Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Wenen

Rondreis Wenen - "Wien, du Stadt meiner Träume"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Wenen. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Wenen.

Wenen, de barok- en muziekstad in het hart van Europa, is een stad met een wel heel bijzondere charme. Een wereldstad in het groen, met heerlijke parken, monumentale historische gebouwen, een schilderachtig centrum, kortom een schatkamer van kunst en als extraatje ook heel wat sfeervolle koffiehuizen. Deskundig begeleid wandelt en flaneert u door deze unieke stad.


Programma : Wenen "Wien, du Stadt meiner Träume"

Dag 1 Brussel – Wenen (A)

Vertrek vanop Zaventem voor een rechtstreekse vlucht naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. De stad is gesitueerd tussen de groene heuvels van het speelse Wienerwald en de gestroomlijnde Donauvlakte. Wenen is de bakermat van de Oostenrijkse cultuur, en de draaischijf tussen de Germaanse en de Slavische wereld. Transfer naar uw viersterren Gartenhotel Altmannsdorf dat zeer centraal en zoals de naam het zegt in een mooi park gelegen is. Na de check in gaat u op eerste verkenning doorheen Wenen. Deze stad heeft uitmuntend openbaar vervoer wat u zal gebruiken tijdens uw verblijf. Met de metro gaat het naar het oude centrum voor uw bezoek aan het Stadtpark waar u Johann Strauss zal ontmoeten. Ontdek de beroemde Ringsträsse, een cirkelvormige boulevard rondom het centrum van Wenen en reeds aangelegd in de 19e eeuw. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 Wenen (O/A)

Na een stevig ontbijt bezoekt u in de voormiddag de beroemde Hofburg en de Silberkammer, waar u het leven van de Habsburgers en hun verhalen kunt bekijken en aanhoren. U wandelt daarna naar de Stephansdom en verder naar de Graben en de Kärtnerstrasse richting statige Staatsoper voor een heerlijk bezoek aan deze thuishaven van het Weens Filharmonisch Orkest. In de namiddag bezoek aan het oude hartje van Wenen, de Joodse buurt en de oudste kerk van Wenen. Daarna ziet u het befaamde Hundertwasserhaus dat een kleurrijk complex is van appartementen dat ontworpen werd door de controversiële Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser, die verantwoordelijk is voor meerdere gelijkaardige fantasierijke gebouwen in Wenen. Avondmaal in uw hotel. Voor de geïnteresseerden is er na het eten nog een bezoek aan het Prater park, met zijn reuzenrad, om er de sfeer van het echte Wenen op te snuiven.

Dag 3 Wenen (O/A)

Voor de middag vertrekt u naar de beroemde Zentralfriedhof. De blikvanger van het hele kerkhof is de Dr. Karl Lueger Gedächtniskirche die ook gekend is als de Friedhofskirche. Dit kerkhof trekt heel wat toeristen aan die gefascineerd zijn door de monumentale architectuur en de vele beroemde muzikanten die hier begraven liggen onder wie Beethoven, Schubert en Strauss Sr & Jr en Brahms. Eén van de mooiste barokke paleizen is aan de beurt. De Belvèdere was de zomerresidentie van Eugène von Savoy. Na het avondmaal staat er als extraatje nog een schitterend concert op uw programma van het Wiener Residenz Orchester met muziek van Mozart, Strauss plus een superieur ballet in één van de prachtige Weense paleizen.

Dag 4 Wenen (O/A)

Vandaag begint met een onvergetelijk bezoek aan het fameuze kasteel en de tuinen van Schloss Schönbrunn waar u de grote tour zal doen met inbegrip van veertig kamers. Het Schönbrunn paleis is de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie. Vanaf het moment dat het voltooid was in 1780 tijdens de regeerperiode van Maria-Theresia was het de favoriete verblijfplaats van de Habsburgse monarchen. Na de middag staat de Keizersgruft op uw programma, waar Keizer Franz Joseph en Sissi en de overige Habsburgers hun schitterende graftombes hebben. U verneemt daar alles over het bijzondere ritueel van hun begrafenissen. Voor het avondmaal voorzien wij vanavond net buiten de stad een typisch Heuriger avondfeest met Schrammel-muziek, een lekkere Brettjause plus een heerlijk glaasje wijn op de koop toe.

Dag 5 Wenen (O)

Als afsluiter van deze stedentrip naar Wenen is er vandaag een bezoek aan de Spaanse Rijschool met zelfs een rondgang in de stallen. Daarna is er hopelijk nog wat tijd over om te shoppen (vergeet de bekende Wiener Kugeln niet) op de bekende Mariehilfer Strässe tot de transfer u terug naar de luchthaven brengt voor de terugvlucht naar Brussel en zo het einde van een bijzonder fijne tijd in Wenen.Prijzen en afreisdata rondreis in Wenen

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
19 oktober 2017 Single (10) - Half Pension € 1090.00
Nu boeken
19 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - Half Pension € 970.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Alle bezoeken en Weens concert zijn inbegrepen!
  • Met zeer vakkundige eigen Nederlandstalige gidsf

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime Half Pension
5 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
19/10/2017 5 € 970
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Wenen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Wenen

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs