Wenst u op de hoogte te blijven van al het nuttige reisnieuws, onze specifieke producten en promoties?
   

Begeleide rondreis (groep) in Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika - "All the highlights of the South-African dream"

De rondreizen van De Reisspecialist zijn uniek. Zo ook de rondreis naar Zuid-Afrika. Al onze reizen worden uitsluitend Nederlandstalig begeleid en uitgevoerd in kleine groepen (8 tot max. 15 pers.). Verder hanteren wij voor al onze rondreizen een all-in formule, onze prijzen zijn zo volledig mogelijk. Dit geeft u heel veel value for money. Zo ook voor onze begeleide reizen naar Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika (het land van Nelson Mandela) is een fenomeen: u vindt er immers een samenvatting van wat onze wereld te bieden heeft in één land: moderne steden, prachtige stranden, uitgestrekte ruimtes, indrukwekkende bergland–schappen bevolkt door een smeltkroes van blank, gekleurd en zwart. Houdt u klaar om tijdens de safari’s ‘The Big Five’ te zien en geniet vooral van een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking. Tijdens deze reis maakt u kennis met een enorme diversiteit: van het westers aandoende Kaapstad met de befaamde wijn- en tuinroutes, via de machtige Drakensbergen tot de safari’s in hartje wildtuin. Zuid-Afrika is een land met maar liefst 11 officiële talen waaronder ééntje die u zelf zal spreken en verstaan. Deze reis is elk jaar opnieuw een absolute favoriet van onze gewaardeerde klanten en dit jaar hebben wij nog enkele zaken bijgeschaafd zodat deze reis nu werkelijk maximaal op punt staat.


Programma : Zuid-Afrika "All the highlights of the South-African dream"

Dag 1 Brussel – Kaapstad

Vanuit Brussel vertrek per regelmatige lijnvlucht naar Kaapstad.

Dag 2 Kaapstad/Tafelberg (A)

Aankomst in Cape Town. Opgelet: wij kiezen er pertinent voor om eerst het zuiden te doen en om te eindigen in het noorden met het ‘echte zwarte’ Zuid-Afrika. Haast alle programma’s op de reismarkt doen het andersom maar wij kunnen u uit onze rijke ervaring garanderen dat deze formule met de safari’s op het einde u de grootste voldoening en de mooiste herinneringen zal geven als u terugreist naar België. Indien het weer het toelaat gaat u onmiddellijk naar de Tafelberg, het waarteken van de stad. Met de gondel naar boven, lunchen kan in het restaurant op de berg. Transfer naar het uitstekende Lagoon Beach hotel, op het strand, met prachtig uitzicht op de Tafelberg. In de namiddag wandeling door de Compagniestuinen, en verder naar het bijzonder gezellige Victoria en Alfred waterfront. Diner in het gekende restaurant Hildebrand, aan de waterkant.

Dag 3 Kaapstad/Kaap de Goede Hoop (O/A)

In de voormiddag via de kustlijn, langs Camps Bay en Houtbaai naar Groot Constantia, waar we een bezoek brengen aan Afrika’s oudste wijndomein. De groepen in september/oktober bezoeken de prachtige botanische tuin van Kirstenbosch ipv Constantia. Verder naar Simonsstad voor vrije lunch bij Bertha’s restaurant. Verder naar Boulders voor een bezoek aan de pinguïnkolonie en naar Kaappunt. Vandaar kan u een mooie wandeling maken naar Kaap de Goede Hoop. Dineren doet u vanavond bij Mariner’s Wharf in Houtbaai: de allerbeste kingclip ter wereld wordt hier geserveerd!

Dag 4 Wijnroute (O/A)

Deze dag staat in het teken van de Zuid-Afrikaanse wijn en de wijnroute. U begint de dag met een bezoek aan Vergelegen, een prachtig statig wijndomein. Bij Lourensford, onmiddellijk naast Vergelegen, gaat u wijn proeven en is er tijd voor de lunch. Daarna gaat het naar het ietwat mondaine Franschhoek, we stoppen voor koffie bij wijndomein Boschendal en brengen een kort bezoek aan Stellenbosch en ‘Oom Samie se Winkel’. Diner en overnachting in het heerlijke Devon Valley hotel. Nog een wijntje als aperitief?

Dag 5 Robertson – Swellendam – Oudtshoorn (O/A)

Na het ontbijt gaat het via de N1 en de Hugenotentunnel naar Robertson, waar u een bezoek brengt aan de Klipdrift distilleerderij en u kennis kan maken met de productie van de bekendste Zuid-Afrikaanse brandewijn. Verder naar Swellendam voor vrije lunch. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen en is de derde oudste nederzetting van het land. Het heeft nog steeds dat Kaaps-Hollands karakter, te herkennen aan de vorm van de huizen en aan de bouwstijl van de hoofdkerk. Nadien gaat het verder via de prachtige Tradouwpas en een stuk van de beroemde Route 62 naar Oudtshoorn, voor diner en overnachting in prima hotel Surval Olive Estate, een prachtig olijvendomein.

Dag 6 Oudtshoorn – Knysna (O/A)

Als eerste een bezoek aan de bekende Cangogrotten. Deze kalksteengrotten in het Swartgebergte behoren tot de mooiste ter wereld. Nadien gaat het naar de Cango Ostrich Farm, waar u kennismaakt met de struisvogelteelt en alles over deze bijzondere vogels te weten zal komen. Vrije lunch in de boerderij. Na de middag via de Robertsonpas naar Knysna. Hier doet u in een originele radarboot een mooie tocht op de lagune tot bij de Heads, de rotsen die de doorgang naar zee afbakenen. Dineren doen we vanavond aan boord. Overnachting in het prachtig gelegen hotel Protea Knysna Quays.

Dag 7 George – Johannesburg – Drakensbergen (O/A)

Vandaag rijdt u na het ontbijt naar de luchthaven van George voor een binnenlandse vlucht naar Johannesburg. Verder gaat het naar Bergville in de Drakensbergen, een rit waarbij vooral het laatste deel prachtige panorama’s laat zien. U houdt halt bij het ‘Gieren restaurant’, u dineert er en overnacht in het comfortabele Sandford Park hotel, waar u ook weer twee nachten zal verblijven. Dubbele overnachtingen geven u als reiziger het voordeel van minder te moeten in- en uitpakken !


Dag 8 Drakensbergen – Zoeloe bevolking (O/A)

U maakt vandaag kennis met de echte levenswijze van de Zoeloes: u bezoekt met een plaatselijke gids/bewoner het zeer authentieke plaatsje Afazizi, waar geen andere toeristen langskomen. Na de middag een trip naar Ladysmith waar u dan weer kennis maakt met een aantal aspecten van de vele oorlogen die Zuid -Afrika gekend heeft ofwel naar Spioenkop (afhankelijk van het weer). Voor diegene die willen is er een vrije namiddag om te genieten van het zwembad.

Dag 9 Drakensbergen – Howick – Ballito – Saint Lucia (O/A)

In de voormiddag bezoeken we eerst het Memorial Nelson Mandela, opgericht nabij Howick, waar hij na zijn veroordeling en zijn vlucht werd aangehouden. Aansluitend bekijkt u de bekende waterval en is er wat vrije tijd in Howick. Stoppen voor lunch doen we in Ballito, aan de kust van de Indische Oceaan, waar u allicht tijd vindt voor een korte stadswandeling. Verder naar de Wetlands en Saint Lucia, waar u verblijft in de zeer aangename Amazulu Lodge. Tussen haakjes: wij organiseren deze reis in halfpension, om niet tegen de klok te moeten rijden om het middagmaal te halen. U krijgt altijd de mogelijkheid om naar eigen keuze te lunchen, en toch zal de reis vlotter verlopen.

Dag 10 Wetlands/Wildlife (O/A)

Voor de middag een twee uren durende boottocht op het grootste estuarium van Zuidelijk Afrika op zoek naar families nijlpaarden en naar de prachtige watervogels die in dit gebied hun thuis hebben gevonden. Na de middag bezoekt u een krokodillen-resort waar u alles te weten komt over deze fascinerende diersoort. Voor wie wil is er in de late namiddag mogelijkheid om tot op het strand van de Oceaan te wandelen.

Dag 11 Swaziland (O/A)

Na het ontbijt rijdt u via een bijzondere grenspost in Golela het mysterieuze Swaziland binnen. Hier is sinds 1986 koning Mswati III aan de macht, die het land met ijzeren hand regeert. Lunchen kan u in het Niselapark, waarna het verder gaat via Manzini en Mbabane naar het heerlijk gelegen Piggs Peak hotel voor diner en overnachting. Onderweg tijdens deze prachtige rit is er vandaag een bezoek aan een kaarsenfabriek of een glasfabriek.

Dag 12 Krugerpark (O/A)

U verlaat via de al even bijzondere grenspost van Jeppe’s Reef het mooie Swaziland en rijdt opnieuw Zuid-Afrika binnen waar u de ganse dag verder trekt doorheen het zeer bekende Krugerpark op zoek naar de fameuze Big Five. Deze zijn de olifant, de neushoorn, het luipaard, de leeuw en tenslotte de buffel. Alle fototoestellen en verrekijkers in de aanslag want vandaag is werkelijk onvergetelijk en hopelijk slaagt u erin om ze alle vijf te spotten. Verder naar het beeldige Protea Hazyview hotel voor diner en overnachting.

Dag 13 Hazyview – Graskop – Blyde River Canyon – 

Hoedspruit (O/A)

Vanuit Hazyview gaat het dan naar Graskop voor een bezoek waarbij u kennis zal maken met de zijderups en zien hoe zijde geproduceerd wordt. Nadien naar de indrukwekkende Blyde Rivier Canyon, de derde grootste ter wereld. U bezoekt het bijzondere natuurfenomeen Bourcke’s Luck en maakt een halte bij De Drie Rondavels. Verder via de Abel Erasmuspas en Hoedspruit naar Mohlabetsi, een prachtige privé lodge, grenzend aan en deel uitmakend van het Greater Kruger Park. In de vooravond is er in open jeeps uw eerste echte safari game drive met sundowner, een drink bij de ondergaande zon. De safari loopt nog even door in het donker. Rijkelijk avondmaal en twee nachten logies in het prachtige en echt uitstekende Mohlabetsi Resort.

Dag 14 Safari Mohlabetsi (O/A)

Ontbijt in het main camp. Een heerlijke ‘Afrika-gevoel-dag’ in Mohlabetsi met early morning drive & evening drive plus een safari-te-voet met de rangers om het wildreservaat te ontdekken. Het authentieke Out of Africa gevoel zal u hier totaal overmeesteren tijdens de vrije tijd aan het zwembad. Geniet vooral van de ongekende rust!

Dag 15 Hoedspruit – Dullstroom – Johannesburg (O)

Na het ontbijt rijdt u opnieuw via de Abel Erasmuspas – natuurlijk is er hier een fotostop – en via Lydenburg naar het lieflijke Dullstroom voor de lunch. Verder naar Johannesburg voor inscheping op de avondvlucht naar Europa.

Dag 16 Brussel

In de voormiddag aankomst in Brussel en slot van een reis om nooit te vergeten.Prijzen en afreisdata rondreis in Zuid-Afrika

Vertrekdatum Kamertype Prijs  
10 oktober 2017 Single (10) - volgens programma € 4490.00
Op aanvraag
10 oktober 2017 Tweepers.kamer (20) - volgens programma € 3910.00
Nu boeken
print
Boek deze reis
  • Heel complete reis met verblijf in zeer goed hotels met authentiek karakter 
  • Degelijke maaltijden en onverwachte extra's onderweg
  • Zeer ervaren Vlaamse gids tijdens gans het circuit wat deze reis absoluut een grote meerwaarde geeft

Hotel volgens progr.
Vertrekdatum
Regime volgens programma
16 dagen

Kamertype:

Alle reisperiodes

Vertrekdatum Dagen Prijs vanaf
10/10/2017 16 € 3910
 * prijs per persoon

Reisoverzicht

Reisoverzicht Zuid-Afrika

Extra informatie

  • Inentingen: geen

ReisKompas (Bekijk info)

ReisKompas

Om U in één oogopslag een inschatting te kunnen laten maken van het karakter van een reis, hebben we het Reiskompas ontworpen. U ziet hier een schaalverdeling voor cultuur, fysiek, natuur en accomodatie. Hoe verder naar de buitenzijde van het kompas, hoe hoger de desbetreffende waarde.

Zuid-Afrika

Waarom onze rondreizen?

  • Uitsluitend Nederlandstalig begeleid
  • Kleine groepen: 8 tot 15 personen
  • Unieke programma's
  • Een all-in prijs