Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Vietnam - Cambodja

Rondreis Vietnam - Cambodja - "De absolute parels van Zuid-Oost Azië"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Vietnam - Cambodja. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Vietnam - Cambodja.

Reeds verschillende jaren na elkaar is deze reis onze meest gegeerde rondreis. Een rondruit schitterende combinatie met daarin een zeer grote variëteit aan steden, strand, tempels en echte topbezienswaardigheden zoals de Halong Bay en het machtige tempelcomplex van Angkor What dat verkozen werd als nummer één op de lijst van mooiste plekken op aarde door Lonely Planet. Voeg daarbij een super vriendelijke bevolking en een overheerlijke keuken en je hebt een reis om u tegen te zeggen. Deze reis werd speciaal opgebouwd om zoveel mogelijk te zien maar tegen een aanvaardbaar tempo zodat u voldoende tijd hebt om al dat moois goed te absorberen en degelijk te bevatten. Deze reis is werkelijk onze bestseller en staat dan ook maximaal op punt.


Programma : Vietnam - Cambodja "De absolute parels van Zuid-Oost Azië"

Dag 1 Brussel – Hanoi

U vliegt per lijnvlucht van Thai Airways International comfortabel vanuit Brussel naar het noorden van Vietnam, meer bepaald de hoofdstad Hanoi.

Hanoi

Dag 2 Hanoi (A)

Aankomst en onthaal. Hanoi is een mooie stad met veel Franse koloniale invloeden wat u heel goed kan merken aan de gebouwen en brede lanen. Uw hotel Lan Vien is erg centraal gelegen met een groot shoppingcenter vlak naast de deur. Bezoek aan de Hoa Lo Prison oftewel gekend als Hanoi Hilton, de gevangenis waarin onder andere Senator Mc Cain gevangen zat. Let in Vietnam in het algemeen altijd wel heel goed op met het zeer drukke verkeer want er rijden tienduizenden mensen op de brommer door de straten.

Dag 3 Hanoi (O/M/A)

Ganse dag citytour met bezoeken aan het Ho Chi Minh complex met het statige mausoleum en zijn vroegere woning. Verder de éénzuilige pagode, Temple of Literature en Hoan Kiem Lake. Vraag eens aan de oude mannen aan de tempel welk bordspel ze spelen. In de namiddag bezoek aan het etnologisch museum en een ritje met de rickshaw om de befaamde 36 straatjes van het oude Hanoi te ontdekken. Vanavond een voorstelling van het waterpoppentheater dat zijn oorsprong bij de boeren op het veld kent. De spelers staan in het water en laten er prachtige met lak beschilderde poppen over het wateroppervlak dansen.

Dag 4 Hanoi – Halong Bay (O/M/A)

Hanoi – Halong Bay

Stevige rit doorheen een spectaculaire natuur naar de befaamde Halong Bay waar u aan boord gaat van een junk-boot voor een cruise. Deze houten en wit geschilderde boten met oranje zeilen varen doorheen een schitterend waterlandschap waarin hoge rotsen uw horizon een extra toets geven. Een fenomeen van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog. Terecht dat dit gebied een plekje op de Werelderfgoedlijst van de Unesco heeft verworven. Overnachting aan boord in erg comfortabele cabines van het Garden Bay Cruise schip. Een enthousiaste bemanning staat garant voor een toffe vaart.

Dag 5 Halong Bay – Hanoi – Hue (BR/A)

U kan rustig wakker worden want u cruist nog verder tot tegen de middag. De vroege vogels onder u kunnen Tai Chi doen op het bovendek tijdens het ochtendgloren. Heerlijk cruisen in dit uniek decor met stops om verborgen grotten te bezoeken. Na de brunch ontscheping en terug naar Hanoi waar u met een binnenlandse vlucht naar Hué zal vliegen. Onthaal en transfer naar het fantastische hotel Eldora waar u twee nachten zal logeren.

Dag 6 Hue (O/M/A)

De dag begint met een heerlijke boottocht over de Parfumrivier en dan een bezoek aan de schitterende Tien Mu Pagode en het mausoleum van keizer Minh Mang. Na de middag een geleid bezoek aan de grote Hue Citadel met inbegrip van de Imperial City en de Forbidden City. In Vietnam is de fastfoodketen KFC meer populair dan Mc Donalds omdat de beeltenis van KFC geweldig lijkt op hun voormalig leider Ho Chi Minh, niet belangrijk maar wel leuk om te weten.

Dag 7 Hue – Danang – Hoi An (O/M/A)

Deze dag begint met een bezoek aan de Tu Duc Thomb en de Khai Dinh Tomb. Heerlijk bezoek aan het Cat Tuong Quan Zen House. Deze oase van rust en kalmte is een ware verademing tegenover de snelle luide buitenwereld. Na de lunch rijdt u verder naar Hoi An met onderweg nog enkele interessante stops in Lang Co Beach en de Hai Van Pass. In de moderne stad Danang brengt u een bezoek aan het beeldige Cham museum. Danang is ideaal om een keertje terug naar Vietnam te komen als u een heerlijke strandvakantie zoekt op een schitterend strand zonder al teveel drukte. Er zijn in Hoi An twee overnachtingen voorzien in hotel Little Hoi An Central dat op wandelafstand gelegen is van het oude verkeersvrije centrum. Koop ’s avonds van de kinderen een lampion met kaarsje erin en laat het drijven op de rivier als geluksbrenger.


Hoi An

Dag 8 Hoi An (O/M/A)

Uitgebreid bezoek aan het oude Hoi An wat terecht op de lijst van het Unesco Werelderfgoed prijkt. De straten van Hoi An zijn een bezienswaardigheid op zich en hangen vol kleurrijke lampionnen die ’s avonds een feeëriek beeld geven. De stad staat vol houten huizen en gebouwen in Franse stijl. Bezoek het museum van Vietnamese keramiek en hoe dat over de hele wereld verzeild is geraakt. Ook de Chinese Assembly Hall is een bezoekje waard net zoals de Japanse brug en de pittoreske Hoi An Market. Er staat ook een boottochtje op het programma. Maar na de middag kan u ook wat rusten om bijvoorbeeld wat van het zwembad te genieten.

Dag 9 Hoi An – Saigon (O/M/A)

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, beter bekend als Saigon. Ganse dag bezoeken met onder andere het Reunification Palace, waar u binnenskamers de War Room van het voormalige Zuid-Vietnamese leger kan zien. Verder staan op het programma het schitterende oude Frans-koloniale postgebouw, de 19e eeuwse Notre-Dame kathedraal, het erg aangrijpende War Remains Museum en tenslotte de drukke Ben Thanh markt. U zal twee nachten logeren in het prima hotel Aquari.

Dag 10 Cu Chi Tunnels (O/M/A)

Onvergetelijk bezoek aan de befaamde Cu Chi tunnels. Dit is een enorm netwerk van honderden kilometers tunnels en schuilkelders die tijdens de Amerikaanse bezetting door de Vietcongstrijders werden gegraven om de lokale bevolking te beschermen tegen de vernietigende luchtaanvallen. Dan een werkelijk memorabel bezoek aan het huis van Miss Kim Phuc in Trang Bang. U herinnert zich vast en zeker nog wel de iconische foto van het door napalm verbrande meisje dat door de straat liep. Bij terugkeer in de stad nog een bezoek aan de keizerlijke Jade tempel.

Dag 11 Saigon – Mekong Delta – Can Tho (O/M/A)

Saigon - Mekong Delta

Na het ontbijt vertrekt u doorheen het mooie landschap van de Mekong rivier delta naar de provincie Vinh Long. Daar aangekomen maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Be. Hier komen dagelijks tot 500 bootjes uit de wijde omgeving toe om handel te drijven in fruit, groenten, bloemen en specerijen. In de namiddag nog een aangenaam bezoek aan een familie die een zeer geliefd lokaal snoepgoed van kokosnootsuiker maakt. Nadien wat vrije tijd. U zal in Can Tho overnachten in het keurige hotel Fortuneland.

Dag 12 Can Tho – Chau Doc (O/M/A)

Gezien u hier in een zeer vruchtbaar en rivierrijk gebied bent bezoekt u vandaag per boot de Cai Rang Floating Market en hebt u daarna een toffe uitstap per fiets door de boomgaarden en fruitvelden. Dan reist u door naar de stad Chau Doc in het grensgebied met Cambodja. Deze stad is gelegen in de An Giang provincie en meer bepaald aan de Hau rivier. Overnachting in hotel Chau Pho.

Dag 13 Chau Doc – Phnom Penh (O/M/A)

Per Blue Cruiser speedboot vaart u vandaag naar de hoofdstad Phnom Penh in Cambodja waar een nieuw deel van deze erg boeiende reis begint. Grensformaliteiten en geld wisselen is dan aan de orde. Aan de kade kan u met een beetje geluk al de eerste Apsara dansers zien. Na de lunch start u met een bezoek aan het Royal Palace met daar tegenover de zilveren pagode. Dan een leerrijk bezoek aan het National Museum, ook wel Musee des Beaux-Arts genoemd omdat het in 1920 door de Franse archeoloog en schilder Georges Groslier in pure Khmer stijl werd ontworpen en gebouwd. Ook een bezoek aan de Russische markt is de moeite waard. In Phnom Penh logeert u twee nachten in het stijlvolle Sunway hotel. Deze hoofdstad is gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong- en de Tonle Sap rivier. Cambodja is nog een arm land maar wel in snelle evolutie, volle economische expansie en toch nog bijzonder charmant.

Dag 14 Phnom Penh (O/M/A)

Enkele erg pakkende bezoeken wachten op jullie waaronder eerst het bezoek aan het S21 Toul Sleng Genocide museum (oorspronkelijk een school) waar duizenden onschuldige (meestal hoger opgeleide) Cambodjanen werden gevangen gehouden en terechtgesteld in de periode van het barbaarse Pol Pot regime (1975-1979). Moeilijk te bevatten als toerist dat een leider zo zijn eigen volk heeft trachten uit te roeien. Nadien de onvermijdelijke Killing Fields van Choeung Ek waar ook weer tienduizenden mensen koelbloedig werden afgemaakt door de Rode Khmers. Een hoog monument vol schedels achter glas domineert aan de ingang. Er wordt een film vertoont over wat er zich daar heeft afgespeeld. Deze wrede gebeurtenissen staan gegrift in het nationaal geheugen van deze fiere natie.

Dag 15 Phnom Penh – Siem Reap (O/M/A)

Vandaag een lange rit maar met de nodige stops (oa het dorpje Skun Short waar een bijzonder spinnenverhaal van tarantula’s aan vasthangt) naar Siem Reap, de thuisbasis van het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor What. Een waar hoogtepunt om u tegen te zeggen. In Siem Reap aangekomen is er eerst de check-in in het Saem Siem Reap hotel om u op te frissen vooraleer een fijn boottochtje te gaan doen op het Tonle Sap meer. Neem ‘s avonds nog even een tuk-tuk om een ritje door de stad te maken of geniet van een drankje op de vele terrasjes die het centrum van de stad rijk is.

Dag 16 Angkor (O/M/A)

Ganse dag uitsluitend om dit magistrale en zeer grote boeddhistische tempelcomplex te bezoeken. Alles begint met een bezoek aan het ommuurde Angkor Tom gedeelte met de prachtige Bayon tempel. Wandeling naar de Zuidpoort en de Weg der Reuzen. Vervolgens de bekende Preah Khan tempel die diende als decor voor Angelina Jolie als Lara Croft in de film Tomb Raider. Na de middag een uitgebreid bezoek aan de fenomenale site van Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op een oppervlakte van meer dan 200 hectare. Alles werd gebouwd ter ere van Koning Suryavarman II in het begin van de 12e eeuw als zijn hoofdstad. Iedereen probeert op die ene plek langs het water die ene perfecte foto met weerkaatsing te maken als blijvend souvenir. De site van Angkor is de echte apotheose van deze reis. Fijn verzorgd afscheidsdiner.

Dag 17 Siem Reap – Brussel (O)

’s Morgens nog een bezoek aan het boeddhistisch klooster Prum Rath en de Artisan d’ Angkor om wat laatste souvenirs in te slaan. Een goede suggestie is om de laatste middag bijvoorbeeld op eigen houtje te gaan lunchen in het bar -restaurant Red Piano met Belgische eigenaar. Vrije namiddag tot aan de transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor de terugreis per lijnvlucht met Thai Airways naar Brussel.

Dag 18 Brussel

Thuiskomst op de luchthaven van Zaventem en einde van een schitterende reis.

 Prijzen en afreisdata rondreis in Vietnam - Cambodja

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
23 september 2017 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
23 september 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
14 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
14 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
2 december 2017 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
2 december 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
13 januari 2018 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
13 januari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
10 februari 2018 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
10 februari 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
3 maart 2018 Single (10) - volgens programma € 4290.00
Nu boeken
3 maart 2018 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3730.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Reeds verschillende jaren na elkaar is deze reis onze meest gegeerde rondreis. Een rondruit schitterende combinatie met daarin een zeer grote variëteit aan steden, strand, tempels en ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
18 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
23/09/2017 18 € 3730
14/10/2017 18 € 3730
02/12/2017 18 € 3730
13/01/2018 18 € 3730
10/02/2018 18 € 3730
03/03/2018 18 € 3730
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Vietnam - Cambodja

Extra informatie

  • Unieke combinatie van twee uitzonderlijke landen
  • Zeer goed hotels en uiterst verzorgde maaltijden
  • Visum 35 euro pp inbegrepen
  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Vietnam - Cambodja

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs