Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Warschau - Krakau

Rondreis Warschau - Krakau - "De dynamiek van het nieuwe Polen"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Warschau - Krakau. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Warschau - Krakau.

Polen is één van de weinige landen in Europa die nog een groeiende economie hebben. Verder dan dat Warschau de hoofdstad van Polen is geraken we meestal niet. Deze stad toont veel tegenstellingen tussen de eeuwenoude geschiedenis en de woelige Sovjetperiode. Warschau heeft een boeiende cultuurgeschiedenis en is een grote naam in de wereld van de klassieke muziek. Het laatste decennium is ze uitgegroeid tot een volwaardige, moderne stad. Meer dan vijf eeuwen was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Deze stad ademt nog steeds een statige en elegante sfeer uit. Krakau wordt beschouwd als de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Dit dankt de stad hoofdzakelijk aan zijn architecturale en culturele rijkdom die meer dan indrukwekkend is. Een pakkend bezoek aan de kamp van Oswiecim (Auschwitz) mag vanzelfsprekend ook niet ontbreken in ons prachtige programma.


Programma : Warschau - Krakau "De dynamiek van het nieuwe Polen"

Dag 1 Brussel — Warschau (A)

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Warschau. Onthaal en transfer naar de stad waar u twee nachten zal logeren in het mooie 4* hotel Lord. De hoofdstad van Polen is een uitstekend voorbeeld van hoe dynamisch en bedrijvig een stad kan zijn. De geschiedenis van deze stad kende enkele gitzwarte bladzijden. In Warschau bevond zich tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste Joodse getto van Europa dat in 1943 compleet werd vernietigd. Ook de rest van de stad werd verwoest door oorlogsgeweld. Denkt u maar aan de ‘Opstand van Warschau’ in 1944. Doch het 'Wonder van Warschau', een nauwkeurige wederopbouw en restauratie van het oude centrum (Stare Miasto), zette Warschau weer op de kaart. Het staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van Unesco en trekt jaarlijks vele bezoekers. Als tegenhanger is daarnaast een nieuw centrum verrezen, met moderne hoogbouw en wolkenkrabbers die nu de skyline van Warschau vormen. Centraal prijkt het 237 meter hoge Paleis van Cultuur en Wetenschap in stalinistische stijl.

Dag 2 Warschau (O-A)

Uitgebreid stadsbezoek met bijzondere aandacht voor de Oude Stad met oa. Castle Square, de King's Sigismund's Column, het koninklijk paleis, de St. John's kathedraal, het Chopin monument, het oude marktplein en de Mermaid Statue. In de namiddag doet u een uitstap naar Zelazowa Wola, geboorteplaats van de wereldberoemde componist-pianist Frédéric Chopin. Vandaag is het familiehuis een museum geworden in de stijl van een 19e eeuws herenhuis. Het interieur roept de sfeer van die tijd op met meubels, gravures en muziekinstrumenten uit de negentiende eeuw die de bezoeker terugbrengen naar die tijd. Uitgezonderd de laatste avond worden alle andere avondmalen in uw hotel geserveerd.

Dag 3 Warschau — Zelazowa Wola — Krakau (O-A)

Uw dag begint vandaag met een bezoek aan één van de mooiste parken van Europa. Het Royal Lazienki Park werd in 1764 overgenomen door Koning Stanis?aw August Poniatowski die het heeft laten uitbouwen zoals het nu is. U hebt toegang tot het befaamde Waterpaleis. Na de middag overbrugt u de kleine 300 km afstand naar Krakau met een zeer comfortabele treinrit (2,5uur) met onderweg een prachtig landschap. Transfer naar het 4* hotel Conrad waar u drie nachten zal logeren. Krakau is echt het kroonjuweel van Polen.

Dag 4 Krakau (O-A)

Ganse dag ontdekking van deze fascinerende stad. Krakau heeft tal van troeven: het uitgestrekte marktplein vol terrasjes–Rynek, de Koninklijke weg, de oude toegangspoort Barbakan, het Koninklijke Kasteel Wawel, met zijn imposante collectie Vlaamse tapijten, de oude Joodse wijk Kazimierz — nu the place to be 's avonds, het nieuwe Museum onder de Markt, de bloemenkramen op de Markt, de muurschilderingen van Wyspianski in de Franciskanerkerk, de theehuizen, de antiquairs, de keldercafés, de jazzavonden, het trompetgeschal uit de toren van de Mariakerk elke dag om 12u en nog zoveel meer. U begint met oa. de Old Market Square, de Cloth Hall, de St. Mary's Church, de Jagiellonian University en Barbakan. In de namiddag is er een uitgebreid bezoek voorzien aan het prachtige Wawel Hill en Wawel Castle. De Wawel heuvel is een berg van kalksteen en is gelegen aan de rivier de Vistula. Het was ooit een koninklijke residentie en een bewijs van de vroegere kracht en de grootte van Polen.

Dag 5 Excursie Oswiecim — Wieliczka (O-A)

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens WO II door Nazi-Duitsland werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen en bestond uit Auschwitz I (Stammlager), Auschwitz II-Birkenau, Auschwitz III-Monowitz. Naar Auschwitz werden ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd waarvan er ongeveer 1,1 miljoen om het leven zijn gekomen. Nadien een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka. De mijn is één van de oudste zoutmijnen ter wereld. Het winnen van zout op deze plek werd voor het eerst vermeld in het jaar 1044. De gangen van de mijn zijn in totaal 300 kilometer lang en bereiken een diepte van 327 meter.

Dag 6 Krakau — Warschau (O-A)

Na het ontbijt transfer naar het station voor de terugreis per trein naar Warschau. Aankomst in de vroege namiddag en dadelijk op weg naar het schitterende Wilanow Palace voor een uitgebreid bezoek. Het is een Barok Paleis dat in de 17e eeuw in opdracht van de Koning Sobieski werd gebouwd en het paleis behoort nu tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Polen. U verblijft ook de laatste nacht opnieuw in het hotel Lord. Het fijne afscheids-diner met folkloreshow vindt plaats in het gekende restaurant Folk Gospoda.

Dag 7 Warschau — Brussel (O-A)

Vrije tijd voor een laatste ontdekking van de stad of wat shopping. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.Prijzen en afreisdata rondreis in Warschau - Krakau

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
20 augustus 2017 Single (10) - Half Pension € 1880.00
Nu boeken
20 augustus 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 1580.00
Nu boeken
print
Boek deze reis

Polen is één van de weinige landen in Europa die nog een groeiende economie hebben. Verder dan dat Warschau de hoofdstad van Polen is geraken we meestal niet. Deze stad toont ...


Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
7 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
20/08/2017 7 € 1580
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Warschau - Krakau

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Warschau - Krakau

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs