er nog 13 overeind. De bekende Dom of Collegiata is beroemd om zijn fresco's van onder meer Taddeo di Bartolo. Dit is ook het stadje voor de fijnproevers : de overheerlijke Vernaccia wijn, ham van wilde varkentjes en als afsluiter een ijsje van de ijskoning van gans Italië, Sergio Dondoli.

Dag 5 Siena (O-A)

Het machtig mooie Siena, stad van het ruiterfestijn de Palio wacht op u. Gezeten op ongezadelde paarden gaan de ruiters van de verschillende wijken er dan met mekaar de strijd aan. Het beroemde Piazza del Campo, wellicht het mooiste plein van Europa, is afgeboord met middeleeuwse gebouwen en het Pallazio Pubblico plus uiteraard het niet te missen Fonte Gaia. Bezoek aan de Duomo Santa Maria Assunta met doopkapel. Op algemeen verzoek van onze klanten hebben wij ook dit jaar een extra vrije namiddag voorzien in Siena. Deze stad heeft zoveel te bieden dat zowel de musea-liefhebbers, shopping-fanaten en wijnproevers zeker aan hun trekken zullen komen.

Dag 6 Elba (O-A)

Eén van de hoogtepunten van uw reis wordt vast en zeker vandaag de uitstap naar het eiland Elba. Elba ligt op slechts 10 kilometer van de Italiaanse westkust ter hoogte van de Italiaanse stad Grosseto. Elba staat bekend om zijn rustige natuur, indrukwekkende bergen en de mooie kustlijn. De kustlijn bestaat deels uit rotsformaties en deels uit zandstranden. In het binnenland vindt u veel natuurgebieden en schitterende landschappen waarvan het hoogste punt de Monte Capanne is met een hoogte van 1019 meter. De lokale economie van Elba draait veelal om wijnbouw en toerisme. Elba is vooral bekend als het eiland waar Napoleon Bonaparte in ballingschap heeft gezeten van 1814 tot 1815. Bezoek aan de oude villa van Napoleon, Porteferraio, Porto Azurro, Marina di Campo en een rondrit langs de vele mooie baaien. U neemt telkens de veerboot tussen Piombino en Portoferraio.

Dag 7 Arezzo (O-A)

Trip naar Arezzo waar op de Piazza Grande de fantastische film 'La vita é bella' gedraaid werd. Hier aandacht voor het Palazzo della Fraternita, afgesloten met de Logge van Vasari. In de basiliek van San Francisco heeft u vrijblijvend de mogelijkheid om de fraaie frescocyclus van Piero della Francesca te bewonderen. Deze fresco´s, die hij niet in chronologische volgorde heeft geschilderd, zijn gemaakt naar aanleiding van de 13e -eeuwse tekst over het mysterieuze verhaal van het Heilige Kruis van Christus. Om het verhaal te kunnen volgen dient men van de ene muur naar de andere te kijken. Nadien is het heerlijk smullen en proeven geblazen met lekkere Toscaanse specialiteiten en natuurlijk de nodige witte en rode wijnen. Vergeet de dessertwijn Vin Santo niet te proberen met het bekende cantuccinni koekje!

Dag 8 Firenze (O-A)

Firenze was ooit voor korte tijd de hoofdstad van Italië. Adellijke families sponsorden er veel kunstenaars, wat resulteerde in een grootse architectuur, kolossale beeldhouwwerken, kleurrijke fresco's en sublieme schilderkunst. De drie eeuwen bijna ononderbroken heerschappij van de machtige Famiglia di Medici heeft ervoor gezorgd dat Firenze (Florence) tot ongeveer het jaar 1730 het culturele en intellectuele hart van Europa was. Ook hebben ze aan de wieg gestaan van het ontstaan van banken als kredietverleners. Per trein rijdt u naar de stad Firenze waar de begeleide wandeling start aan de Santa Maria Novella en zo verder langs de Capelle Medici en de San Lorenzo. Bezoek aan de Duomo St. Maria del Fiore en de prachtige doopkapel natuurlijk. Na de middag aandacht voor de Piazza della Signoria, de Pallazo Vecchio en als afsluiter de vermaarde Ponte Vecchio. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om facultatief de Galleria dei Uffizi (ongeveer 24 Euro) te gaan bezoeken. Firenze kan u dagenlang bezoeken maar vandaag zal u op één dag bijna alle hoogtepunten hebben kunnen bewonderen.

Dag 9 Montecatini Terme – Firenze – Brussel (O)

Vrije tijd voor nog wat shopping tot aan de transfer naar de luchthaven van Firenze voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel en einde van deze parel uit ons aanbod.Prijzen en afreisdata rondreis in Toscane

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
16 september 2017 Single (10) - Half Pension € 2180.00
Nu boeken
16 september 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1960.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Topper in ons aanbod en jaarlijks snel volzet
  • Eigen zeer vakkundige Nederlandstalige gids tijdens gans de reis
  • Uitstekend hotel met mooi zwembad en Spa faciliteiten

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
9 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
16/09/2017 9 € 1960
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Toscane

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Toscane

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs